50PlusBeurs drukker bezocht dan ooit

De negentiende editie van de 50PlusBeurs heeft meer dan honderdduizend bezoekers getrokken. Bijna 105.000 50-plussers, zevenduizend meer dan vorig jaar, wisten vanaf dinsdag de Jaarbeurs in Utrecht te vinden. De beurs duurde een dag langer dan voorgaande jaren. Zondag was de slotdag van het ouderenfestijn.

Het recordaantal bezoekers is volgens de organisatie mede te danken aan de extra beursdag. Ook zorgde de extra dag voor ontlasting van de traditioneel drukke woensdag en donderdag. De meer dan zeshonderd exposanten zouden goede zaken gedaan hebben.

De financiële crisis lijkt de beurs daarmee nauwelijks parten te spelen. Ouderen zouden nog steeds veel te besteden hebben, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren. "De pensioenen die onder druk staan, betreffen toch vooral die van de jongere generaties", licht directeur Alexander van de Kerkhof verder toe.

De bezoekers konden de afgelopen dagen in zes hallen op vijftigduizend vierkante meter terecht bij standhouders die producten aan de man brachten als auto's, elektrische fietsen, luxe woninginrichting en reizen. Voor het eerst traden gedurende de beursdagen artiesten op als Hans Klok, Carel Kraayenhof en Glennis Grace. Andere primeurs waren speciale beursgedeelten met aandacht voor huisdieren en financiële zaken, waaronder private banking.

De organisatie claimt dat het evenement het grootste in zijn soort ter wereld is.