Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 2 april is prinses Máxima in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aanwezig bij de oratie van professor Nasira Jabeen. Mevrouw Jabeen is op voordracht van het Curatorium van de Prince Claus Chair in Development and Equity benoemd tot hoogleraar op de Prins Claus Leerstoel voor 2006-2007. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium.
Op 3 april spreekt kardinaal Simonis bij het bisschoppelijk paleis in Utrecht een zegen uit over de bloemen en planten die bij de Paasviering in Rome worden gegeven aan Paus Benedictus XVI.
Op 4 april opent Pieter van Vollenhoven de tentoonstelling 'Het Berlin Drama' in het Maritiem Museum in Rotterdam. Honderd jaar geleden verging de veerboot 'Berlin' voor de kust van Hoek van Holland. Van de 143 opvarenden werden uiteindelijk maar 15 mensen gered.

Politiek
Op 3 april debatteert de Eerste Kamer over de regeringsverklaring van het kabinet-Balkenende IV. Het is gebruikelijk dat de Tweede Kamer debatteert over de regeringsverklaring, maar de Eerste Kamer deed dit nog nooit eerder.
Op 4 april neemt minister Donner in de Paleiskerk in Den Haag het eerste exemplaar van het WRR-rapport 'Investeren in werkzekerheid' in ontvangst.
Op 4 april is er in de Tweede Kamer een debat over het kabinetsstandpunt inzake Irak.

Sport
Op 2 april start in Dresden, Duitsland, het Europees kampioenschap schaken. Nederland wordt vertegenwoordigd door vijf dames en tien heren.
Op 3 april speelt PSV de eerste Champions League kwartfinale wedstrijd thuis tegen Liverpool.
Op 5 april ontvangt AZ in de eerste UEFA Cup kwartfinale Werder Bremen.