FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 oktober 2004

Hitchhiker's Guide trekt online miljoen luisteraars

Boekenkaft Hitchhiker\'s GuideEen radiohoorspel gebaseerd op het cultboek 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' is via internet door ruim één miljoen personen beluisterd. De serie wordt uitgezonden door BBC Radio. Iedere aflevering is vervolgens de week na de uitzending via een speciale website te beluisteren.

Het hoorspel is gebaseerd op het derde boek van de reeks van schrijver Douglas Adams, 'Life, the Universe and Everything'. Het eerste deel werd 26 jaar geleden al via de radio uitgezonden. Een aantal acteurs die destijds meewerkten verlenen ook nu weer hun stem aan de verschillende karakters. Radiodirecteur Jenny Abramsky is verrast door het succes. "Onze luisteraars waarderen dit. We zullen doorgaan met het maken van dit soort programma's en deze via het web beschikbaar maken", aldus Abramsky.

'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' (Ned. vertaling: 'Het Transgalactisch Liftershandboek'), met illustere karakters als Marvin the Paranoid Android, Ford Prefect, Arthur Dent en Zaphod Beeblebrox, is een absurdistische science-fiction roman, geschreven door Douglas Adams. Het boek kreeg vier vervolgdelen. Behalve de radiohoorspelen staat er een nieuwe verfilming op stapel, die in 2005 in de bioscopen moet komen. Adams overleed overigens plotseling in 2001, op 49-jarige leeftijd.

Acteurs spreken de stemmen in voor het hoorspel
Acteurs spreken de stemmen in voor het hoorspel

Uitslagen HCE (30/10/04)

Vanavond werden er drie duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente - Vitesse (1-4)
35' Fränkel 0-1
69' Hofs 0-2
81' Knopper 0-3
84' Janssen 0-4
90'+2 Christensen 1-4

Geel: Culina (Twe), Niemeyer (Twe), Hofs, Dingsdag, Vreven, Knopper (Vit)

Roda JC - RKC Waalwijk (1-1)
7' Fuchs 0-1
86' Van Dijk 1-1 (pen)

Geel: Bodnár (Rod), Putter, Molhoek, Teixeira (allen RKC)

Willem II - RBC Roosendaal 3-0
68' Redan 1-0
72' Hadouir 2-0
78' Caluwé 3-0

Geel: Lammens (RBC), van de Ven (RBC)


Bekijk de huidige stand

Boodschap Bin Laden ontregelt campagne

Icoon US verkiezingen 2Het is onduidelijk welk effect de videoboodschap van terroristenleider Osama Bin Laden zal hebben op de Amerikaanse verkiezingen. Het beheerste in ieder geval gisteren en vandaag de campagne van de twee belangrijkste kandidaten, George Bush en John Kerry. Analisten zijn verdeeld over de vraag wie er garen kan spinnen door de verschijning van Amerika's aartsvijand.

In eerste instantie waren de reacties van zowel Kerry als Bush fel. De woorden van Bin Laden waren voor beiden aanleiding het internationale terrorisme te waarschuwen. Vandaag deed Kerry tijdens een bijeenkomst in Wisconsin een voorzichtige poging voordeel te putten uit het optreden van de Al-Qaeda-leider. Hij wees Bush erop dat Bin Laden drie jaar na de aanslagen van 11 september 2001 nog altijd de mogelijkheid heeft om dreigementen te uiten. Kerry verweet de Republikeinen meer oog te hebben gehad voor Irak dan voor de jacht op Al-Qaeda.

Osama Bin Laden
Osama Bin Laden spreekt

Dat was tegen het zere been van de Republikeinen. Bush noemde de opmerkingen van zijn opponent 'schandelijk' en een woordvoerder van de Republikeinen riep op om dit soort politieke aanvallen achterwege te laten. Naar aanleiding van de videoboodschap heeft de Bush-regering lokale autoriteiten opgeroepen extra waakzaam te zijn in de aanloop naar de verkiezingen van dinsdag. "We blijven bezorgd over de intentie van Al-Qaeda om de Verenigde Staten te treffen, en we kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat de video een signaal kan zijn om op te roepen tot gewelddadigheden of een aanval", aldus een verklaring van de FBI die gisteren werd rondgestuurd.

John Kerry
John Kerry op een verkiezingsbijeenkomst

Peilingen
De peilingen laten ondertussen een verdeeld beeld zien. De dagelijkse meting van Reuters/Zogby geeft een minimale voorsprong voor de Democraat Kerry, 47 om 46 procent. Newsweek laat een voorsprong zien van zes procent voor president Bush, 50 om 44 procent. Beide peilingen werden tussen 27 en 29 oktober afgenomen, en vandaag gepubliceerd. Belangrijker dan de meeste stemmen zal in het Amerikaanse verkiezingssysteem echter de staten en het aantal kiesmannen zijn dat een kandidaat weet binnen te slepen. In een aantal staten lijkt het uit te draaien op een nek-aan-nek-race tussen Kerry en Bush, waaronder het belangrijke Ohio (20 kiesmannen), Pennsylvania (21 kiesmannen) en Florida (27 kiesmannen).

George Bush
George Bush ligt in een poll van Newsweek 6 punten voor


-
Meer info over de verkiezingen in de VS vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Fortuyn nog steeds op één bij Grootste Nederlander

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

In de tussenstand van de verkiezing van het KRO-tv-programma De Grootste Nederlander staat de in 2002 geliquideerde politicus Pim Fortuyn nog steeds op één. Johan Cruijff, aan wie afgelopen week een speciale uitzending werd gewijd, steeg drie plaatsen van acht naar vijf.

Op twee staat de 'premier van de wederopbouw' en staatsman Willem Drees, op drie 'Vader des Vaderlands' Willem van Oranje en op vier wetenschapper Antoni van de Leeuwenhoek.

De huidige stand is gebaseerd op 288.000 stemmen. De eindstand wordt op 15 november bekendgemaakt.

Slachtoffer gaat achter autodief aan

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft een 35-jarige man uit Beuningen aangehouden wegens autodiefstal en het in bezit hebben van drugs en een mes. Een ondernemer uit Tiel wilde vanochtend in zijn bedrijfswagen stappen, maar zag daar tot zijn verbazing een man in zitten, die snel de deuren op slot deed en wegreed.

De ondernemer hield vervolgens een toevallig passerende automobiliste aan die samen met hem de achtervolging inzette. De vrouw wist de autodief uiteindelijk klem te rijden, waarna de autodief te voet vluchtte. De politie kon hem even later aanhouden. De vrouw is na de achtervolging weer doorgereden. De politie hoopt dat ze zich meldt. De politie kon niet zeggen of zij onderzoek doet naar eventuele snelheidsovertredingen van de automobiliste.

Donner voor sociale dienstplicht jongeren

CDA-minister Piet Hein Donner van Justitie is voor de invoering van een sociale dienstplicht voor jongeren. Op die manier kunnen jongeren actiever deelnemen aan, en meer betrokken raken bij, de samenleving. Donner sprak vandaag in Rotterdam op de landelijke CDA-actiedag over Waarden en Normen.

De CDA'er refereerde aan een uitspraak van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy. ''Jongeren moeten zichzelf afvragen wat zij voor hun land kunnen doen in plaats van zich af te vragen wat hun land voor hen kan doen.''

Donner denkt aan maatschappelijke participatie van jongeren door hen bijvoorbeeld in te zetten bij het geven van taallessen, het leggen van contacten en het bieden van steun aan mensen in de bijstand, het bijstaan van ouderen en gehandicapten of zich bezighouden met buurtbeheer danwel toezichthoudende taken. Gemeenten zouden die taken kunnen coördineren.

