Vijf gametips voor de maand mei

3. Elder Scrolls Online: Greymoor

De DLC Greymoor speelt zich bijna 1000 jaar voor de gebeurtenissen in The Elder Scrolls V: Skyrim af. Spelers die Skyrim een beetje kennen zullen plaatsen zoals Solitude, Morthal en Blackreach tegenkomen. Dit keer om het op te nemen tegen een machtige vampierprins die Skyrim voor zichzelf wil. Delen van het land worden gehuld in een rode mist die de mensen Harrowstorm noemen. Iedereen die er mee in aanraking komt verandert in een zombie. Er zijn magische cirkels in het gebied te vinden en vampiers lijken er meer van te weten. De koning van Skyrim ziet het gevaar niet aankomen. Het is dus aan de spelers om Skyrim weer te redden, maar nu in het verleden.

Gelukkig is er meer dan een gebied toegevoegd. Spelers die graag een weerwolf of vampier willen zijn krijgen een compleet aangepaste skill-line. Hierdoor krijgen deze spelers meer om mee te vechten. Ook krijg je andere elementen die eigenlijk bij die klassen horen. Zo moet je als vampier bijvoorbeeld nu voeden door je tanden in je vijanden te zetten. Er zijn zelfs feed-kills.

Het antiquities-systeem is een nieuwe bezigheid. Hiermee ga je naar relics zoeken en een paar mingames spelen om rewards vrij te spelen. Deze rewards zijn onder andere emotes, mounts en mystic items. Mystic items zijn erg krachtig, maar hebben altijd een debuf, om het wel interessant te maken voor mensen die graag rare builds willen proberen. The Elder Scrolls Online: Greymoor komt 26 mei uit op pc en mac en 9 juni op PlayStation 4 en Xbox One.