Adrien Brody kan dvd niet tegenhouden

Adrien Brody is er niet in geslaagd de dvd-release van de thriller Giallo tegen te houden. De 37-jarige acteur, die een rol speelt in de film, stapte tevergeefs naar de rechter om te voorkomen dat de thriller op dvd verscheen. Het schijfje ligt sinds dinsdag in de Verenigde Staten in de winkels.

Brody beweert dat de film uit 2008 zonder zijn toestemming op dvd is uitgebracht. De acteur, die eerder speelde in onder meer The Village en King Kong, zegt bovendien dat hij nog niet volledig betaald is voor zijn acteerkunsten. Brody klaagde de producenten vorige week aan voor ruim twee miljoen euro.

De acteur claimt dat hij nog 640.000 dollar tegoed heeft voor zijn rol in Giallo en dat hij meer dan twee miljoen dollar aan inkomsten misloopt door het uitbrengen van de dvd. De filmmakers zouden hem hebben voorgelogen over de financiering van het project.

"Wij betwisten de aantijgingen", reageert de advocaat van de tegenpartij. Volgens de raadsman proberen de filmmakers al enkele maanden een akkoord te bereiken met de acteur. Een andere vertegenwoordiger van de filmmaatschappij zei dat Brody, die in 2003 een Oscar kreeg voor zijn rol in The Pianist, bijna één miljoen dollar heeft gekregen voor Giallo.


(Foto: Novum)