FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 januari 2003

Stop er maar mee...

Leven, dat wat we alledag doen en proberen te genieten. Maar het begint er tegenwoordig op te lijken dat genieten en plezier meer een uitzondering dan een gewoonte zijn. Elk groot evenement stikt van de politie, tijdens het voetballen zijn rellen ook de gewoonste zaak van de wereld geworden en nachtelijke steekpartijen zijn ook niet vreemd en uitzonderlijk meer. En dan krijgen we natuurlijk nog de dreiging van het Terrorisme zoals meneer Bush dat zo leuk zegt. Het beschuldigen van een land, er een inspectie op af sturen en als die niks kunnen vinden maar een oorlog beginnen. Het is geen pretje meer tegenwoordig, helemaal niet meer nu ik gisteren wat hoorde op TV.

Het eerste was acrylamide, das op z'n Engels, zou zo een twee drie niet weten wat het op z'n Nederlands is, maar het schijnt niet gezond te zijn. Schijnt, want Health Canada heeft na een half jaar onderzoek nog steeds geen waarschuwing de deur uit gedaan. Noorwegen, Zweden, Groot-Brittanië en Duitsland waarschuwen al tegen het veelvuldig eten van chips, patat (friet/patat-frites/whatever) en cereal (hebben we daar een Nederlands woord voor?). Dat is dus niet gezond, niet direct vanwege het vetgehalte maar vanwege het acrylamidegehalte. Vele tests zijn uitgevoerd en het blijkt dat het overal in te hoge mate aanwezig is en dat het in zogenaamde 'natuurlijke' producten veel meer zit.

En dan kwam er nog een leuk verhaal bij, over arcenicum (ookwel bekend als rattengif) in klimtoestellen. Vele klimtoestellen zijn hier van hout gemaakt en om rotting tegen te gaan is dat behandeld met arcenicum, geen probleem als je de toestellen aanraakt, maar het is in de grond gelopen en nu is de grond dus giftig. zegt men. Grote ophef dus. Het was al enige tijd bekend dat het niet al te gozond was, dus begon men al met het maken van toestellen zonder arcenicum, maar nu blijkt plots dat het dus in de grond zit. Niet meer in de speeltuin dus he

Al met al lijkt het erop dat je beter binnen kan blijven en proberen te leven op water, dat is wel het veiligst he. Owja, en koop voor de zekerheid een gasmasker, je weet het maar nooit tegenwoordig.

Marokkanen in verzet tegen negatief imago

Zes jonge Nederlandse Marokkanen die het "negatieve imago" van hun bevolkingsgroep zat zijn, hebben een initiatief genomen om dit te doorbreken.

De boodschap van de groep wordt vanaf aanstaande zaterdag in manifestaties in 11 grote steden uitgedragen. De groep heeft een manifest opgesteld wat is ondertekend door 49 bekende Marokkanen, onder wie de voetballers Ramzi, Ali el Khattabi, Boussata en Boukhari, de Kamerleden Kadija Arib (PvdA), Ali Lazrak (SP) en de rappers Raymtzer en Ali B. en profbokser Nordin Ben Salah.

De groep, die de naam Koerswijziging.nl heeft gekregen, doet een beroep op de politiek en de media om "niet het vergrootglas te leggen op datgene wat er misgaat", maar juist meer aandacht te schenken aan positieve ontwikkelingen.

-
www.koerswijziging.nl

Brit kopje kleiner door doe-het-zelf guillotine

Estranged leverde ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht:

Een Brit heeft met een zelfgebouwde guillotine zelfmoord gepleegd in zijn slaapkamer. De bouwvakker had het apparaat, van 2,40 meter hoog, naar Frans voorbeeld nagemaakt. De guillotine was gebouwd van hefbomen, touwen, houten planken en keien die hij had aangesloten op een tijdklok. Zelf ging de man op een luchtbed onder de valbijl liggen, waar zijn vader het levenloze lichaam maandag aantrof, zo heeft de politie donderdag gemeld.

Verdachte raketkoppen in Irak gevonden

t3pke had ons via de newssubmit te melden:

De wapeninspecteurs van de VN hebben in het zuiden van Irak 11 raketkoppen gevonden die gebruikt kunnen worden voor een chemische aanval. Een twaalfde raketkop wordt nog onderzocht.