De CDA-minister denkt dat een verplichte periode van dienstbaarheid aansluit bij ideeën over opbouw van rechten in de sociale zekerheid, levensloop, inburgering en burgerschap. Een versterking van de maatschappelijke participatie maakt ook in één keer duidelijk en tastbaar wat er nu precies bedoelt wordt met waarden en normen in een betrokken samenleving, aldus de CDA-beleidsman.

Madurodam krijgt studentencorps

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Miniatuurpark Madurodam krijgt een eigen studentencorps. De aan de Grote Markt in Groningen gelegen sociëteit 'Mutua Fides' van het corps 'Vindicat atque Polit' wordt het eerste studentenpand in de miniatuurstad in Den Haag.

De studentenvereniging Vindicat had zelf gevraagd om het plekje in Madurodam en zal ook de helft bekostigen. Een woordvoerder van de kleine stad vindt het pand een uitstekende aanvulling op de collectie. "Studentenverenigingen zijn een ontzettend Hollands fenomeen en dat past dus goed in ons park."

Het is de bedoeling dat het pand in de loop van 2005 is te zien. De precieze plek is nog niet bekend. Op dit moment zijn er twee Groningse gebouwen in Madurodam: het karakteristieke hoofdstation en het Groninger Museum.

Aanslag in Irak op kantoor Al Arabiya

Icoon Irak nieuwsHet kantoor van de Arabische nieuwszender Al Arabiya in de Iraakse hoofdstad Bagdad was vandaag doelwit van een aanslag. Hierbij vielen zeven doden, ongeveer twintig mensen raakten gewond. De aanslag is inmiddels opgeëist door een groepering met de naam '1920 Brigade'.

Volgens een woordvoerder van Al Arabiya bevinden zich onder de doden twee medewerkers van de televisiezender. De zender zou doelwit zijn omdat het als spreekbuis zou dienen voor de 'Amerikaanse bezetters en spionnen in Irak'. De vanuit Dubai opererende zender is de afgelopen maanden meerdere malen beschuldigd van pro-Amerikaanse berichtgeving. Zo uit de zender regelmatig kritiek op de opstand in Irak en worden ook de ontvoeringen en onthoofdingen openlijk afgekeurd.

De groep die verantwoordelijk zou zijn voor de aanslag van vandaag maakte ook bekend dat de presentator van het programma 'Vanuit Irak' bovenaan de dodenlijst zou staan. Presentator Elie Nakouzi, Libanees en tevens van christelijke komaf, al een tijd geleden vanuit Bagdad werd teruggeroepen naar Dubai. Toch is Nakouzi nog steeds de presentator van het programma, dat de ontwikkelingen in Irak op de voet volgt en van commentaar voorziet.

Costinha uit het ziekenhuis

De middenvelder van FC Porto, Costinha, is vrijdag uit het ziekenhuis ontslagen.

De Portugese international werd woensdag in het ziekenhuis opgenomen na een incident in het bekerduel tegen Vitória Guimarães. De aanvoerder van Porto kreeg in die wedstrijd de knie van zijn tegenstander Flávio Meireles tegen zijn hoofd en raakte daaropvolgend bewusteloos.

Zijn herstel loop voorspoedig, maar de 34-voudig international zal niet op fit tijd zijn voor de wedstrijd in de Champions League aankomende dinsdag tegen het Franse Paris Sant-Germain.

Afgelopen seizoen had Costinha een groot aandeel in de Champions League winst van de Portugese club. In de achtste finales tegen Manchester United scoorde hij vlak voor tijd, waardoor Porto naar de volgende ronde door mocht.

Angela Kluivert op brute wijze beroofd

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe echtgenote van Patrick Kluivert, Angela Kluivert, is in de Amsterdamse Jordaan op brute wijze van haar tas en sieraden beroofd. Drie à vier mannen bedreigden haar op straat met een vuurwapen en dwongen haar, in een gedeelte waar de straat was opengebroken, met haar gezicht in het zand te gaan liggen.

Volgens de overvallers zouden ze haar in het hoofd schieten als ze durfde om te kijken. Vervolgens bleef Angela, die in een echtscheidingsprocedure is verwikkeld met Patrick Kluivert, nog minutenlang met haar hoofd in het zand liggen tot een voorbijganger zich over haar ontfermde.

Subheader
Angela Kluivert

Caroline Tensen is zielig

Wat is er leuker dan huilende mensen op televisie? Huilende BN’ers op televisie natuurlijk. Caroline Tensen moest zich afgelopen week steeds verbijten om maar niet in janken uit te barsten. Want Caroline had verdriet. Groot verdriet. En ze was nog kwaad ook. Zo kwaad was ze dat ze meteen een advocaat in de arm nam en de rechter erbij haalde. Maar wat voor leed was haar toch in hemelsnaam aangedaan?

[update] 'Yasser Arafat heeft g??n leukemie'

Necromancer had ons via de nieuws-submit te melden:

De Palestijnse leider Yasser Arafat lijdt aan leukemie. Dit zouden specialisten van het Parijse Percy-ziekenhuis, het ziekenhuis waar Arafat onderzocht wordt, hebben bevestigd. Zo meldt althans de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Het ziekenhuis heeft nog geen officiële verklaring gegeven. Dat gebeurt pas begin volgende week, wanneer de volledige resultaten van alle medische tests die Arafat heeft ondergaan verwacht worden.

Update 18:15 uur

De NOS meldt zojuist dat de behandelend artsen van Arafat hebben uitgesloten dat de Palestijnse leider leukemie heeft. Dit in tegenstelling tot wat HLN en CNN eerder berichtten.

Subheader
De Palestijnse leider Arafat, op weg naar Parijs

Drentse verbetert wereldrecord schlagers draaien

Riek Vlieg uit het Drentse Tynaarlo heeft het wereldrecord schlagermuziek draaien op de radio verbroken. De Duitstalige platen waren 111 uur onafgebroken te horen. Sinds zondagavond zat de radio-dj aan één stuk door achter de knoppen.

De schlagerfan pur sang draaide haar lievelingsmuziek bij de lokale omroep Radio Parkstad in Veendam. Ze nam enkel een verplicht kwartiertje pauze om de acht uur. Volgens medewerker P. Haan van de omroep wilde Vlieg het record verbreken om de Duitse schlagermuziek in Nederland nieuw leven in te blazen. Welke schlager nu het meest de revue is gepasseerd, weet hij niet. "Er is van alles gedraaid. Ik hoef de komende weken in ieder geval geen schlager meer te horen."

Leonardo stelt rentree uit

Leonardo en Feyenoord hebben samen besloten om de rentree van de Braziliaan uit te stellen. Het was de bedoeling dat Leonardo vanaf volgende week weer zou gaan trainen bij Jong Feyenoord.

Leonardo scheurde vorig seizoen zijn kruisbanden af. Hij is daar nog steeds herstellende van. De medische staf van Feyenoord heeft in overleg met hem besloten om zijn comeback iets langer uit te stellen, om niets te forceren. Nu zal hij na de winterstop weer zijn opwachting maken.

Leonardo zei in het Rotterdams Dagblad dit erover: "Die een of twee maanden maken nu ook niet uit. Ik wil dat mijn knie honderd procent is als ik terugkom en dat hij dat ook blijft. Ik bouw het nu allemaal heel rustig op. Het heeft geen zin te overhaasten. Het is rustig om mij heen, ik doe weinig interviews en ik denk maar aan één ding: weer helemaal fit worden."

Beyblade GRevolution aangekondigd

Atari heeft de release van Beyblade GRevolution voor de GameBoy Advance aangekondigd. De battle adventure moet 26 november door heel Europa in de winkel liggen.

In Beyblade GRevolution speelt de speler met het karakter van Tyson, de held van de bijbehorende tv-serie en ook de verhaallijn is gebaseerd op het derde seizoen van deze serie. Je volgt Tyson en z'n vrienden op hun reis langs Beyblade-tegenstanders, ten einde World Beyblade Champion te worden en de ultieme Gold Beyblade verzameling compleet te krijgen.

