Van Gaal mogelijk op WK 2010 als trainer

De kans is groot dat Louis van Gaal tijdens het WK 2010, in Zuid-Afrika, als bondscoach op de bank zit. Van Gaal heeft echter wel één voorwaarde: hij wil goed presteren met ‘zijn’ land.

Momenteel heeft Van Gaal nog een verbintenis met AZ. Het contract in Alkmaar loopt nog door tot 2008. Als het aan de oud-trainer van onder meer Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal ligt, is ht tijd om eens iets nieuws te doen. Van Gaal: ”Ik wil iets anders gaan doen, één van de dingen die ik nog niet heb bereikt, is als bondscoach aanwezig zijn op een WK. Dat wil ik nog steeds dolgraag. 2010 zou een mooie gelegenheid zijn.”

In het verleden is de hoofdtrainer van AZ al vaker benaderd om een land op een WK te leiden. ”Ik ben in het verleden al een aantal keren gevraagd door verschillende landen. Die interesse is er nog steeds. Het nadeel is nu alleen dat ik pas over twee jaar beschikbaar ben. Een oplossing is om tot die tijd iemand anders op mijn plek te zetten. Daarna kan ik het overnemen.”, aldus Van Gaal.

Verder verzekerde Van Gaal dat hij geen bondscoach zal worden van een klein land waarmee weinig eer te behalen valt. Winnen is belangrijker dan meedoen, met enkele Afrikaanse landen moet het neerzetten van een goede prestatie mogelijk zijn in de ogen van de oefenmeester.

Eerder trainde Van Gaal het Nederlands elftal, dit echter zonder veel succes. Zo wist hij zich niet te plaatsen voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Als gevolg hiervan gaf Van Gaal de pijp aan Maarten.