De koppen bevinden zich in goede conditie en lijken op bommen die Irak aan het eind van de jaren tachtig heeft ingevoerd.

Bagdad zegt dat de koppen op de wapenlijst staan die ze eind december aan de VN heeft gegeven, maar de VN ontkent dat. Eerder vond de VN al granaten met mosterdgas, maar die waren wel bekend.

Naar aanleiding van de LPF 'hack'

Vandaag is de naam van FOK! door het slijk gehaald. Een stel onverlaten besloten dat het tijd was de site van Lijst Pim Fortuyn te kraken en van allerhande vervelende en denigrerende teksten te voorzien.
De naam van FOK! werd hierbij genoemd en enkele van onze bezoekers en crewleden werden als dader aangewezen door deze 'hackers'.

Langs deze weg willen wij echter laten weten totaal niets met deze hack van doen te hebben en deze ook te veroordelen. Script-kiddie hackers zijn normaliter onze adem niet waard, maar aangezien FOK! duidelijk als verantwoordelijke genoemd werd zien wij ons genoodzaakt duidelijk te maken dat we niets met deze hele zaak te maken hebben.
Mochten we erachter komen wie WEL verantwoordelijk was voor deze 'hack' zullen we deze persoon van FOK! weren en alle gegevens die we hebben van deze betreffende user(s) doorspelen naar de juiste instanties.

LPF kandidaten site gehackt

Nogal wat mensen, waaronder Whatashockr, melden ons via de submit dat de site van de LPF gehackt (gedefaced) is.

Het gaat echter om lpfkandidaten.nl, een site die eerder gebruikt werd om info over kandidaten voor functies binnen het LPF bestuur op te zetten. De site is wel eigendom van de Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn.

Op de site staat nu een tirade van iemand, die kennelijk niet veel met de LPF opheeft, te lezen.

De gewone site van de LPF werkt echter normaal.

Op de site wordt Fok.nl beschuldigd van het hacken van de site en het verspreiden van de wachtwoorden. Fok.nl heeft hier niets mee te maken. De verantwoordelijke is op geen enkele manier aan ons verbonden.

Verbod op gezichtssluier moeilijk maar kan

Het Landelijk bureau Bestrijding Rassendiscriminatie (LBR) zegt dat het juridisch mogelijk is om een verbod op gezichtsbedekkende sluiers (chadors) in te stellen. Maar het is wel moeilijk.

Vandaag heeft het LBR een brief aan regionale opleidingscentra (ROC's) en de Tweede-Kamerfracties verzonden waarin het bureau schrijft dat aan een chadorverbod nogal wat juridische haken en ogen kleven, maar dat dit niet betekent dat scholen en bijvoorbeeld werkgevers het dragen van een chador zonder meer moeten toestaan.

Volgens het LBR is een verbod mogelijk wanneer een instelling op functionele gronden tot dat verbod besluit en het verbod goed gemotiveerd wordt vastgelegd. Argumenten als 'we willen niet dat mensen op demonstratieve wijze hun geloofsopvatting uitdragen' snijden geen hout, schrijft het LBR. Maar argumenten dat men met een chador op geen goed contact kan maken met bijvoorbeeld medeleerlingen of degenen met wie men moet gaan werken kan wel door de beugel.

Het LBR is wel van mening, dat een algemeen verbod op het dragen van een chador in het publieke domein binnen de huidige wettelijke kaders niet mogelijk en / of van toepassing is.


De brief van het LBR.

Tennis: Uitslag Krajicek - Schuttler

klaasvaak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Krajicek is bij de Australian Open in Melbourne niet verder gekomen dan de tweede ronde. Hij verloor van Rainer Schuttler.

De 26-jarige Duitser was als 31e geplaatst en was met 3-6, 5-7 en 4-6 te sterk voor de Muidenberger.

Met Krajicek verdween al op de vierde dag de laatste Nederlander uit het enkelspel van het eerste grandslam dit jaar. Woensdag verloor Sjeng Schalken in de tweede ronde van de Kroaat Mario Ancic. Martin Verkerk en Raemon Sluiter waren al in de eerste ronde gestrand.