Features:

quote
- Play and interact with over 100 characters!

- Storyline straight from season 3 of the popular TV series

- Over 100 playable Beyblades in-game, plus hundreds of possible custom combinations

- Evolve your character and unlock more Beyblades as you progress through the quests

- Give your team an edge - build, customise and test your Beyblades with the Beyblade Editor

- Explore and battle your way through the massive gaming world of the Bit-Realm

- Buy, trade and collect Beyblades, Bit Beasts, components and equipment

- Develop and enhance your Beyblades through the games' turn-based combat

- Learn the powers of the Bit Beasts and unleash their strength to devastating effect!

- High quality real music and sound effects using Full Fat's award winning RA Audio driver






Screenshots Ratchet and Clank: Up your arsenal

Het wordt spannend voor de fans van de eerdere Ratchet and Clank games, want de nieuwste game in deze reeks is binnenkort te koop. Enkele nieuwe screenshots laten wat meer zien over de on-line multiplayer en de split-screen multi-player. Ook is te zien dat je in sommige levels met een ruimteschip kunt vliegen en dat er mini games beschikbaar zijn, zoals een side scrolling platformer.




Overige screenshots van deze game vind je hier

Update en nieuwe maps voor Rainbow Six 3: Black Arrow

Rainbow Six 3: Black Arrow is een van de meest gespeelde Tactical Shooters op de Xbox. Ubisoft was met deze game één van de eerste die gebruik maakte van Xbox Live 3.0, maar helaas waren er nog steeds een aantal vervelende bugs te vinden. Om deze reden zal Ubisoft volgende week een update uitbrengen die waarschijnlijk de meeste bugs zal verhelpen.

Ook zal Ubisoft 4 nieuwe maps om te downloaden beschikbaar stellen, helaas wordt dit wel premium content.



CSC completeert Pro-Tour ploeg

Na een goed seizoen bleef er een boel onduidelijkheid over de situatie van CSC. Nu weet Riis toch een sterke ploeg voor volgend jaar te presenteren.

Er bestond veel onduidelijkheid over het budget van CSC voor volgend seizoen. Met de Pro Tour versterkten de meeste teams vroegtijdig, terwijl CSC Jörg Jaksche moest laten gaan. Met het aantrekken van zes nieuwe rijders is het team echter weer op volle sterkte.

Ploegleider Bjarne Riis is dan ook erg tevreden erover: "Ik ben erg blij met het team dat we nu als het Team CSC 2005 kunnen presenteren. Het is een sterk en divers team, op maat gemaakt voor de Pro Tour. Veel werk heeft gezeten in het selecteren van elke rijder en er zitten geen toevalligheden in de 25 rijders. Ik weet zeker dat we goede prestaties kunnen behalen door het gehele seizoen heen met dit team."

Nog altijd wordt er wel gezocht naar een co-sponsor: "Nog altijd wordt er gewerkt aan een deal met een co-sponsor en als dat lukt zullen we ons team nog verder versterken en een aantal rijders salarisverhogingen geven." Wel moest Riis Jaksche daarom laten gaan: "Om wat budgetaire ruimte te krijgen hebben we gekozen om Jörg naar Liberty Seguros te laten gaan. Hij heeft een superseizoen gehad bij ons en dat heeft hem aantrekkelijk gemaakt voor veel teams."

Het team voor 2005:
Ivan Basso (Ita)
Carlos Sastre (Spa)
Jens Voigt (Dui)
Bobby Julich (VS)
Michele Bartoli (Ita)
Jakob Piil (Den)
Kurt-Asle Arvesen (Nor)
Frank Schleck (Lux)
Andrea Peron (Ita)
Fabrizio Guidi (Ita)
Nicki Sørensen (Den)
Lars Michaelsen (Den)
Tristan Hoffman (Ned)
Peter Luttenberger (Oos)
Michael Blaudzun (Den)
Manuel Calvente (Spa)
Thomas Bruun Eriksen (Den)
Vladimir Gussev (Rus)
Brian Vandborg (Den)

Nieuwe renners:
Christian Vandevelde (VS - komt van Liberty Seguros)
David Zabriskie (VS - komt van US Postal)
Lars Bak (Den - komt van BankGiroLoterij)
Giovanni Lombardi (Ita - komt van Domina Vacanze)
Matti Breschel (Den - neo-pro)
Andy Schleck (Lux - neo pro)

Microsoft aangeklaagd door gamer

Tja, als Amerika ergens een prijs voor zou moeten krijgen, is het wel voor de meest vreemde rechtszaken die daar worden aangespannen.

Zo is deze week Microsoft aangeklaagd door een gamer omdat zijn Xbox te snel kapot zou zijn gegaan. Zijn Xbox zou namelijk na een jaar geen enkele disk meer willen lezen en dat vindt deze gamer blijkbaar een reden om een rechtszaak aan te spannen bij de Los Angeles' "Superior Court".

Het mag duidelijk zijn dat deze man geld wil zien, maar hoe hoog dit bedrag zou zijn is niet bekend. Gelukkig doet hij het niet alleen voor zichzelf maar 'on behalf of anyone in the United States of America who bought an Xbox in the United State since the console's November 2001 launch.'

Michiel Smit Diamantbuurt uitgejaagd

Nieuw Rechts-leider Michiel Smit is vandaag met geweld uit de Amsterdamse Diamantbuurt gejaagd. De Rotterdamse politicus kwam naar eigen zeggen naar de buurt om een werkbezoek te houden, vanwege de grote tegenstellingen die daar zijn ontstaan de afgelopen weken.

De Internationale Socialisten kondigden vanochtend aan dat ze Smit niet zouden toelaten tot de Diamantbuurt. Samen met zo'n 150 buurtbewoners en anti-fascistische medebetogers is Smit de toegang tot de buurt ontzegd. Hij werd in zijn gezicht gespuugd, kreeg enkele duwen en werd uiteindelijk, waarschijnlijk voor zijn eigen veiligheid, door de politie meegenomen.

In een verklaring op Indymedia laten de Internationale Socialisten weten ''op vreedzame maar krachtige manier'' aan Smit duidelijk te hebben gemaakt dat hij de buurt moest verlaten. ''Michiel Smit droop daarop af'', aldus het statement.

Volgens medeorganisator Peyman Jafari is het verjagen van Smit ''een belangrijke overwinning voor het antiracisme''. Jafari: ''Het is een krachtig signaal dat mensen in Amsterdam hun problemen samen willen oplossen, en zwart en wit zich niet tegen elkaar willen laten uitspelen.''

Koerden en busjes vullen het Malieveld

Het Haagse Malieveld staat op dit moment vol betogers. Er zijn dan ook maar liefst twee protesten aan de gang.

Zo'n 3.000 Koerden protesteren tegen de aankomende uitzetting van PKK-kopstuk Nuriye Kesbir. Die zit in Nederland gevangen en wordt binnenkort aan Turkije uitgeleverd. De Hoge Raad besliste in mei dat niets een uitlevering in de weg staat. Ook minister Donner heeft inmiddels het groene licht gegeven. Maandag dient nog wel een kort geding, echt de allerlaatste kans om uitlevering te voorkomen.

Turkije wil Kesbir berechten omdat ze betrokken zou zijn geweest bij zeker 25 aanslagen van de PKK op vooral militaire doelen. Zelf heeft Kesbir altijd ontkend iets te maken te hebben met aanslagen. Volgens eigen zeggen was ze slechts actief in de vrouwenbeweging.

Op het Malieveld lopen protesterende Koerden rond met het portret van Kesbir en met vlaggen met daarop het portret van Abdullah Öcalan, die al sinds 1999 in Turkije in de gevangenis zit. Hij is de leider van de Koerdische afscheidingsbeweging Konga-Gel, de opvolger van de PKK.

Kesbir en haar achterban vrezen dat ze in Turkije geen eerlijk proces krijgt en dat zij gemarteld zal worden.

