Politie zoekt potloodventende tweeling

De politie van Zaanstad is op zoek naar een eeneiïge tweeling die zich al geruime tijd bezig houdt met potloodventen in het noorden van de betreffende gemeente. De broers zijn bekenden van de politie, maar tot nu toe is het agenten niet gelukt de twee op heterdaad te betrappen. Iets wat noodzakelijk is bij schennispleging, aldus een politiewoordvoerder.

Zedenrechercheurs hebben de afgelopen weekeinden veelvuldig gepost in Krommenie, maar tot een aanhouding heeft dit niet geleid. Ook in Assendelft en Wormer, waar het duo eveneens actief is, konden de twee niet gearresteerd worden.

Eén van de broers zou ruim een week geleden wel aangehouden zijn in Zuid-Scharwoude, maar na verhoor weer zijn heengezonden. De persvoorlichters van het korps Noord-Holland-Noord weten hier echter niets van. Ook bij de eigenaar van het café waar de man gearresteerd zou zijn, is niets bekend.

De twee zijn vooral 's nachts in het uitgaanscircuit actief. Ze wachtten veelal de laatste bus op, waar ze bij bushokjes jonge vrouwen lastig vallen. Aangezien het alleen bij schennis is gebleven is het niet mogelijk om de twee zo op te pakken. De politie heeft geprobeerd om weinig ruchtbaarheid aan de zaak te geven, maar wegens toenemende onrust onder jonge vrouwen wordt nu naar buiten getreden.