Vijf gametips voor de maand april

3. Mortal Kombat 11

In Mortal Kombat 11 verslaat Raiden de kwaadaardige High Elder Shinnok, wat Kronika woedend maakt en haar zo belangrijke evenwicht tussen goed en kwaad verstoort. Om weer voor stabiliteit te zorgen in de realms heeft Kronika slechts één optie: de tijd terugdraaien naar het begin en de geschiedenis opnieuw starten. Kortom, tijdreizen maar! Daarom gaan we met oude en nieuwe personages samenwerken om de legers van Shao Khans Outworld te verslaan en de dreigende tijdcrisis op te lossen.

Zeg je Mortal Kombat dan zeg je fatalities en die zijn weer bloederig aanwezig. Na een uitgebreide analyse van alle trailers zijn we er uit: dit keer is de focus gelegd op oogballen. Maar er is meer. Mortal Kombat 11 heeft het Custom Character Variation System, dat aanpassingsmogelijkheden biedt om vechters te personaliseren door middel van verschillende skins, gear, special abilities, intro- en victory filmpjes, taunts en brutalities.

Naast de verhaalmodus zijn in ieder geval de Towers weer terug waarin er verschillende challenges te wachten staan. Dit keer heten ze Towers of Time, want ja, tijdreizen staat centraal in dit deel van de franchise. Multiplayer matches worden uiteraard ondersteund. Er zijn al 17 vechters aangekondigd en Neatherrealm Studios belooft nog meer aankondigingen te doen. Grappig detail: Shang Tsung werd deze week onthuld als het eerste DLC. Acteur Cary-Hiroyuki Tagawa zal zijn stem en beeltenis verlenen aan de souleater die hij ook in de klassieke Mortal Kombat-film uit 1998 vertolkte. 1998? Damn, ik word oud.