Vijf gametips voor de maand mei

5. Minecraft: Dungeons

Minecraft: Dungeons laat zich nog het best samenvatten als 'Diablo in het Minecraft-universum'. Met maximaal vier personen krijg je missies die je moet uitvoeren in allerlei kerkers. Natuurlijk kom je vijanden tegen zoals zombies, spinnen en ander gespuis. Je gaat ondertussen op zoek naar goede loot om jouw wapen en armor sterker te maken. In deze game zijn de dungeons ook voorzien van allerlei vallen.

Er zijn allerlei klassen. Je kunt hakken met een melee-wapen, of als je wat minder op de voorgrond wil staan, op een afstandje met pijl en boog schieten. Uiteraard heb je magische spreuken. Welke je krijgt hangt van je klasse af. De een krijgt een hondje als summon, de ander een rij boogschieters. Er is een klasse die heel snel kan rennen, een ander kan een forcefield spawnen waarbij je even veilig bent voor de vijanden.

Normaal is Minecraft ook geschikt voor kinderen en dat is hier niet anders. Er zijn geen uit elkaar spattende monsters die een berg gore achter laten, het blijft allemaal kindvriendelijk. Hopelijk kan de moeilijkheidsgraad wel omhoog worden gegooid voor de wat oudere spelers, zodat ze ook nog wat uitdaging hebben. Want ook zij willen wat te doen hebben terwijl ze wachten op Diablo 4. Minecraft: Dungeons komt 26 mei uit op PlayStation 4, Xbox One, pc en Switch.