Politica's in rol activistes om mensenrechten

Aan de vooravond van de honderdste Internationale Vrouwendag op 8 maart zullen zeven Nederlandse (voormalige) politica’s maandag het stuk Seven opvoeren in Den Haag. De voorstelling werd vorig jaar in de VS door minister Hillary Clinton van Buitenlandse Zaken bij de opening beschreven als een krachtig portret van zeven moedige vrouwen 'die de wereld om zich heen hebben verbeterd'.

Pia Dijkstra (D66) zal in de voetsporen van Meryl Streep de rol van de Noord-Ierse Inez McCormack vertolken. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, de Kamerleden Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD), Mirjam Sterk (CDA), Nebahat Albayrak (PvdA), Mariko Peters (GroenLinks) en Oxfam Novib-directeur Farah Karimi spelen activistes uit Rusland, Pakistan, Nigeria, Afghanistan, Guatemala en Cambodja.

Seven is een initiatief van Vital Voices Global Partnership, een Amerikaanse non-gouvernementele organisatie die opkomt voor vrouwenrechten. Er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar voor de eenmalige gratis voorstelling in de Glazen Zaal.