Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag maar weer eens aandacht voor een geschifte advocate.

Op het station van Roosendaal wordt een treinreiziger aangehouden omdat die met een gasdrukpistool rondloopt. En niemand kijkt er meer van op.
 
Waar ik in ieder geval nog wél van opkijk? Van een hiv-besmette zwartrijdster. Die vond het, toen ze in de trein door twee conducteurs werd betrapt, nodig om deze conducteurs tot bloedens toe te bijten, en een van hen ook nog een klap met een koekenpan in diens gezicht te verkopen. Het zal je maar gebeuren: ben je conducteur, kun je geruime tijd in de rats zitten omdat je misschien wel met hiv besmet bent geraakt. De rechter veroordeelde de zwartrijdster wegens dit geweld tot tien maanden cel. De advocate van deze mevrouw liet weten, dat ze tegen de straf in beroep zal gaan. Vreemd:
Kan mevrouw de advocate mij even laten weten, waarom ze in hoger beroep gaat? Immers, zelfs voor iemand die niet hiv-besmet is, lijkt mij een straf van tien maanden voor het bijten van twee conducteurs en het slaan met een koekenpan al aan de lage kant, laat staan dat dat een strenge straf is voor een poging, de conducteurs ook nog met hiv te besmetten. Trouwens, van het personeel in het OV blijf je sowieso met je handen af. Punt uit.