Vijf gametips voor de maand juli

2. Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem is na vele jaren afwezigheid terug op een 'console'. De Switch is ook een handheld natuurlijk, maar de hoofdserie van Fire Emblem is al vele jaren enkel op 3DS te spelen. Three Houses komt dan ook met een update aan de productiewaardes, al zijn de details een discussiepunt onder fans. Aan de ene kant ogen maps realistischer, maar aan de andere kant is de artstyle een beetje generiek. Nieuw is het feit dat je units niet alleen vechten, maar een kleine eenheid commanderen. Dat zie je niet alleen bij de transities tijdens gevechten, je kunt elke eenheid ook opdrachten geven. Dit belooft een nieuw laagje strategie toe te voegen aan de verder traditionele strategische gameplay.

Moderne Fire Emblem-games zitten natuurlijk ook vol sociale elementen. Aan het begin van de game kies je tussen drie facties en vervolgens ga je niet alleen je factie als leraar trainen, maar je relaties met individuele personen onderhouden en ontwikkelen. Dit gebeurt allemaal op een militaire school waar je op Persona-achtige wijze een kalender volgt en veel gesprekken voert met de mensen om je heen. Natuurlijk kun je als je wil ook een relatie aangaan, al lijkt er dit keer geen mogelijkheid te zijn voor kinderen.

Hoe dit keer de combinatie van strategische slagvelden en relaties ontwikkelen uitpakt gaan we op 26 juli zien als Fire Emblem: Three Houses uitkomt voor Switch.