Microsoft aangeklaagd door Startpagina.nl

Bas_in_het_Veldt had ons via de nieuws-submit te melden:

De meest bezochte site van 2004, Startpagina.nl, heeft een kort geding aangespannen tegen softwaregigant Microsoft. Reden voor SanomaWSOY, het bedrijf achter de site, was het nieuwe anti-spywareprogramma van Microsoft dat haar site aanmerkte als spyware. Ondanks het feit dat het omstreden anti-spywareprogramma inmiddels is aangepast, zegt directeur B. Wiggers van Startpagina.nl toch door te zetten. "Ik vind dat Microsoft maar eens op de knieën moet. Ze hebben gezegd dat we een rottige pagina en een verkeerd bedrijf hebben. Dat kan natuurlijk niet."

Startpagina wil dat Microsoft de gebruikers van het programma duidelijk maakt dat er niets aan de internetsite mankeert. De software van Microsoft gaf aan dat Startpagina.nl potentieel kwaadaardig was en maakte vervolgens onmogelijk de pagina te gebruiken als startpagina. Alternatief was MSN.nl, een site van Microsoft zelf.

Volgens Microsoft zou het bewuste programma een testversie zijn en zou de uiteindelijke versie geen problemen meer met Startpagina.nl opleveren. Directeur Wiggers vertrouwt het zaakje nog steeds niet. "Het programma is begin januari uitgebracht en de fout zou nu pas zijn hersteld. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Microsoft zijn eigen pagina graag wat vaker als startpagina zou willen zien."