Vijf gametips voor de maand mei

6. XCOM 2: Collection

Tijdens de mini-direct van Nintendo in maart werd een flinke rits aan Switch-poorten aangekondigd, waaronder de briljante turn-based strategiegame XCOM 2. Ondanks dat deze titel alweer vier jaar oud is betreft het hier een heuse klassieker, met name dankzij de War of the Chosen-DLC, die dan ook is inbegrepen in de toepasselijk genoemde XCOM 2 Collection voor Nintendo Switch.

XCOM 2 is een turn-based tactics spel waarin de speler een militaire groepering aanstuurt in procedureel gegenereerde levels. Vanuit isometrisch perspectief moeten vijanden vanaf tactische posities en met allerhande hulpmiddelen van de kaart geveegd worden terwijl er vaak secundaire taken te vervullen zijn. Tussen de exposieve missies door kunnen spelers de nodige management verrichten vanuit de Avenger, de mobiele basis van XCOM. Op verschillende 'afdelingen' kan nieuwe technologie worden onderzocht, wapens en munitie worden geprepareerd en soldaten worden getraind. De game verscheen in 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Behalve de onmisbare War of the Chosen-uitbreiding zijn ook de overige 4 DLC packs inbegrepen. Op 29 mei verschijnt XCOM 2: Collection voor de Switch.