Onmenselijke behandeling in kampen N. Korea

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het uiterste noorden van Noord Korea, vlak bij de grens met Rusland en China, bevinden zich strafkampen die in wreedheid niet onderdoen voor de werkkampen onder Mao en Stalin, zo blijkt uit een onderzoek van nieuwszender NBC. In de kampen, het bestaan waarvan door satellietfoto's bevestigd wordt, worden ruim 200.000 mannen, vrouwen en kinderen gevangen gehouden op beschuldiging van politieke misdaden, en gedwongen tewerkgesteld in de productie van goederen die vervolgens, via Chinese tussenhandelaren, in Amerikaanse winkels in de schappen liggen.

Uit het onderzoek van NBC blijkt dat een één van de kampen gevangenen worden gedwongen te werken in dusdanig slechte omstandigehden dat een kwart van de gevangen per jaar overlijdt. Complete families bestaande uit meerdere generaties worden vastgehouden, en, om te voorkomen dat er een nieuwe generatie politieke dissidenten ontstaat, worden zwangere vrouwen met geweld tot abortus gedwongen. Ook zijn er berichten van gevangenen die als menselijk proefkonijn worden gebuikt

Ik heb de hel aanschouwd
Voormalig kampbewaarder Ahn Myong Chol bij het zien van de satellietbeelden van zijn voormalige werkplek: Dit is de gevangenis. Wie hier naar binnengaat is binnen drie maanden óf dood, of levenslang verminkt. Kijk, in deze hoek werd besloten wie geëxecuteerd wou worden en of de executie openbaar zou zijn.

Soon Ok Lee, die van 1987 tot 1993 gevangen zat in een kamp in de provincie Pyungbuk, vertelt dat zwangere vrouwen door middel van een zoutoplossing die in de baarmoeder werd gespoten, gedwongen werden tot abortus. Ook als ze acht of zelfs negen maanden zwanger waren. Af en toe kwam er een levend kind ter wereld. Dat werd dan door de gevangenbewaarders doodgeschopt. Ik heb de hel aanschouwd.

Pogingen van NBC om een officiële reactie te krijgen bij de vertegenwoordiger van Noord Korea in de Verenigde Naties bleven onbeantwoord. In een interview met de Washington Post in 2002 stelde president George Bush van de Verenigde Staten op de hoogte te zijn van het bestaan van de kampen en de gruwelijkheden die daar plaatsvinden. Dit zou, volgens regeringsfunctionarissen, mede verklaren waarom Noord Korea destijds door Bush genoemd werd als onderdeel van de "As van het kwaad".

Groot gaslek bij Vopak in Rotterdam

TheGhost en Rizzo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het bedrijf Vopak in Rotterdam is vanmiddag een grote hoeveelheid gas ontsnapt. Dat gebeurde nadat een tank openbarstte. Volgens politievoorlichter Geelof gaat het om 1600 m3 uiterst giftig orthokresol. In het journaal spreekt hij van een bijna-ramp.

Nabij gelegen bedrijven zijn ontruimd. Inwoners van Vlaardingen moeten ramen en deuren gesloten houden. Daar zijn de sirenes ook afgegaan. Vijf mensen klagen over hoofdpijn en misselijkheid.

De brandweer en deskundigen bekijken hoe ze de bijtende, stikkende stof aan kunnen pakken.

Carforum geschrokken na moord in Diemen

dghost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het internetforum CarForum is in rep en roer. Op 13 januari, één dag voor de moord op een man uit Diemen (waarbij tevens een 11-jarig meisje gewond raakte) heeft een bezoeker, genaamd Henk Stubbe, gezegd dat hij op 14 januari een moord zou plegen op een automobilist in het westen van Nederland en dat er nog meer moorden op automobilisten zouden volgen.

Op 14 januari werd er tot schrik van de leden van dat forum in Diemen daadwerkelijk een automobilist geliquideerd. Verontruste leden van het forum hebben ondertussen contact gezocht met de politie, deze zal dit binnenkort gaan onderzoeken.

Waarschijnlijk berust een en ander op toeval, want de Telegraaf meldde gisteren dat de geliquideerde man een bekende uit de hoofdstedelijke onderwereld is; de 46-jarige George Plieger uit Amsterdam. Hij werd doodgeschoten terwijl hij op de Ouddiemerlaan in Diemen in zijn Ford Focus wachtte voor een spoorwegovergang.

Plieger werd in het verleden gezien in gezelschap van eerder geliquideerde kopstukken als Jan Femer en Sam Klepper. Hij wordt omschreven als een ras-Amsterdammer met een rijke criminele carrière, die in de loop der jaren opklom van overvaller tot ''regelneef'' van meerdere groepen in de onderwereld. Ook was Plieger bekend in bepaalde vechtsportkringen.

