Vijf gametips voor de maand mei

2. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Xenoblade Chronicles is niets minder dan een moderne JRPG klassieker. De game kwam in 2010 uit voor de Wii in Japan en het leek er even op dat het niet naar het Westen zou komen. Nintendo geloofde niet helemaal dat een gigantische RPG de juiste game was voor een console die bijna klaar was en vooral casual gamers aantrok.

Nu, tien jaar later, is Xenoblade niet alleen uitgegroeid tot een geliefde en vrij succesvolle franchise, ontwikkelaar Monolith Soft is zelf heel invloedrijk geworden. De lessen die Monolith heeft geleerd met het ontwikkelen van de epische werelden van de Xenoblade-games hebben ertoe geleid dat ze bijvoorbeeld ook de wereld van The Legend of Zelda: Breath of the Wild hebben ontworpen.

Deze remake komt op een goed moment en waarschijnlijk zullen veel mensen deze game voor het eerst spelen. De remake bevat niet alleen grote updates voor de graphics, remixes voor de muziek en gameplay tweaks, het komt tevens met een epiloog hoofdstuk om ook oudere fans enthousiast te maken.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition komt op 29 mei uit en is exclusief voor Nintendo Switch.