[CL] Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

Woensdagavond werd de tweede halve finale uit de Champions League afgewerkt. In een Spaans onderonsje traden aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona tegen elkaar aan. Dankzij twee doelpunten van Lionel Messi wonnen de bezoekers met 0-2. Hieronder het verslag en de karakteristieken van deze 'El Clásico'.

Net als in de finale van de Copa del Rey, die Real Madrid vorige week in Valencia met 0-1 won, was er maar één ploeg die wilde voetballen: FC Barcelona. Trainer José Mourinho koos opnieuw voor een verdedigende opstelling en zijn ploeg loerde vooral op de counter. FC Barcelona liet zich echter niet van de wijs brengen en dit resulteerde voor rust in een saaie wedstrijd. Xavi, Villa en Messi kregen wel kansen, maar wisten het Casillas niet moeilijk te maken.

Na het rustsignaal van de Duitse arbiter Stark werd het onvriendelijk. Barcelona-reservedoelman Pinto deelde een klap uit aan Real-verdediger Arbeloa en kreeg daarvoor de rode kaart van de scheidsrechter. Ook de tweede helft was grimmiger dan het eerste bedrijf. Na een uur spelen resulteerde dit in de rode kaart voor Pepe, die met gestrekt been doorging op Daniel Alves. Ook coach Mourinho, die hevig protesteerde, werd richting de tribunes gestuurd.

Na de rode kaart ging Real meer aanvallen en daardoor onstond er voor Barcelona meer ruimte om te combineren. Ruim een kwartier voor tijd bracht Guardiola onze landgenoot Ibrahim Afellay binnen de lijnen en uitgerekend de Nederlander leidde korte tijd later de openingstreffer in. Hij snelde op de rechterflank langs Marcelo en gaf vervolgens voor op de uitblinkende Lionel Messi, die op zijn beurt de bal achter Casillas in het vijandelijke doel schoot. Vier minuten voor tijd kwam Messi, na een mooie solo, opnieuw tot scoren. Dit was tevens zijn elfde doelpunt in evenzoveel Champions League-duels.