Het Carforum heeft inmiddels toch een waarschuwing doen uitgaan naar de leden om geen persoonlijke informatie te plaatsen uit veiligheidsredenen.

Cruise wint rechtzaak tegen pornoster

Filmster Tom Cruise heeft een rechtzaak, die hij tegen een homoseksuele pornoster had aangespannen, gewonnen. Pornoster Chad Slater had beweerd een relatie met hem te hebben gehad. Cruise kan nu een schadevergoeding van 10 miljoen euro incasseren, aldus zijn advocaat.

Volgens Slater was de breuk tussen Nicole Kidman en Cruise in 2001 te wijten aan de korte verhouding die hij en de acteur zouden hebben gehad. Hij heeft inmiddels toegegeven te hebben gelogen.

Texaan klaagt McDonald's aan

Een man uit Texas heeft McDonald's aangeklaagd omdat medewerkers volgens hem teveel zwarte peper in een burrito hadden gestopt. Hij zou daardoor twee maanden lang elke dag bloedneuzen hebben gehad.

Volgens het slachtoffer Marcus Long, heeft de burrito, die hij op 18 november at, een mondinfectie veroorzaakt en mogelijk ook nog eens zijn stembanden aangetast. Zijn advocaat stelt dat de gezondheidstoestand van zijn cliënt sinds die datum aanzienlijk is verslechterd.

Vorig jaar werd er bij de 61-jarige man kanker geconstateerd in zijn hersenen, darm, long en wervelkolom. Stralings- en chemotherapie maakte dat zijn mond er gevoelig werd. Hij liet daarop zijn gebit uit en at elke dag een ontbijt bij McDonald's, omdat dat zacht genoeg was.

Een medewerker van de fastfoodketen wijst de claim van de hand. Volgens hem zou de gezondheidstoestand niets te maken hebben met zijn restaurant. Bovendien is Long de enige die heeft geklaagd over de burrito's.

Betaalde porno op internet populair

Eén op de vier Nederlandse internetters heeft ooit betaald voor porno op het internet. Zes procent doet dat zelfs regelmatig. Dat blijkt uit een onderzoek door InSites Consulting onder 110.000 'surfers'.

Volgens de consultants is het taboe voor betalen op het internet langzaam aan het verdwijnen. "Wanneer mensen bepaalde informatie nergens anders gratis kunnen vinden of de zoektocht kost te veel moeite en ze hebben die informatie dringend nodig, dan willen surfers betalen om ze op een makkelijke manier en snel ter beschikking te krijgen", aldus Insites.

ANWB komt met eigen tankstations

Halverwege februari opent de ANWB in Ede haar eerste onbemande tankstation. Samen met de Van der Sluijs Groep wil de organisatie in heel Nederland honderd tankstations gaan beheren. De ANWB wil daarmee het autoverkeer wat betaalbaarder maken.

Volgens de automobilistenorganisatie zal de prijs van een liter brandstof zes eurocent lager liggen dan het gemiddelde van de prijzen die door de vijf grote oliemaatschappijen worden gevoerd. Leden van de ANWB met een mobiliteitspas krijgen daar bovenop een extra korting van 1 eurocent.

De tankstations liggen buiten het hoofdwegennet en opereren nu nog onder een andere naam. De ANWB liep al langer met het plan, maar bij de eerste veiling van tankstations in december werden er geen pompen gekocht.

Wilde zwijnen achtervolgen Duitse sporters

De studenten aan een Duits sportcomplex van de universiteit van Bonn hebben meer getraind dan ze die dag van plan waren, nadat vier wilde zwijnen het centrum inrenden en achter iedereen aan begonnen te jagen.

Medewerkers sprongen door ramen en squash-spelers ontsnapten via nooduitgangen, terwijl de zwijnen van de ene zaal naar de andere renden. Sportmateriaal en tientallen glazen deuren werden beschadigd. De zwijnen gingen na veertig minuten vrijwillig weg, waarop de studenten en medewerkers weer tevoorschijn durfden te komen.

Daling aantal vuurwerkslachtoffers

Het aantal vuurwerkslachtoffers is dit jaar behoorlijk gedaald in vergelijking met voorgaande jaarwisselingen. De ziekenhuizen hebben dit jaar gezamelijk 760 slachtoffers behandeld. Dat is het laagste in tien jaar, aldus stichting Consument en Veiligheid.

