Twinky gaat naar de wc

Daar zit je dan. Het is net pauze geweest en je hebt heel gezellig met je vrienden gekletst en lekker wat gedronken, en nu... moet je naar de wc. Het is onvermijdelijk, je bent ook een mens en wat er in gaat moet er ook uit, en als het kan ook nog een beetje snel, want zo lang kun je het niet ophouden. Je steekt je vinger op, klaar voor een discussie met je leraar over waarom je naar de wc zou mogen. Uiteindelijk krijg je het voor elkaar, maar wel binnen twee minuten terug. Dat is in ieder geval iets, maar weet je wat er allemaal kan gebeuren in die twee minuten zodat je niet op tijd terug bent?

Het wc-papier kan op zijn; de wc kan verstopt zijn; alle wc's kunnen in gebruik zijn; de hele wc kan onder water staan; het licht kan kapot zijn; je kunt meemaken dat je niet kan doorspoelen; de wc-gebruiker voor je kan vergeten zijn om door te spoelen; je kunt opgesloten zitten in de wc; je kunt je lens onderweg verliezen; je kunt je lens in de wc laten vallen; je kunt je lens in de wc laten vallen en doorspoelen; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn en je maandverband is op; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn en je maandverband is op en het wc-papier ook; je kunt een hongeraanval krijgen en dan naar de kantine MOET rennen omdat je in de pauzen nauwelijks iets hebt kunnen eten; je kunt een slaapaanval krijgen op de wc, en dan pas wakker worden als de bel gaat; je kunt een dementieaanval krijgen als je op de pot zit, zodat je niet meer weet wie je bent en waar je bent; je kunt een lachaanval krijgen en proestend, hikkend, naar adem happend en met buikpijn van het lachen over de grond kruipen en de wc-deur niet meer kunnen bereiken; je kunt vallen; je kunt van de trap vallen; je kunt over een boekentas vallen; je kunt over een brugklasser vallen; je kunt over een drempel vallen; je kunt over een drempel recht in de wc vallen; je kunt de rits van je broek niet open krijgen; je kunt de rits van je broek niet meer dicht krijgen; je kunt opmerken dat er een enorm gat in je broek zit bij je kont; het kan voorkomen dat je broek ineens niet meer pas; je kunt iemand tegenkomen onderweg; misschien kom je wel een leraar tegen; je kunt de leraar tegenkomen waar je les van zou hebben; je kunt een vriend tegenkomen; je kunt je hele klas tegenkomen; en het belangrijkste van allemaal: je kunt je wc-date tegenkomen (degene waar je van tevoren mee had afgesproken 'naar de wc te gaan')

Dit alles kan je dus overkomen! En natuurlijk nog veel meer. Maar in alle gevallen haal je die twee minuten niet… Als je dan te laat terug bent, vraagt de leraar om een verklaring, die hij waarschijnlijk toch niet gelooft. Of de hele klas begint heel hard te lachen. Natuurlijk heeft de leraar geen enkel idee van wat jou allemaal is overkomen, hij weet helemaal niet wat jij hebt moeten doorstaan, want hij moest eens weten! Hij moet blij zijn dat je nog leeft! En in het ergste geval moet je zelfs langs de balie om een briefje te halen en je de volgende ochtend te melden. Ze snappen je ook nooit, je moest toch alleen maar even naar de wc?!