Stop er maar mee...

Leven, dat wat we alledag doen en proberen te genieten. Maar het begint er tegenwoordig op te lijken dat genieten en plezier meer een uitzondering dan een gewoonte zijn. Elk groot evenement stikt van de politie, tijdens het voetballen zijn rellen ook de gewoonste zaak van de wereld geworden en nachtelijke steekpartijen zijn ook niet vreemd en uitzonderlijk meer. En dan krijgen we natuurlijk nog de dreiging van het Terrorisme zoals meneer Bush dat zo leuk zegt. Het beschuldigen van een land, er een inspectie op af sturen en als die niks kunnen vinden maar een oorlog beginnen. Het is geen pretje meer tegenwoordig, helemaal niet meer nu ik gisteren wat hoorde op TV.

Het eerste was acrylamide, das op z'n Engels, zou zo een twee drie niet weten wat het op z'n Nederlands is, maar het schijnt niet gezond te zijn. Schijnt, want Health Canada heeft na een half jaar onderzoek nog steeds geen waarschuwing de deur uit gedaan. Noorwegen, Zweden, Groot-Brittanië en Duitsland waarschuwen al tegen het veelvuldig eten van chips, patat (friet/patat-frites/whatever) en cereal (hebben we daar een Nederlands woord voor?). Dat is dus niet gezond, niet direct vanwege het vetgehalte maar vanwege het acrylamidegehalte. Vele tests zijn uitgevoerd en het blijkt dat het overal in te hoge mate aanwezig is en dat het in zogenaamde 'natuurlijke' producten veel meer zit.

En dan kwam er nog een leuk verhaal bij, over arcenicum (ookwel bekend als rattengif) in klimtoestellen. Vele klimtoestellen zijn hier van hout gemaakt en om rotting tegen te gaan is dat behandeld met arcenicum, geen probleem als je de toestellen aanraakt, maar het is in de grond gelopen en nu is de grond dus giftig. zegt men. Grote ophef dus. Het was al enige tijd bekend dat het niet al te gozond was, dus begon men al met het maken van toestellen zonder arcenicum, maar nu blijkt plots dat het dus in de grond zit. Niet meer in de speeltuin dus he

Al met al lijkt het erop dat je beter binnen kan blijven en proberen te leven op water, dat is wel het veiligst he. Owja, en koop voor de zekerheid een gasmasker, je weet het maar nooit tegenwoordig.