Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Sonic Runners is er één in het rijtje 'rennen tot je erbij neervalt'. Logisch uiteraard, want het is een Sonic-game. Deze endless-runner staat dan ook garant voor nostalgie en door de invloeden van SEGA van een hoger niveau dan de gemiddelde game.

Sonic runners logo

Hoge snelheden, ringen verzamelen, triple jumps, rollen, boss fights en doodgaan door bodemloze putten: alle klassieke Sonic-elementen zijn aanwezig en dat is te merken. De uitstraling is mooi, de animaties zijn soepel en de gameplay uiteraard simpel: klikken is het enige dat je hoeft te doen. Na een korte introductie met alle elementen van de game, is het tijd om verder te gaan. De game houdt bij hoe hoog je score is, hoeveel ringen je hebt verzameld, hoeveel dieren je hebt gered en hoe ver je hebt gerend. Genoeg redenen dus om je best te doen om een mooi resultaat te bereiken.

Ook is het mogelijk te spelen met meerdere personages. Onder andere Tails en Knuckles maken hun opwachting, al verandert het de gameplay niet veel. Het voelt voornamelijk cosmetisch, maar ach, daar zit geen kwaad in. Het enige echte nadeel dat ik heb ondervonden in de game, was dat ik duizelig werd bij te hoge snelheden. Omdat je op een klein scherm erg veel erg snel voorbij ziet komen, voet het soms overweldigend wat regelmatig resulteerde in een game over.

De game zelf is leuk om te spelen, en gratis, dus geef het vooral een kans. Beschikbaar voor Android en iOS.