Nieuwe kaarten Lowlands razendsnel uitverkocht

De opnieuw vrijgegeven kaarten voor Lowlands waren dinsdag binnen vier minuten uitverkocht. Dat laat festivalorganisator Mojo dinsdag weten. Nadat de festivalorganisatie 432 illegale tickets uit de handel had genomen, gingen deze dinsdagmiddag om 14.00 uur opnieuw in de verkoop. De reguliere kaarten voor het festival werden ook al binnen recordtijd afgenomen.

Diegenen die graag naar Lowlands willen maar nog steeds geen kaartje hebben, zijn niet helemaal kansloos. Zo bestaat de mogelijkheid dat er nog meer entreebewijzen ongeldig worden verklaard, die dan weer via de legale weg te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er enkele mediapartners waar een kleine hoeveelheid festivalkaarten kan worden gewonnen.

Het gerucht ging dat Mojo dubbel zou verdienen aan kaarten die tweemaal werden verkocht. Dit spreekt de festivalorganisator tegen. Er zijn namelijk veel kosten verbonden aan het traceren van kaarten uit de zwarte handel, zoals het inschakelen van extra mensen en server-capaciteit.

Tijdens het evenement wordt geen extra beveiliging ingeschakeld. Die acht de organisatie niet nodig. Wel wordt elke bezoeker met klem aangeraden te checken of de aangeschafte kaarten legaal zijn. Dat kan op ticketenconcertkaarten.nl.

Lowlands 2010 vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus.