Vijftien doden na zinken rondvaartboot

Vijftien mensen zijn vannochtend omgekomen nadat er een toeristische boot is gezonken op een meer in Macedonië. Drie anderen verkeren nog in kritieke toestand. "Tot nu toe hebben we vijftien lichamen uit het water gehaald, maar we zijn nog steeds bezig met zoeken," dat zegt een woordvoerder van het Macedonische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Er zijn 54 mensen van de boot gered en zijn nu ondergebracht in een hotel. De Macedonische politie heeft nog geen identiteit kunnen achterhalen van de overledenen, maar ze weten wel dat er onder hen een aantal Bulgaarse toeristen zijn.  

De boot was op tweehonderd meter uit de kust gezonken in het koude water van het Ohrid meer om ongeveer elf uur lokale tijd. Het water was kalm, dus hoogstwaarschijnlijk is het ongeluk gebeurd doordat er te veel passagiers op de boot waren. "Het schip, dat gebouwd was rond 1930, was nog goedgekeurd in mei van dit jaar," aldus de woordvoerder. De politie heeft videomateriaal van het ongeluk omdat sommige toeristen op de boot het ongeluk hadden gefilmd.