Rooney Mara is moe van 'Mara Rooney'

Rooney Mara vindt het soms vermoeiend om steeds Mara Rooney genoemd te worden. "Ik begrijp het eigenlijk niet zo goed, want voor mijn gevoel is de ene naam niet meer een voornaam of achternaam dan de ander", zegt de actrice tegen Novum Nieuws.

"Maar ik kan er nog steeds om lachen", zegt Patricia Rooney Mara, zoals de 26-jarige actrice voluit heet. Ze is vernoemd naar haar grootvader Tim Rooney.

Mara is vanaf donderdag te zien in The Girl With the Dragon Tattoo, waarin ze naast Daniel Craig een hoofdrol vertolkt. Ze speelt de recalcitrante hacker Lisbeth Salander en moest voor de rol een complete metamorfose ondergaan met talloze piercings, tatoeages en gebleekte wenkbrauwen.

Het is de tweede keer dat Mara met regisseur David Fincher werkt. Vorig jaar speelde ze een klein rolletje in zijn Facebook-film The Social Network.

"Zelfs mensen uit de filmindustrie, zoals casting directors, zeggen mijn naam verkeerd", klaagt Mara verder. "David vertelde me dat een van de castingmensen hem vertelde helemaal achter zijn keus voor Mara Rooney te staan", zegt ze met een wrange glimlach.

De actrice hoopt dat het verandert als ze ooit een echt bekende naam wordt. "Misschien, als The Girl With the Dragon Tattoo heel groot wordt." De vooruitzichten lijken positief, want Mara kreeg voor haar hoofdrol al een Golden Globe-nominatie.