Grijs kenteken
Van een hele andere orde is het protest op het Malieveld tegen het afschaffen van het grijze kenteken. De helft van het veld is gevuld met honderden voertuigen, waaronder veel bestelbusjes.

TV-shop

TV-shoppen, wie kent het niet?
je wordt er altijd mee geconfronteerd en eigenlijk is het heel irritant, vooral als ze nog gaan nasynchroniseren.
En Amazing Mike was een vaste waarde.

Maar niks leuker als het eens fout gaat.

Jullie herrineren misschien vaagjes deze oudere blog.
Vlaamse humor zal ik maar zeggen.

En er is weer zo'n Vlaamse filmpje dat natuurlijk te maken heeft met tele-shopping.
De eerste drie minuten zijn nogal wat aan de saaie kant, maar je moet het hebben gezien als je de laatste 3 minuten wilt snappen.
Dat zijn dus ongeveer 6 minuten

Hakan Sükür stopt als international

Hakan Sükür stopt per direct als Turks international.

De spits van Galatasaray werd niet geselecteerd door bondscoach Kazim Ersun Yanal voor de afgelopen WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazakstan (4-0 winst) en Denemarken (1-1) en trok daaruit zijn conclusies.

De Turkse recordinternational speelde 97 interlands waarin hij 46 maal scoorde. "Ik heb een beslissing genomen zodat we het debat kunnen beëindigen en ik me volledig op mijn club Galatasaray kan richten", aldus de Turkse aanvaller.

De stier van de Bosporus maakte tot nu toe zes doelpunten in tien wedstrijden voor Galatasaray dit seizoen.

Men of Valor: Vietnam v1.2 patch

Vivendi Universal Games heeft de eerste patch, v1.2, voor Men of Valor: Vietnam uitgebracht, de historische FPS van de makers van Medal of Honor. De patch omvat algemene updates en is noodzakelijk om online te spelen (zie link naar changelog).

Download de patch van Gamershell

Klik hier voor de changelog

Aan het begin van de maand kwam ook de multiplayerdemo van het spel uit. Meer info hierover, vind je hier.

Bungeeeeee....

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor parachutespringen.
En ooit ga ik dat doen, en bungee heb ik altijd al wat minderwaardig gevonden.

Beide zijn even gevaarlijk, bijparachtuespringen is er kans dat je parachute niet opent, maar je hebt altijd een reserve.
Bij bungeejumpen kan je koord te lang zijn, en hier heb je ook een reser..., en dan heb je problemen.

Deze heeft nog geluk dat hij het kan navertellen.

En nog iets leuks ivm bungee.

Geen telefoon door dwarse buurvrouw

Een dwarse vrouw zorgt ervoor dat alle bewoners van een flatgebouw in Purmerend al een week zonder vaste telefoonlijn moeten stellen. De bewoonster weigert een monteur toegang te geven tot haar kelderbox, waarin zich een KPN-kast bevindt. Om een storing te verhelpen is toegang tot die kast noodzakelijk.

Woningbouwvereniging Wherestad, verhuurder van de flat aan de Meteorenweg, weet niet wat de weerspannige vrouw bezielt. Wherestad heeft een ultimatum gesteld. Indien de vrouw vandaag niet haar sleutel afgeeft zal dwang worden toegepast.

Verscheping handheld Gizmondo begonnen

Gizmondo Europe Ltd. is gisteren begonnen met het verschepen van haar nieuwe handheld console naar verschillende verkooppunten als onderdeel van een strategisch handelsplan in de UK. Enkelen van deze eerste modellen zullen ook te zien zijn op Best of Stuff 2004, een show in Londen op het gebied van de nieuwste gadgets die wordt gehouden van 5 t/m 7 november. Dit wordt voor velen de eerste kans om de mogelijkheden van het apparaatje te proberen. Die omvatten onder andere een GPS en GPRS en de opmerkelijke 3D kracht van de NVIDiA GoForce 2400.

De launch gaat gepaard met de release van twaalf nieuwe games, waaronder Super Drop Mania, Angel Fish, Colours, Richard Burns Rally, Interstellar Flames 2, en Stuntcar Extreme.

Het apparaat wordt geleverd met een SIM-kaart, oplader, koptelefoon, batterij en een USB kabel, waardoor het apparaat, rechtstreeks uit de doos, klaar voor gebruik is.

Carl Freer, Managing Director van Gizmondo Europe, zegt:

"[...]
"As the newcomers, we've had to play many cards close to our chest, but this is about to change. Over the coming weeks, there will be a series of Gizmondo announcements, as we go to market. The Gizmondo is a great product, we're extremely proud of it, and we're equally delighted that the UK will be the first launch platform."
[...]"


Meer nieuws volgt. Hier nog wat foto's van het apparaat.





Multiplayerdemo MoH: Pacific Assault verschenen

EA Games had eerder al aangekondigd een multiplayervariant van de Medal of Honor: Pacific Assault demo uit te brengen. EA komt haar beloftes weer keurig na en sinds gisteren is deze demo te downloaden.

Medal of Honor: Pacific Assault is het vervolg op de succesvolle Tweede Wereldoorloggame Medal of Honor: Allied Assault, waarmee menigen van jullie heel wat (nachtelijke) uurtjes hebben weten te doden. Ik wel in ieder geval
Deze werd later geüpdate met de uitbreidingen Spearhead en Breakthrough.

Download de multiplayerdemo van Gamershell
Download de singleplayerdemo van Gamershell

Moya naar Masters Cup in Houston

De Spanjaard Carlos Moya heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een plek bemachtigd voor de Tennis Masters Cup in het Amerikaanse Houston.

Naast Moya waren Roger Federer (Zwi), Andy Roddick (VS), Gaston Gaudio (Arg) en Lleyton Hewitt (Aus) ook al zeker van een startbewijs.

Voor de drie overige plekken komen Guillermo Coria (Arg), Marat Safin (Rus), Tim Henman (Eng), Andre Agassi (VS) en David Nalbandian (Arg) nog in aanmerking. Die beslissing valt aankomende week in het Masters-toernooi in Parijs. Coria dreigt plaatsing mis te lopen, omdat hij zich met een blessure aan zijn schouder afmeldde voor Parijs. Ook de Spanjaard Juan Carlos Ferrero en de nummer een van de wereld, Roger Federer (spierscheuring) zijn er in Parijs niet bij.

De beste zeven spelers van de ATP Champions Race plaatsen zich voor de Masters in Houston. De achtste speler aan het toernooi is de hooggeplaatste winnaar van een Grand Slamtoernooi die in de top 20 staat. Aangezien Roger Federer de Australian Open, Wimbledon en de US Open op zijn naam schreef, gaat die achtste plek naar Gaudio, die de sterkste was op Roland Garros. In de Champions Race staat de Argentijn momenteel negende.

Klok gaat vannacht een uur terug

De wintertijd gaat vannacht in. Om 3:00 uur dient de klok een uur te worden teruggezet. Hierdoor wordt het 's ochtends eerder licht en 's avonds eerder donker. De wintertijd duurt tot 27 maart 2005, wanneer de klok weer een uur vooruit mag worden gezet.

De wintertijd is eigenlijk de echte tijd. In Nederland werd het onderscheid tussen zomer- en wintertijd in 1977 opnieuw ingevoerd, daarvoor kende ons land tussen 1916 en 1945 al het onderscheid. Tot het begin van de 20e eeuw had vrijwel elke plaats in Nederland zijn eigen tijd, en werd voor de tijdbepaling uitgegaan van de hoogste stand van de zon. De huidige wintertijd geldt voor alle landen in de Europese Unie.

