[FOK! actie] Honderd kilometer is misgelopen

Goed. Een dik jaar geleden begon ik met wandelen. Al snel werd de honger groter, en op aanraden van collega @qltel schreef ik mij in voor de Nijmeegse vierdaagse. Dat werd hem niet helaas dit jaar, dus liepen we samen de alternatieve vierdaagse. Nog niet zo lang geleden kwam de Dam tot Dam wandeltocht thuiseditie langs, waarbij ik 43 km voor Pink Ribbon liep. Die ging me zo soepel af dat ik me kort daarna inschreef voor 60 kilometer voor de Hartstichting.

Hoewel die iets moeizamer ging door flinke regenval op het laatst, kreeg ik trek in een Kennedymars (80 km binnen 20 uur). Die wilde ik volgend jaar gaan lopen, maar toen kwam het verhaal van @Slaapmeisje voorbij. Ik trok de tachtig kilometer naar voren en liep, ondanks wat tegenslagen onderweg, ook de tachtig kilometer succesvol uit, al was het dan niet binnen 20 uur. Het doel voor Slaapmeisje was in ieder geval gehaald. Tijd nu voor een grotere uitdaging dus.

Wellicht is het niet algemeen bekend, maar FOK! verkeert een beetje in zwaar weer, mede door COVID-19. Na lang nadenken, overleggen, heel veel plannen en toegezegde steun onderweg, vertrek ik 4 december om 04:00 uur voor een sponsorloop van honderd kilometer om FOK! te steunen. Ik loop van Alkmaar via Heiloo, Castricum, Wormerveer, Amsterdam, Weesp, Hilversum en Baarn, naar Utrecht CS. Onderweg word ik geholpen door verschillende FOK!kers, bij wie ik kan eten, douchen, kleding kan wisselen en een powernap kan doen. Ik hoop, Deo volente, op 5 december rond tien uur 's avonds te finishen bij Utrecht CS.

Onderweg zal ik in dit topic live updates en foto’s (laten) delen. Ook zal ik live te volgen zijn via Google Maps. Doneren voor FOK! is mogelijk via deze pagina. Als je een berichtje voor me achterlaat in de ticker bovenaan het forum zou ik dat ontzettend tof vinden. Mocht je langs m’n route wonen en me live willen supporten of een aantal kilometer meelopen mag dat natuurlijk ook!

Update 04-12-2020 02:00 uur
Zoals ik al verwacht had, ben ik weer ruim voor de wekker wakker en kan ik niet meer slapen. Ik ben dus reeds op pad. 

Update 08:42 uur:
Om half zeven was ik hopeloos verdwaald. Verkeerd gelopen bij Limmen. Opgepikt door Rob. Ontbeten en gedouched bij hem en nu onderweg naar Amsterdam

Update 12:51 uur
Helaas heb ik de tocht moeten afbreken. Nadat ik verkeerd was gelopen bij Limmen werd ik door Rob van een stikdonkere weg afgeplukt. Bij de 80 km voor slaapmeisje moest ik onverwacht langs een heel eind donker bos, wat een nachtmerrie was. Nadat ik vanmorgen weer verkeerd was gelopen en op weer zo'n ellendig donkere weg terechtkwam werd ik onbewust bang dat het me komende nacht weer zou gebeuren dat ik zou verdwalen. Stress slaat bij mij vaak op m'n maag en dan word ik kotsmisselijk. Doorlopen was geen optie op dat moment helaas. 

DJMO en 100 kilometer voor FOK!  (Foto: FOK! )