Voorgaande jaren zochten gemiddeld 1200 mensen medische hulp bij een eerstehulppost. Van de 760 mensen moest 3 procent worden opgenomen. Hiervoor was dat het dubbele. Hoewel de groep jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar dit jaar 20 procent kleiner is vormen zij met 41 procent nog wel een groot deel van de slachtoffers.

Volgens de stichting is de vermindering toe te schrijven aan meerdere factoren. Zo is er een strengere regelgeving en ook is de vuurwerkcampagne goed aangeslagen. Die heeft geleid tot meer kennis bij de jeugd en bewustwording over de gevaren van vuurwerk.

Cohen waarschuwt voor kabinet VVD-CDA

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam en de laatste dagen veel genoemd als de mogelijke premier-kandidaat voor de PvdA, heeft in een interview met het Financieele Dagblad gewaarschuwd voor de gevolgen die een kabinet van CDA en VVD zou hebben voor de integratie van allochtonen.

Cohen zegt dat met name de VVD op een lijn van de harde hand zit, als het om minderheden gaat. De PvdA'er zegt op bepaalde punten ook niet zachtzinnig te zijn, maar zijn doel is de samenleving bij elkaar te houden; Zalm slaat volgens Cohen een andere taal uit.

Cohen stelt vast dat Nederland altijd een open samenleving is geweest en dat wil blijven: ''VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm zegt echter: vol is vol. Balkenende draait daar nog omheen. We hebben vreemdelingen hier gehaald om werk op te knappen waar we zelf geen trek meer in hadden. We hebben ze daarvoor nog nodig. De bloemenveiling in Aalsmeer en Schiphol kunnen niet meer draaien zonder allochtone werknemers''.

Burgemeester Cohen zet ook vraagtekens bij plannen om gezinshereniging tegen te gaan met een inkomenstoets. ''Wij moeten niet allerlei dingen gaan roepen waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien. Is de inkomenstoets er alleen voor Marokkanen en Turken? Of ook voor Poolse vrouwen, met wie veel autochtone Nederlanders trouwen? De Poolse cultuur ligt wat dichterbij, maar toch. Veel beter is het om de allochtone gemeenschap zelf met vragen te laten komen, zoals de directeur van de Islamitische organisatie Milli Görüs in de Baarsjes Hachi Karacaer onlangs deed. 'Waarom halen wij nog onze bruiden uit Turkije?''.

Cohen constateert dat er, sinds 11 september en de moord op Pim Fortuyn, meer verwijdering is ontstaan tussen mensen. Hij vindt dat akelig, omdat je er niks aan hebt. Het brengt mensen tegenover elkaar, waar men zich vroeger verbonden voelde, aldus de burgervader.

Op de vraag of hij als premier beschikbaar is bij een coalitie van PvdA/CDA, kijkt de politicus vriendelijk glimlachend voor zich uit en doet er het zwijgen toe.

Chirurgen laten vaak instrument achter

In de Verenigde Staten worden door chirurgen vaak instrumenten achtergelaten in het lichaam van een patiënt. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag wordt gepubliceerd. In de VS blijft per jaar ongeveer 1.500 keer een klem, spons of ander instrument achter.

Oorzaak van de fouten is veelal de stress die spoedeisende of lastige operaties met zich mee brengen. Vooral dikke mensen zijn het slachtoffer; bij hen is er nu simpelweg meer ruimte om iets kwijt te raken.

Hoewel chirurgen normaal gesproken hun spullen voor en na de operatie tellen, worden er toch nog veel fouten gemaakt. In de onderbuik, de borst, de vagina en andere holtes worden instrumenten het meest achtergelaten. Ze kunnen daar infecties veroorzaken. Eénmaal is er zelfs een patiënt aan de onvoorzichtigheid overleden.

In de VS worden ieder jaar ongeveer 28 miljoen operaties uitgevoerd.