Rome: Total War

In 2000 kwam ontwikkelaar The Creative Assemble met een RTS spel genaamd Shogun: Total War. Het spel was voor die tijd een verrassende RTS in die zin dat het afweek van de formule die destijds de RTS-markt domineerde, en zoals die gebruikt werd door Command & Conquer en bijvoorbeeld Warcraft.
Shogun combineerde een turnbased fase, waarin je steden en provincies verovert en je legereenheden verplaatst, met een realtime gevechtsfase. In die laatste fase probeer je met tactische manoeuvres je vijand te verpletteren. Mede door deze verfrissende aanpak en daarnaast een redelijk hoge moeilijkheidsgraad ontstond al gauw een tweedeling: ofwel je vond het een fantastisch spel of je vond het niets.

Shogun kreeg een opvolger in de vorm van Medieval: Total War. Ook dit deel was redelijk succesvol, zeker gelet op de hoge moeilijkheidsgraad. En nu is het dan tijd voor deel drie in de serie, namelijk Rome: Total War (R:TW). Was bij het verschijnen van deel twee nog sprake van een evolutie van het spel. Deel drie mag met recht een revolutie genoemd worden, hetgeen uit de volgende review moge blijken.

weer zoveel :)

Kennen jullie hank al ?? (scooterliefhebbers word aangeraden om niet te kijken naar dit filmpje)
Wat kan je ook een mooie dingen doen met een beetje fotosoepen . Wat ook leuk schijnt te zijn is creatief bezig zijn met rietjes . Misschien inspireert het jullie om een nieuwe hobby te nemen.
Op deze site kan je veel geld verdienen ( zeggen ze) , als je tenminste het juiste geluid kan raden. Voor de liefhebbers die het willen proberen, ik denk zelf dat het het opentrekken van een blikje fris is (als je gewonnen hebt wil ik graag 50 procent van de ¤¤¤¤¤.)
Tot slot alvast een voorproefje op morgen mooie babes
Have fun.

Man uit Venlo dood in rivier aangetroffen

slimgeboren en sjengsjepers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws
In het riviertje de Kleine Dommel bij Geldrop is gistermiddag het stoffelijk overschot van een 48-jarige man uit Venlo aangetroffen. Het is nog niet duidelijk waardoor de man is omgekomen. De politie heeft dit gisteravond bekendgemaakt.

Het lichaam werd tijdens maaiwerkzaamheden langs de waterkant bij Hofdael aangetroffen. De brandweer heeft het stoffelijk overschot geborgen. Sectie op het lichaam moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak. De politie onderzoekt hoe en wanneer de man in het water is terechtgekomen.

Show met piranha's in België verboden

De Belgische stad Gent heeft een show met piranha's verboden. In de circusvoorstelling zou een vrouw tussen de bloeddorstige vissen uit het Amazonegebied zwemmen, en ze biefstuk voeren. De show is echter niet verboden uit veiligheidsoverwegingen, maar uit het oogpunt van dierenwelzijn.

Gent verbiedt al langer shows met roofdieren, en behalve bijvoorbeeld tijgers en leeuwen zouden piranha's daar ook onder vallen. Advocaten van het circus bestreden die uitleg tevergeefs. Overigens mocht ook in Tongeren, een andere stad in België, onlangs een voorstelling met de roofvissen geen doorgang vinden.

Piranha's voeden zich met name met zieke en gewonde vissen. Ze kunnen echter ook gevaarlijk zijn voor mensen met verwondingen, zeker als de roofvissen opgesloten zitten in een kleine ruimte en hongerig zijn.

Piranhas kunnen erg gevaarlijk zijn
Een show met piranha's is in Gent verboden

Vrouwelijke accessoires voor Japanse DS

Voor alle Japanse bikkels zullen er in Japan speciale tasjes voor de Nintendo DS worden uitgebracht. Het is de bedoeling dat deze tasjes je DS beschermen tegen het harde stadsleven. Het 3D Mesh Cover DS en de Active Pouch DS zullen worden geproduceerd door Keys Factory. Met de 3d Mesh Cover DS heb je twee lagen bescherming en ook nog plaats voor een adapter. Het andere tasje is een sportieve variant met een schouderband, voor alle actieve gamers onder ons.




Mori Toys heeft ook een stoer tasje in de aanbieding, namelijk de Mobile Pouch DS. Hier krijg je ook nog een DS-schermdoekje cadeau en een stoere clip voor aan je riem.





Hopelijk worden deze leuke accessoires ook hier verkocht bij de release van de DS.

Inhoud Europese grondwet onbekend bij Nederlanders

Icoon Binnenlands nieuws De ondertekening van de nieuwe Europese grondwet vrijdag wordt door 68 procent van de Nederlanders als een belangrijke historische gebeurtenis gezien. Toch hebben zes op de tien Nederlanders geen enkel idee wat er in die Europese grondwet staat. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Om de grondwet definitief te accepteren zal er begin 2005 een referendum komen voor alle Nederlandse stemgerechtigden. Van de ondervraagden wist eenderde al dat ze voor de grondwet zullen gaan stemmen en had 22 procent al besloten tegen te zijn. Vier op de tien kiezers heeft nog geen keuze gemaakt.

Een opvallend detail is dat 97 procent van de mensen die bij de vorige verkiezing op D66 hebben gestemd de ondertekening een belangrijke gebeurtenis vonden. Onder SP-kiezers is dit maar 49 procent.

--
De Telegraaf: Europese grondwet in een notendop

Grand Prix van Bulgarije?

Een consortium van zakenmensen heeft plannen om voor 250 miljoen euro een Formule-1 circuit aan te leggen in Bulgarije. Dit circuit zal vlakbij het plaatsje Sliven komen te liggen.

Het consortium bevat bedrijven uit Duitsland, Zwitserland en Nederland. Naast het circuit zelf zijn er ook verschillende andere faciliteiten die gepland zijn rond het circuit. Het zou gaan om hotels, een casino, een ziekenhuis, parkeergelegenheid, een kartbaan en een benzinestation. De bedoeling is om in anderhalf jaar tijd dit project afgerond te hebben.

De burgemeester (Yordan Lechkov) van het plaatsje Sliven ondersteunt het project. Hij kan het benodigde land beschikbaar stellen en het is dan ook de bedoeling om een nabij gelegen vliegveld verder uit te breiden. Lechkov is trouwens een redelijk bekende voetbalspeler, hij heeft gespeeld voor Hamburger SV.

Wereldsterren lopen voor mijn-vrije wereld

De Afrikaanse krant East African Standard meldt dat er op 27 november in Nairobi (Kenia) een sponsorloop wordt gehouden, die wordt georganiseerd door marathon-loper Paul Tergat.

Het geld dat tijdens de sponsorloop bij elkaar wordt gelopen is bestemd voor slachtoffers van landmijnen. Onder de deelnemers behoren behalve Tergat ook andere atletieksterren als Haile Gebrselassie, Derarte Tulu, Tegla Lorupe, Wilfred Bungei en Moses Tanu.

Tergat kwam op het idee voor de race na een recent bezoek aan Sudan, waar hij slachtoffers van landmijnen bezocht. "Ik realiseerde me daar dat één stap in de verkeerde richting mijn leven drastisch zou kunnen veranderen", aldus de wereldrecordhouder op de marathon.

