Vijf gametips voor de maand april

2. Days Gone

Het is alweer drie jaar geleden dat Days Gone met een spannende trailer op E3 werd onthuld. De PS4-exclusieve survival-horrorgame zou in eerste instantie uitkomen op 22 februari maar werd twee maandjes uitgesteld om één en ander te kunnen polijsten.

In Days Gone speel je Deacon St. John, een vogelvrij verklaarde premiehunter die probeert te overleven in een wereld waar een een globale pandemie welig tiert en mensen verandert in 'Freakers', zombie-achtige wezens die op rap tempo evolueren. De Freakers gedragen zich 's nachts agressiever dan overdag, iets wat we ook al zagen in zombiegame Dying Light. Er zijn verschillende soorten Freakers in het spel te vinden waaronder ook geïnfecteerde dieren zoals wolven en beren. Deacon probeert met zijn trouwe motorfiets als vervoermiddel zichzelf in leven te houden te midden van alle gevaren die op de loer liggen, waaronder ook andere (menselijke) overlevenden.

Deacon krijgt talloze mogelijkheden tot zijn beschikking om met zombies en ander gespuis af te rekenen. In een aantal trailers zagen we hem al enkele automatische wapens leegschieten op hordes Freakers, maar ook zaken als stealth behoren tot de mogelijkheden; volgens de ontwikkelaar zijn er vaak verschillende methoden om situaties te overbruggen. Ook een craftingsysteem en upgrade-opties voor je motor behoren tot de mogelijkheden. Days Gone komt op 26 april uit voor PlayStation 4.