Microsoft patenteert 'menselijk' netwerk

Zarc.oh en Neurotica hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft is sinds woensdag in het bezit gekomen van een patent op een methode om energie en data te transporteren door middel van het menselijk lichaam.

Het patent, toegewezen door het United States Patent and Trademark Office, houdt in dat een groot aantal (mobiele) apparaten, zoals horloges, telefoons, pda's en andere mobiele apparaten, door middel van elektrodes die op het lichaam geplakt een netwerk kunnen vormen. Op deze manier worden de apparaten via één energiebron gevoed, waarbij de energie door de huid van elektrode naar elektrode wordt gestuurd, om de aangesloten apparaten de taken kunnen uitvoeren die van hen worden gevraagd.

Ook kan het menselijk lichaam gebruikt kan worden als 'netwerkverbinding' tussen de verschillende met elektrodes aangesloten apparaten, waarbij men dan elkaars functionaliteit deelt. Zo zou bijvoorbeeld de speaker uit een mp3-speler worden gebruikt door een pda. Het voordeel van deze techniek is volgens Microsoft duidelijk: er kan worden bezuinigd op het aantal componenten en de energievoorziening wordt veel efficiënter gebruikt.

Overigens zien sommige analisten het nut niet in van dit patent. Volgens hen zouden veel mensen het vervelend vinden om altijd met hun lichaam aan een apparaat vast te zitten. Wel kan dit handig zijn indien men bijvoorbeeld afhankelijk is van het dragen van medische apparaten.