Pornoverhaaltje 2

Hij neemt nog een slok, en nog een. Bestelt nog een glas, en nog een. Het bier smaakt hem niet meer, het gaat om het feit dat hij er is. En dat zij nog zou kunnen komen. Half acht had ze gezegd, en het is al tien uur. Om half elf gaat hij weg, dan is het mooi geweest. Om kwart over tien gaat de deur open, een beetje piepend, en iedereen kijkt op. Het moet haar zijn, het kan niet anders. Haar voeten in mooie hakjes zetten aarzelende stappen richting de bar. Haar blonde haren wapperen mee op de maat van haar stappen, een klein stukje buik is te zien boven haar broekrand. Dan ziet ze hem zitten en kruipt naast hem op een barkruk. Ze bestelt een drankje, iets roods. Dan kijkt ze hem aan, 'sorry' zegt ze. Hij slikt. 'Maakt niet uit, ik zit hier pas twee en een half uur.' Ze drinkt haar glas leeg. 'Ga je mee naar huis?' vraagt ze. Hij vraagt waarom. 'Ik vind het hier niet leuk.' Hij gaat mee naar haar huis, ze woont vlakbij. Ze steekt haar arm door de zijne en samen lopen ze over het trottoir. Bij haar thuis gekomen gaat ze naast hem zitten op haar bed, de kamer is te klein voor een bank. Ze slaat haar arm om zijn schouders. 'Sorry,' zegt ze nog een keer en voor hij iets terug zegt zoent ze hem op zijn mond. Ze laat zich achterover op het bed vallen, trekt hem mee en zoent door, bijna ruw. Ze prutst aan zijn gulp en staat het toe dat hij zelf zijn broek uittrekt. Eerst de zijne, dan de hare. Ze trekt het korte hemdje over haar hoofd, knoopt zijn overhemd los. Zo ligt ze voor hem, in haar ondergoed. Bordeauxrood. Hij draait haar op haar buik, maakt de sluiting van haar bh los en gooit die op de grond. Hij streelt haar tepels, voelt ze langzaam hard worden onder de aanraking van zijn vingers. Ze stopt haar hand in zijn boxershort, aait over zijn schaamhaar en trekt uiteindelijk het broekje omlaag. Hij duwt haar slipje naar beneden, een beetje ongeduldig. Hij pakt haar borsten in zijn handen, kneedt ze en duwt haar achterover terug het bed op. Zijn stijve penis drukt tegen haar dijbeen, en ze lijdt hem naar binnen. Langzaam bewegen ze op en neer, steeds iets sneller, tot het hoogtepunt. Ze kreunt, zet haar nagels in zijn rug, hij schreeuwt haar naam. Hij glijdt van haar af, nog nahijgend. Ze kust hem nog een keer, aait over de krulletjes op zijn borst en trekt hem overeind. 'Kom op, je moet weg'. Hij kleedt zich aan en loopt terug naar het café, waar zijn fiets staat. Met een gelukzalige glimlach fietst hij terug naar huis.

Twinky gaat naar de wc

Daar zit je dan. Het is net pauze geweest en je hebt heel gezellig met je vrienden gekletst en lekker wat gedronken, en nu... moet je naar de wc. Het is onvermijdelijk, je bent ook een mens en wat er in gaat moet er ook uit, en als het kan ook nog een beetje snel, want zo lang kun je het niet ophouden. Je steekt je vinger op, klaar voor een discussie met je leraar over waarom je naar de wc zou mogen. Uiteindelijk krijg je het voor elkaar, maar wel binnen twee minuten terug. Dat is in ieder geval iets, maar weet je wat er allemaal kan gebeuren in die twee minuten zodat je niet op tijd terug bent?

Het wc-papier kan op zijn; de wc kan verstopt zijn; alle wc's kunnen in gebruik zijn; de hele wc kan onder water staan; het licht kan kapot zijn; je kunt meemaken dat je niet kan doorspoelen; de wc-gebruiker voor je kan vergeten zijn om door te spoelen; je kunt opgesloten zitten in de wc; je kunt je lens onderweg verliezen; je kunt je lens in de wc laten vallen; je kunt je lens in de wc laten vallen en doorspoelen; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn en je maandverband is op; je kunt plotseling ongesteld geworden zijn en je maandverband is op en het wc-papier ook; je kunt een hongeraanval krijgen en dan naar de kantine MOET rennen omdat je in de pauzen nauwelijks iets hebt kunnen eten; je kunt een slaapaanval krijgen op de wc, en dan pas wakker worden als de bel gaat; je kunt een dementieaanval krijgen als je op de pot zit, zodat je niet meer weet wie je bent en waar je bent; je kunt een lachaanval krijgen en proestend, hikkend, naar adem happend en met buikpijn van het lachen over de grond kruipen en de wc-deur niet meer kunnen bereiken; je kunt vallen; je kunt van de trap vallen; je kunt over een boekentas vallen; je kunt over een brugklasser vallen; je kunt over een drempel vallen; je kunt over een drempel recht in de wc vallen; je kunt de rits van je broek niet open krijgen; je kunt de rits van je broek niet meer dicht krijgen; je kunt opmerken dat er een enorm gat in je broek zit bij je kont; het kan voorkomen dat je broek ineens niet meer pas; je kunt iemand tegenkomen onderweg; misschien kom je wel een leraar tegen; je kunt de leraar tegenkomen waar je les van zou hebben; je kunt een vriend tegenkomen; je kunt je hele klas tegenkomen; en het belangrijkste van allemaal: je kunt je wc-date tegenkomen (degene waar je van tevoren mee had afgesproken 'naar de wc te gaan')

Dit alles kan je dus overkomen! En natuurlijk nog veel meer. Maar in alle gevallen haal je die twee minuten niet… Als je dan te laat terug bent, vraagt de leraar om een verklaring, die hij waarschijnlijk toch niet gelooft. Of de hele klas begint heel hard te lachen. Natuurlijk heeft de leraar geen enkel idee van wat jou allemaal is overkomen, hij weet helemaal niet wat jij hebt moeten doorstaan, want hij moest eens weten! Hij moet blij zijn dat je nog leeft! En in het ergste geval moet je zelfs langs de balie om een briefje te halen en je de volgende ochtend te melden. Ze snappen je ook nooit, je moest toch alleen maar even naar de wc?!

[update] Twee doden in woning in Vught

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning aan de Jan van Gaalenstraat in Vught zijn aan het einde van de middag de lichamen van de 45-jarige bewoonster en een 48-jarige man uit Den Bosch aangetroffen. De 20-jarige zoon van de vrouw deed de gruwelijke ontdekking. NOS Journaal meldt dat het tweetal door geweld om het leven is gebracht.

De politie heeft de plaats van het delict afgezet. De recherche is bezig met een sporenonderzoek in de woning en een onderzoek in de buurt.

Update 11.35
Buurtbewoners hebben verklaard dat de vrouw met messteken is omgebracht. De 48-jarige man zou zich door verhanging van het leven hebben beroofd. De man en vrouw zouden langere tijd hebben samengewoond, maar na een ruzie zou de vrouw enkele weken geleden de man uit het huis hebben gezet. De politie doet geen mededelingen over de zaak, maar bevestigt desgevraagd wel dat de man een 'ex-relatie' van de vrouw is.

Meteropnemer Essent zuinig met energie

Icoon opmerkelijk nieuwsEen werkstudent bij het energiebedrijf Essent blijkt erg spaarzaam met zijn energie te zijn geweest. In plaats van langs de huizen van klanten te gaan en daar het energieverbruik op te nemen, verzon hij de meterstanden zelf.

Essent ontdekte de fraude nadat er bij het bedrijf opmerkelijk veel klachten waren binnengekomen. Deze waren afkomstig van mensen die volhielden vorig jaar geen meteropnemer aan de deur te hebben gehad. Door het geknoei van de student blijken tientallen Enschedese jaarafrekeningen van 2003 niet te kloppen.

'Kluivert verdient selectie voor Oranje'

De voorzitter van het Engelse Newcastle United, Freddy Shepherd, vind het onbegrijpelijk dat Patrick Kluivert niet wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"Gezien zijn optreden sinds zijn komst naar St James Park kunnen wij bij Newcastle United niet begrijpen dat Holland Kluivert negeert", aldus Shepherd over Kluivert.

Afgelopen zomer haalde Newcastle United de spits uit Barcelona, waar Kluivert transfervrij mocht vertrekken. "Het is niet aan mij om te zeggen wie er wordt geselecteerd, maar volgens mij is Marco van Basten het in ieder geval verplicht aan Kluivert hier naar toe te komen om hem in het zwart en witte shirt te zien spelen."

