Politie spoort ontvoerd konijn op

Isa het konijn zit veilig in haar hok. Dat ligt niet aan een 40-jarige bezoekster van kinderboerderij Klaverweide in Capelle aan den IJssel, maar aan de politie die het diertje opspoorde nadat de eenzame vrouw het konijn mee had genomen naar huis. Ze had het diertje zaterdag in haar handtas meegenomen. Vrijwilligers merkten zondagochtend pas op dat het hok leeg was.

Silvia Noordman, de beheerder van de Klaverweide,: "Die vrouw zocht een maatje en heeft Isa daarom meegenomen. Wel sneu natuurlijk." Een man die de vrouw had horen praten over Isa, belde anoniem de kinderboerderij op en gaf het adres van de vrouw door.

Noordman: "Van de politie moesten we aangifte doen, dat hebben we maar gedaan. De politie is op bezoek geweest bij de vrouw en heeft Isa meegenomen." Bij Isa zit de schrik er nog in: "Normaal staat ze buiten. Ze is gewend aan de kou. Die vrouw heeft haar binnengehouden zonder stro. Die warmte had Isa fataal kunnen worden. Net als de weinige voeding. De vrouw had snoepjes neergelegd, maar dat is natuurlijk niet voedzaam. Gelukkig kunnen de kinderen Isa weer aaien."

De politie heeft vriendelijk maar wel dringend aan de vrouw gevraagd of zij voortaan de dieren op de kinderboerderij met rust wil laten.

 

Konijn
Niet Isa, maar wel veilig in het hok