Vier vandaag 'Earth Day', de internationale dag van moeder Aarde!

Elk jaar wordt op 22 april de Dag van de Aarde gevierd om bewustzijn te creëren over vervuiling en om de omgeving van de blauwe planeet te vieren. Om ecologie te promoten en het bewustzijn van de groeiende problemen van lucht-, water- en bodemverontreiniging te vergroten, werd de Dag van de Aarde, opgericht door senator Gaylord Nelson, voor het eerst georganiseerd in 1970. De Verenigde Naties noemden het met de naam "Internationale Dag van de Moeder Aarde".

Het thema van de dag dit jaar is "Invest In Our Planet".

De eerste Earth Day was gericht op de Verenigde Staten. In 1990 nam Denis Hayes, de oorspronkelijke nationale coördinator in 1970, het internationaal en organiseerde evenementen in 141 landen.

Onze planeet is een geweldige plek, maar ze heeft onze hulp nodig om te gedijen! Dat is de reden waarom elk jaar op 22 april meer dan een miljard mensen Earth Day vieren om de planeet te beschermen tegen zaken als vervuiling en ontbossing. Door deel te nemen aan activiteiten zoals zwerfvuil opruimen en bomen planten, maken we onze wereld een gelukkigere, gezondere plek om te leven.