Kluivert speelde tot nu toe 79 interlands, en met 37 doelpunten is hij topscorer aller tijden van Oranje. Desondanks is de 28-jarige spits sinds het EK in Portugal, waar hij geen minuut speelde, niet meer opgeroepen

Belgische topclubs willen nog steeds BeNeLiga

Hoewel er in Nederland nog amper over wordt over gesproken, hebben de topclubs in België de hoop op een BeNeLiga nog niet opgegeven.

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws komen de managers van Anderlecht, Club Brugge en RC Genk aan het woord, en zij zijn een groot voorstander van een nieuwe competitie, wat zij op korte termijn zien als enige redmiddel.

Samen met Anderlecht-manager Michel Verschuren hield de voormalig voorzitter van PSV, Harry van Raaij, een aantal jaar geleden een vurig pleidooi voor een BeNeLiga. Volgens hen moest de markt worden vergroot, anders was zowel het Nederlandse als het Belgische voetbal ten dode opgeschreven.

In ons land is de discussie over een samenwerking tussen Nederland en België inmiddels weggeëbd, de clubs uit de eredivisie hopen nu dat door invoering van play-offs er extra inkomsten komen. De manager van Anderlecht, Herman van Holsbeeck, is ook een voorstander van play-offs. "In Nederland beginnen ze ermee. Zij durven tenminste te veranderen. Bij een betere competitie winnen we allemaal."

Marc Degryse van Club Brugge betwijfelt of het voetbal beter wordt van play-offs. "Je blijft met dezelfde ploegen spelen. Maar we moeten de markt en dus de middelen vergroten. Daarom pleit ik voor de BeNeLiga," aldus de ex-speler van PSV.

Ariël Jacobs van RC Genk sluit zich aan bij Degryse, maar hij plaatst er wel een kanttekening bij. "We zullen een oplossing moeten vinden voor de clubs die uit de boot vallen."

Anderlecht denkt tenslotte dat door de komst van een BeNeLiga jonge Belgische talenten langer kunnen worden behouden. "Hoe kunnen we goede jonge spelers nog motiveren om te blijven? Wat heeft Kompany nog te zoeken in onze competitie?", aldus van Holsbeeck

Uniek materiaal van Hazes gevonden

Van de vorige maand overleden volkszanger André Hazes zijn in de de archieven van Universal Music twee tapes gevonden met zeldzaam materiaal van de zanger. De twee ontdekte nummers van Hazes zijn op een nieuwe cd met oude successen gezet, onder de titel 'De vlieger & 17 andere successen'.

Het betreft onder meer een tot voor kort onbekend nummer uit 1978 getiteld 'Wat was jij toch mooi, mijn Mokum''. Het lied werd indertijd gecomponeerd door Tonny Eyk die het Hazes éénmalig met zijn orkest liet inzingen. Eyk weet niet eens meer ter gelegenheid waarvan het nummer toen werd opgenomen. In 1978 had Hazes pas twee hits gehad in Nederland, namelijk 'Eenzame kerst' uit 1976 en 'Mamma'.

Het andere aangetroffen nummer is een tv-opname van 'Droomschip' uit 1959. Het betreft een duet met de toen razend populaire Johnny Kraaijkamp, die samen met Rijk de Gooijer het duo 'Johnny en Rijk' vormde en een tv-show had. Daar trad de 7-jarige Hazes toen eenmalig in op. In 1959 bracht Kraaijkamp met Hazes ook een single uit, met op de ene kant 'Droomschip' en op de andere kant 'Guanita'. Die oude opname van Droomschip werd overigens in 1977 heruitgebracht op de Hazes lp 'Zo is het leven'.



Hazes allereeste plaatje, zonder baard in de keel

Uitvaart
André Hazes heeft niet alleen postuum zijn allereerste nummer 1-hit gescoord, met 'Zij gelooft in mij', ook heeft hij voor het eerst de Uitvaart Top-10 van uitvaartverzekeraar Dela behaald. Het nummer 'De Vlieger' stormde afgelopen week meteen binnen op één. De Dela-hitlijst wordt samengesteld aan de hand van stemmen die – onder meer via internet – worden uitgebracht.

-
Bekijk ook het FOK! André Hazes-dossier.
.

Japanse gijzelaar toch niet vermoord

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lichaam van de Aziaat dat gisteren nabij de Iraakse stad Tikrit werd gevonden, blijkt toch niet om de Japanse gijzelaar Shosei Koda te gaan. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo op gezag van een regeringsfunctionaris.

Het lijk werd overgebracht naar buurland Koeweit voor onderzoek door Amerikaanse legerartsen. Daar bleek dat onder andere de gebitskenmerken en het haar niet overeenkomen met dat van de 24-jarige Koda.

Koda werd eerder deze week ontvoerd in Irak door aanhangers van de Jordaanse terrorist al-Zarqawi. De groep eiste dat Tokio zijn troepen uit Irak zou halen. De premier van Japan maakte al snel bekend niet op de eisen in te gaan.


Shosei Koda met zijn ontvoerders

Deel standbeeld Saddam Hussein te koop

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het 1,7 meter hoge linkerbeen van het standbeeld van de Iraakse dictator Saddam Hussein in Bagdad wordt op internet te koop aangeboden. Het beeld werd door een Amerikaans legervoertuig omver getrokken. De val van het metershoge beeld symboliseerde de val van het Iraakse regime.

De inwoner van Duisburg (bij Venlo) wil 100.000 euro voor het been dat in zijn garage staat. Britse soldaten zouden de koopwaar naar Duitsland hebben gesmokkeld. Videopnamen en foto's moeten de echtheid bewijzen. Het linkerbeen bleef destijds achter in Bagdad en gold als spoorloos verdwenen.

FIFA buigt zich over dood voetballers

De wereldvoetbalbond FIFA gaat in 2005 bij het medisch congres extra aandacht besteden aan de plotselinge dood van voetballers.

Het congres is van 3 tot en met 6 juni in het Mexicaanse Cancun. Aanleiding is onder meer de dood van de Braziliaan Serginho, die afgelopen woensdag overleed aan een hartaanval.

Bij de congres zullen er 48 medische deskundigen bijeen komen, waaronder de clubartsen van Barcelona en AC Milan. "We zullen een hele dag aan de plotselinge dood van voetballers besteden. We hopen daarbij tot een voorstel te kunnen komen de geneeskundige onderzoeken bij de clubs en nationale selecties centraal te verzamelen", aldus dokter Nicolas Zarur. Zarur is als arts van de Mexicaanse voetbalbond belast met de organisatie van het congres.

Schumacher mental coach voor Mannschaft

Michael Schumacher schijnt gevraagd te zijn om het Duitse nationale voetbalteam bij te staan bij de WK in eigen land in 2006.

De trainer van het elftal, Jurgen Klinsmann, zegt dat Schumacher weet hoe hij op hoog niveau moet presteren. Schumacher zelf heeft zijn liefde voor voetbal en het Duitse elftal niet bepaald onder stoelen of banken gestoken. Het zal in ieder geval niet raar zijn als Schumacher in de wintermaanden een activiteit zoekt naast het testen. De voetballers zelf willen dat Schumacher ze leert hoe ze met druk om moeten gaan.

Roddels van Story over Tensen keihard bestraft

Roddelblad Story heeft van de rechter ongenadig op zijn falie gekregen vanwege het deze week plaatsen van een artikel over TROS-presentatrice Caroline Tensen. Volgens het blad zou Tensen vreemdgaan met haar getrouwde buurman. Die zou zijn vrouw en vier kinderen op straat hebben gezet voor de presentatrice. Ook plaatste het blad foto's van Tensen en haar minderjarige kinderen.

