[KNVB Beker] Uitslag Ajax - RKC Waalwijk

Ajax heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers versloegen RKC Waalwijk in eigen huis met 5-1. In de eindstrijd in de Kuip treft Ajax op 8 mei FC Twente dat gisteren FC Utrecht versloeg.

Ajax begon met een veredeld B-elftal aan het duel tegen RKC Waalwijk. Vaste krachten zoals Maarten Stekelenburg en Toby Alderweireld kregen rust. De Amsterdammers begonnen gretig aan het duel tegen RKC en braken na dertien minuten de score open via Lorenzo Ebecilio.

Na het doelpunt mocht RKC komen en dat resulteerde in een eigen goal van Daley Blind die de bal na een vrije trap achter zijn doelman Jeroen Verhoeven kopte. Twee minuten later scheerde een vrije trap van Derk Boerrigter (RKC) maar net naast. De opluchting voor Ajax was groot dat Mounir El Hamdaoui kon profiteren van een foutje achterin bij de Waalwijkers en de Ajacieden op een 2-1 voorsprong kon zetten. De spits had voor rust de voorsprong nog moeten vergroten.

In de rust greep Ajax-trainer Frank de Boer in en bracht Vurnon Anita voor El Hamdaoui, een zet die ervoor zorgde dat RKC er niet meer aan de pas kwam. Via goals van Siem de Jong (na een schot van Blind) en Demy de Zeeuw werd de zege veilig gesteld.

RKC mocht nog wel enkele keren komen, maar Verhoeven bewees een degelijke keeper te zijn en hield zijn doel verder schoon. Ajax kon het zich via Miralem Sulejmani nog veroorloven om een penalty te missen. Het slotakkoord was voor De Jong die via een fraaie goal zijn tweede van de avond aantekende.