Van Trigt weg bij NOS Journaal

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Na ruim twee jaar het NOS journaal gepresenteerd te hebben, is nieuwslezeres Anette van Trigt gisteren opgestapt. Ze kwam tot dit besluit omdat de NOS haar contract niet wilde verlengen, aldus hoofdredacteur Hans Laroes. "Haar vertrek houdt geen verband met de recente publicaties over haar nevenactiviteiten bij het UWV", zo zei Laroes. De reden van het niet verlengen van het contract gaf hij niet aan.

Van Trigt kwam samen met Gijs Wanders in opspraak nadat bekend was geworden dat ze voor een riant salaris bijklusten bij uitkeringsinstantie UWV. Dit nieuws kwam naar buiten in een periode dat het UWV veelvuldig in het nieuws was. Daarop bracht de NOS vorige maand een memo rond, waarin het schnabbelen van de eigen journalisten aan banden gelegd moest worden. Dit om de journalistieke onafhankelijkheid van medewerkers niet in gevaar te brengen.

Van Trigt heeft het NOS Journaal twee jaar gepresenteerd. Vooral de 18.00 uur aflevering las ze vaak voor. Hiervoor was ze gedurende twaalf jaar werkzaam bij Studio Sport. In die tijd was zij ook een van de presentators van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.


Anette van Trigt
Anette van Trigt