Tensen spande hierop gisteren een kort geding aan en werd door de rechter op vrijwel alle punten in het gelijk gesteld. Het roddelmagazine moet volgende week over de volledige breedte van de voorpagina en op pagina drie een rectificatie plaatsen op straffe van een dubbele dwangsom van 100.000 euro. De rectificatiekop op de voorpagina moet in grote zwarte letters worden gedrukt tegen een witte achtergrond.

De rechter bepaalde tevens dat Tensen een voorschot krijgt op een schadevergoeding van 25.000 euro. Ook moet de internetpagina van Story worden aangepast (hetgeen inmiddels gedaan is). Het verzoek van Tensen om het nummer met het gewraakte artikel uit de winkels te halen, werd niet gehonoreerd.


Klinkklare nonsens in de Story

'Islam in Europa gaat liberale kant op'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een onderzoek van het Centrum voor Turkije-studies in het Duitse Essen, ontwikkelt de islam zich in Europa in een liberale richting. Vooral jonge hoogopgeleide Europese moslims hebben steeds vaker moderne religieuze opvattingen.

De studie toont volgens het Centrum aan dat een duidelijke meerderheid van de Europese moslims het dragen van een hoofddoek niet als een religieuze plicht beschouwt. Met gezamenlijke gymnastieklessen en schoolreisjes van jongens en meisjes hebben de meeste geen moeite. De keuze voor een niet-moslim als huwelijkspartner blijf echter voor een meerderheid nog wel problematisch.

Er is volgens de studie geen groeiende radicaal-islamitische stroming. De jonge, meest hoogopgeleide betrokkenen bij de aanslagen van 11 september 2001, zijn niet representatief voor de godsdienstige opvattingen van islamitische migranten in Duitsland.

In de 'oude Europese Unie' wonen nu 13,5 miljoen moslims. Dat is 3,5% van de bevolking. Frankrijk telt de meeste moslims (5 miljoen), gevolgd door Duitsland (3,4 miljoen). Met de oude EU worden de 15 staten bedoeld die in de jaren 90 ook al tot de EU behoorden (sinds 1 mei van dit jaar telt de EU er 25).

Aansteker leidt tot inval in Heiloo

Nadat een Irakees gezin in Heiloo afgelopen donderdag bezoek had gehad van een medewerkster van de Sociale Dienst, kreeg de familie gisteren te maken met een grootscheepse politieinval. Acht agenten waren op zoek naar een vuurwapen. De sociaal-werkster had namelijk tijdens haar visite de zoon des huizes zien spelen met een 'pistool'.

De politie van Heiloo, een dorp onder de rook van Alkmaar, werd getipt door de medewerkster van de Sociale Dienst en nam de melding uiterst serieus waarna men de woning binnenviel. Daarbij werd echter geen pistool gevonden maar een aansteker in de vorm van een vuurwapen. De Irakese familie kreeg een boete van 260 euro voor het in bezit hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

'Zet familie van gijzelnemers vast'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische procureur-generaal Vladimir Oestinov heeft een opmerkelijk voorstel gelanceerd om gijzelnemers in de toekomst onder druk te kunnen zetten. Hij wil dat de familieleden van de daders kunnen worden opgepakt. Tijdens een gijzeling zoals die in de school in Beslan zou de politie de mogelijkheid moeten hebben om, als extra drukmiddel, de familieleden van de gijzelnemers gevangen te nemen.

Oestinov: ''Het vasthouden van familieleden, het laten zien wat er met de verwanten van terroristen kan gebeuren, kan mensenlevens helpen redden. Laten we er niet al te diplomatiek over doen. Wie bij het zwaard leeft, die sterft bij het zwaard.''

President Vladimir Poetin is ook voorstander van het verruimen van de bevoegdheden in de strijd tegen het terrorisme. Maar het pleidooi van Oestinov gaat veel parlementsleden echter veel te ver. Volgens de vice-parlementsvoorzitter van de dominante partij 'Verenigd Rusland' is het voorstel van de procureur-generaal in strijd met de wet.

Inval bij 'aanvaller' Irakees onterecht

De politie van Schagen heeft wat al te voortvarend de jacht ingezet op de aanvaller van een 23-jarige Irakees. De asielzoeker werd afgelopen dinsdag met een bijl aangevallen nadat hij een donkere bestelwagen op een parkeerplaats met de fiets was gepasseerd. Volgens de Irakees dacht de eigenaar dat hij zijn busje had geraakt. Het slachtoffer raakte bij de aanval slechts lichtgewond, omdat hij de bijl wist af te weren.

Na de beschrijving van de dader, een blanke man met donker haar in een paardestaart, viel de politie donderdag met veel agenten een woning binnen aan het Noord. De daar wonende bewoner voldeed namelijk aan de beschrijving die van de aanvaller was gegeven. De man blijkt echter onschuldig en heeft een alibi: ten tijde van de aanval op de Irakese asielzoeker was hij aan het werk.

De politie blijft jacht maken op de echte dader.

Een pluim voor Wotte

Vorig jaar rond deze tijd stond Feyenoord er een stuk minder florissant voor dan nu. Het rommelde zelfs flink in de Kuip. De aankopen konden de vier vertrokken basisspelers niet doen vergeten. Integendeel, op Dirk Kuijt na wist er geen één echt te overtuigen. De peperdure Serviër Danko Lazovic werd door de fans al snel omgedoopt tot Danko Helazovic, terwijl ook de subtoppers Peter van den Berg en Alfred Schreuder amper voldeden. Op dat moment greep Jorien van den Herik hoogstpersoonlijk in.

CD: The Killers - Hot Fuss

The Killers - Hot Fuss

Dit debuutalbum van The Killers is al een tijdje te verkrijgen in ons koude kikkerlandje, maar het publiciteitsoffensief barstte pas kortgeleden los. 'Somebody Told Me' is inmiddels 3FM megahit geweest en ook Yorin FM heeft in de persoon van Rob Stenders de eerste single behoorlijk gepromoot. Uiteraard kan FOK! dan ook niet achterblijven om The Killers een beetje aandacht te schenken...

Ajax wellicht winnaar van Champ. League '96

nielsharley had ons via de nieuws-submit te melden:

De kans bestaat dat Ajax met terugwerkende kracht de Champions League-finale in 1996 heeft gewonnen. Volgens het Algemeen Dagblad eistte de openbare aanklager in Italië deze week celstraffen tegen de directeur en een arts van Juventus. Zij zouden de spelers tussen 1994 en 1998 bloeddoping hebben gegeven. "Als de beschuldigingen waar zijn dan heeft Juventus geen recht op de gewonnen Champions League in 1996", aldus IOC-lid en dopingofficial Dick Pound.

Ajax verloor de finale in 1996 tegen Juventus na strafschoppen. De Italiaanse club ontkent overigens alle beschuldigingen.

[update] Bin Laden spreekt Amerikanen toe

Absinth en gohan16 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Arabische tv-zender al-Jazeera heeft een videoband uitgezonden van Al-Qaeda-leider Osama bin Laden. De band lijkt redelijk recent te zijn omdat de terroristenleider ook de naam van John Kerry laat vallen.

Op de band bedreigt Bin Laden de VS opnieuw met aanslagen, zoals die op 11 september 2001 plaatsvonden. Volgens de voortvluchtige Al-Qaeda-leider waren die aanslagen bedoeld om aan het Amerikaanse volk te laten zien hoe moeilijk moslims het altijd hebben. Verder beschuldigt Bin Laden VS-president George Bush van misleiding van de inwoners van Amerika. Hij noemt Bush zijn regering ''net zo corrupt'' als een Arabisch regime.

Update 00:10
Inmiddels hebben Bush en John Kerry beide gereageerd op de video van Bin Laden. Kerry reageerde, net iets eerder dan de president, met de woorden "dat hij geen middel ongeschuwd zal laten om de terroristen op te sporen, op te pakken of te doden." Ook Bush sprak fel, hij zei dat "de Amerikanen zich niet door Bin Laden zullen laten intimideren."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.