LijstRatelband.nl wijzigt programma

Morgen zal LijstRatelband.nl (Lijst 16) in een persconferentie bekend maken dat zij haar programma gaat aanpassen. De punten waarop het programma zal worden aangepast zijn de volgende:

- Tevens drooglegging Markerwaard

- Chloortrein

- Tegen president EU

- Gefaseerde AOW: 60 jaar - 75% / 65 jaar - 100% / 70 jaar - 125%

- Inkomstenbelasting naar 35%

- Vennootschapsbelasting naar 25%

- Grondwetwijziging: Nederlandse wet altijd superieur aan

Europese wetgeving


De reden voor de wijzigingen is niet bekend. Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid tijdens de persconferentie bekend worden gemaakt. De persconferentie vindt plaats op vrijdag 17 januari, om 10.00 in perscentrum Nieuwpoort in Den Haag.

FBI onderzoekt verdwijnen pestampullen

Red.Flash, Repeat64 en Salvad0R hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De technische universiteit in Texas is 30 tot 35 ampullen, waarin mogelijk een bacterie zit die de builenpest kan veroorzaken, een tijdje kwijtgeweest. Dat meldt CNN. De FBI heeft de zaak gisteren onderzocht. Later op de dag werden de ampullen weer terug gevonden.

De ampullen konden niet worden gebruikt voor grote aanvallen, maar kunnen wel dodelijk zijn voor mensen die ermee in aanraking komen.

Minderjarige sluipschutter berecht als volwassene

El_Diablo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zeventienjarige jongen die vorig jaar vermoedelijk de buurt van Washington onveilig maakte zal in de staat Virginia als volwassene worden berecht. Dat heeft een rechtbank beslist. Daardoor kan John Lee Malvo de doodstraf opgelegd krijgen.

Malvo wordt er samen met zijn pleegvader van verdacht veertien aanslagen te hebben gepleegd in Washington. Daarbij kwamen tien mensen om het leven. Ook worden beiden van vier moorden elders in de Verenigde Staten verdacht. In één van die zaken, de moord op een FBI-medewerkster, mag Malvo nu als volwassene terechtstaan.

Virginia is één van de 38 Amerikaanse staten die de doodstraf kent. Na Texas zijn er sinds de herinvoering van de straf in 1976 de meeste doodvonnissen voltrokken.

Slimme Turkse Duitser door naam miljonair

De in Hamburg woonachtige Duitser van Turkse afkomst Mohammed Ali Turan (25) is dankzij een zeer goede ingeving van hem in één klap miljonair geworden.

Ali Turan dankt zijn miljonair-status aan zijn achternaam; In 1999 kwam hij op het geniale idee om zijn naam, evenals verwante klanken, juridisch te laten beschermen. Het verbaasde hem dat niemand hem voor was, want de achternaam Turan komt in Turkije bijna net zoveel voor als bijvoorbeeld Jansen in ons land.

Een paar jaar gebeurde daar verder niets mee totdat Volkswagen zijn jongste model Touran wilde noemen. Toen VW liet uitzoeken of de naam Touran beschermd was, kwam het concern bij de uit Turkije afkomstige Duitser uit. Het concern wilde de naam graag hebben en bood hem een bedrag van zes cijfers. Als extraatje kreeg Ali er ook twee gloednieuwe exemplaren bij.

Bemanning schip op mysterieuze wijze verdwenen

Bij de kust van Australië is een schip zonder bemanning aangetroffen.

De Australische politie was met stomheid geslagen toen ze het schip dinsdag aantroffen. De vissersboot lag vol met rottend vis, maar er was geen spoor van de bemanning te bekennen.

De 65-voet hoge High Aim 6 die geregistreerd stond in Taiwan en onder Indonesische vlag voer, had 10 Indonesische bemanningsleden plus de kapitein en Hoofd machinekamer.

Met de mobiele telefoon van de vermiste chief engineer van het schip werden meer dan tachtig telefoontjes gepleegd vanuit Indonesië, wat het gebeuren nog mysterieuzer maakt.

"Kennissen van de man ontvingen een ongewoon hoge telefoonrekening nadat het schip als vermist gerapporteerd werd. Uit de gegevens blijkt dat recente telefoontjes vanuit Bali, Indonesië gepleegd werden", zegt de woordvoerder van de Taiwanese Fisheries Association.

Bij een zoekactie in de directe omgeving heeft men geen overlevenden of reddingsboten gevonden. Er zijn geen aanwijzingen gevonden wat er gebeurd zou kunnen zijn.

De Australische politie zegt dat de omstandigheden op het schip goed waren, dat het schip goed uitgerust was met levensmiddelen voor de bemanning, en het schip in uitmuntende staat verkeerde.

