Danny de Munk gaat Jezus spelen

Danny de Munk gaat de rol van Jezus vertolken in het muziekevenement The Passion. Het evenement, dat op 5 april plaatsvindt in Rotterdam, bestaat uit verschillende scènes en vertelt aan de hand van Nederlandstalige popnummers het verhaal van de wederopstanding van Jezus. Dit maakt de organisatie donderdag bekend.

Zangeres Berget Lewis gaat de rol van Maria spelen en heeft daar erg veel zin in. "Het is een prachtig verhaal, dat meer Nederlanders moeten horen", zegt de zangeres. Ook Danny de Munk is enthousiast. "Ik vind het mooi om dit verhaal te zingen samen met mijn vrienden en collega's."

De muzikale begeleiding tijdens The Passion, dat kort voor Pasen live wordt uitgezonden op Nederland 1 en via internet, is in handen van een 28-koppig orkest dat wordt begeleid door Cor Bakker. Wie de andere rollen in het evenement gaan vertolken wordt later bekendgemaakt.

Het is de tweede keer dat The Passion plaatsvindt. Vorig jaar was het evenement in Gouda. Toen speelde zanger Syb van der Ploeg Jezus. Do was Maria.