Vijf gametips voor de maand oktober

2. Super Mario Odyssey

Super Mario is een van de oudste game-franchises en bestaat inmiddels al meer dan dertig jaar. Daarom is het extra bijzonder dat een game zoals Super Mario Odyssey, het zoveelste deel in de serie, zo vers en nieuw overkomt. De creativiteit spat er weer van af. In de getoonde trailers zien we allerlei leuke gameplayideeën zoals het feit dat je allerlei objecten kunt overnemen met je hoed. Mario-games draaien puur om uitmuntende platforming-gameplay en dit deel belooft weer een feest te worden.

In Odyssey gaat Mario op reis en hij trekt door verschillende 'Kingdoms'. Dit zijn in feite open speelgebieden die een beetje doen denken aan Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Opvallend hierbij is dat Odyssey ietwat ongewone Kingdoms bevat. New Donk City bijvoorbeeld is een Mario-versie van New York en is iets dat we nog niet eerder in deze serie hebben gezien.

Al met al lijkt Super Mario Odyssey, na The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de tweede gigantische Switch-knaller te worden. We mogen op 27 oktober weer Peach gaan redden.