Het is een raadsel waar de mannen plotseling gebleven zijn. Het weer in de omgeving is al weken erg kalm en rustig geweest, aldus de Australische politie.

GroenLinks: Spijbelcontroleurs inzetten

Om te voorkomen dat VMBO-leerlingen de schoolbanken vroegtijdig verlaten pleitte GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema woensdagavond in 2Vandaag ervoor om 350 spijbelcontroleurs in te zetten. Zij denkt ongeveer 20 miljoen euro nodig te hebben voor dit plan.

Volgens Halsema moeten de spijbelcontroleurs vooral intensieve contacten onderhouden met de jongeren zélf en hun ouders, de school en de jeugdhulpverlening. Wat Halsema betreft komen ze naast de gemeentelijke leerplichtambtenaren te werken.

Jaarlijks verlaten zo'n 18.000 jongeren hun school zonder diploma. Zo'n 15.000 leerlingen van die groep komen van het VMBO. Deze jongeren, vaak 16- en 17-jarigen, vervallen dan vervolgens vaak in de criminaliteit.

Blessures bij PSV

De blessure bank is goed gevuld bij de Eindhovenaren.

Dat Kevin Hofland tot de winterstop geblesseerd zou zijn was al bekend, maar er was lichte hoop dat hij tijdens het trainingskamp in Turkije weer mee zou kunnen doen. een terugslag in zijn revalidatie weerhoudt hem daar echter van. Maandag zal hij een nieuwe MRI-scan ondergaan. Het is nog onbekend of de verdediger op tijd fit is om op 31 januari mee te spelen tegen RBC.

Ook doelman Ronals Waterreus doet niet mee met de veldtraining en ook Wilfred Bouma is geblesseerd. Hij voelt pijn in het gebied rond zijn knie.'

Jan Heintze speelt echter weer mee nadat hij enige tijd last had van een bloeduitstorting in zijn linker kuit. Ook Mark van Bommel lijkt weer geheel hersteld van zijn blessure.

Ophef over peiling Maurice de Hond

Er is onrust ontstaan over het voornemen van Maurice de Hond om op de dag van de verkiezingen met zijn laatste dagelijkse peiling te komen.

De Hond wil op 22 januari om 19.00 uur, twee uur voor het sluiten van de stembureaus, in het SBS6 programma 'De Stem van Nederland' zijn laatste cijfers bekend maken.

Het is erg ongebruikelijk om op de dag van de verkiezingen een peiling te doen, omdat het de kiezers kan beïnvloeden. De twee andere grote peilers, het NIPO en Interview-NSS, noemen de actie daarom 'onzinnig'.

Verschillende politieke partijen zijn ook verontrust. Het CDA wil de campagneleiders bijeen te roepen. CDA-campagneleider Van der Poel wilde woensdag niet zeggen wat hij met het gesprek wil bereiken. Volgens PvdA-campagneleider Ruud Koole is de actie van De Hond niet wenselijk, maar niet te voorkomen: ''De cijfers zijn altijd via internet te publiceren".

Het CDA en de ChristenUnie pleitten onlangs al voor het afschaffen van peilingen vlak voor de verkiezingen.

=

Inmiddels is in de dagelijkse (doordeweekse) peiling van Maurice De Hond de PvdA weer één zetel uitgelopen op het CDA. De partij van Wouter Bos kreeg er één bij.

Ook de VVD ging er weer één vooruit.

Verlies was er voor de SP, van 14 naar 13 en voor Leefbaar Nederland die de ene zetel die ze nog had kwijtraakte.

PartijTweede Kamer14-01 De Hond15-01
CDA433838
Lijst Pim Fortuyn2688
VVD243132
PvdA23 4142
GroenLinks1077
SP91413
D66744
ChristenUnie444
SGP222
Leefbaar Nederland210

Stewart naar DC United

Ernest Stewart heeft een nieuwe club.

Eerder meldden we al dat Ernest Stewart NAC verliet om terug te keren naar zijn thuisland. Daar moest hij vervolgens kiezen tussen DC United uit Washington DC en Dallas Burn.

Stewart kwam uiteindelijk bij DC United terecht omdat zij door de slechte prestaties meer recht hadden op versterking dan de mannen uit Dallas. Stewart tekende een contract voor twee jaar met een optie voor een extra jaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.