Caro Emerald moest huilen om stemverlies

Caro Emerald heeft een traantje weggepinkt toen ze hoorde dat ze haar stem kwijt was. De 29-jarige zangeres werd onlangs verlost van een poliep op haar rechterstemband en mag de komende tijd nog niet zingen.

"Ik heb natuurlijk wel gehuild", bekent Emerald voor de camera van Novum Nieuws. "Ik schrok er ook van, omdat je blijkbaar toch iets niet helemaal goed hebt gedaan. Dat is even slikken." De zangeres, die donderdag een Zilveren Harp en de prijs voor het beste Nederlandse lied kreeg bij het Buma Harpen Gala, kon naar eigen zeggen niets anders doen dan de situatie accepteren. "Ik ga ervan uit dat het goed komt. Er is nooit eerder wat met mijn stem geweest."

Emerald maakt zich geen zorgen dat haar buitenlandse carrière in het slop raakt. "Als de muziek goed is en ze vinden het vandaag goed, dan vinden ze het over zes maanden ook nog goed", gelooft de zangeres. "En anders sloeg het toch al nergens op. Bovendien gaat het bijzonder goed in het buitenland, ook al doe ik helemaal niks." Haar debuutplaat Deleted Scenes From the Cutting Room Floor staat in Duitsland momenteel in de top twintig. "Ik ben blij. Ik kan het alleen maar beter maken straks."


Caro Emerald (Foto: Novum)