Vijf gametips voor de maand juli

5. Final Fantasy XIV: Shadowbringers

De early access van Final Fantasy XIV: Shadowbringers begonnen, dus het was al vrij snel duidelijk wat onze FFXIV-expert Pheno wilde aanraden. Na de uitbreiding Stormblood van de MMORPG Final Fantasy XIV is het duidelijk: de oorlog in Eorzea is er een die erg smerig gaat worden. Black Rose, een gifgas dat met gemak alle tegenstanders neer zal leggen is in de maak. Helaas te ver van waar de Warrior of Light, de speler dus, kan komen. De wereld is verdoemd, maar een vreemde stem in de hoofden van de Scions heeft het over een poort. Een poort om in een andere wereld te komen. Een voor een vielen de Scions in een coma. Daar stopte het verhaal van de uitbreiding Stormblood.

In Shadowbringers gaan wij spelers naar een parallelle wereld. Daar is zich een ramp aan het voltrekken. De Warriors of Darkness, die we eerder zijn tegengekomen in de uitbreiding Heavensward, hebben hun best gedaan, maar zonder dat ze het wisten hebben ze de balans verstoord en heeft licht die wereld verzwolgen. Sin Eaters rennen door het landschap om het laatste beetje leven dat er is op te vreten. Toch is nog niet alle hoop verloren. Wij, de Warriors of Light, moeten de Warriors of Darkness worden en het licht terug dringen.

Shadowbringers brengt naast een compleet nieuwe wereld ook twee nieuwe klassen. De gunbreaker is een tank met een, je raadt het al, gun. Hij schiet magische kogels af en kan aardig wat klappen opvangen. De dancer gaat de vijand met stijl te lijf. Door danspassen te doen verhoog je de damage en krijg je ook betere aanvallen tot je beschikking. Uiteindelijk gooi je met scherpe shakrams op een afstand richtng vijand. De overige bestaande klassen hebben een revamp gekregen waar nodig. Gelukkig zijn er heel veel aanpassingen en verbeteringen toegevoegd om het de spelers nog leuker of makkelijker te maken. De lijst zou veel te groot zijn om te noemen, maar een opvallende is dat Fate-events weer relevant worden. En nu gaat Pheno snel weer terug naar de early access, met al 20 uur geklokt sinds vrijdag is hij nog lang niet klaar met het redden van weer een nieuwe wereld. Final Fantasy XIV: Shadowbringers komt 2 juli uit op pc en PlayStation 4.