Lego Dimensions: The LEGO Batman Movie

TT Games heeft met LEGO Dimensions iets gecreëerd waarvan waarvan ik een paar jaar geleden niet had gedacht dat ik er zoveel lol aan zou hebben. De twee werelden, met echte LEGO bouwen, en met de poppetjes rondlopen in een LEGO-wereld, is zo leuk, dat mijn vrouw ondertussen gek wordt van alle losse LEGO-blokjes die her en der verspreid liggen. Nu er weer een film met LEGO Batman in de hoofdrol is, pak ik mijn cape weer op en trek mij terug in mijn mancave om weer lekker verder te bouwen.

 

LEGO Dimensions is zeer uitgebreid aan de weg aan het timmeren. Ondertussen zijn er zoveel films en series in een LEGO-jasje gestoken, dat je er als LEGO-fan bijna niet om heen kan. Het concept leent zich er ook verschrikkelijk voor en je kan het typeren als hap-slik-weg. Je koopt de basisset waar je makkelijk tien uur aan gameplay hebt en vervolgens kies je zelf een van de 40 uitbreidingssets die er beschikbaar voor zijn. En het mooie is, ondertussen heb je zoveel keus uit verschillende franchises zoals The Knight Rider, GhostBusters, The Goonies, Harry Potter, Adventure Times of bijvoorbeeld Sonic, dat er wel wat voor je tussen moet zitten. En hoewel het natuurlijk qua gameplay allemaal wel zo beetje overeen komt, zit er toch nog genoeg verschil in om jezelf steeds te trakteren op een ander pakket.

 

In The LEGO Batman Movie speel je delen van de film na. Wil je nog kunnen genieten van de film? Dan moet je zeker eerst de film zien voordat je aan de slag gaat met deze uitbreiding. Want hoewel natuurlijk deze DLC gebaseerd is op de film, zijn natuurlijk alleen de stukjes van de film gepakt die zich goed laten naspelen op het scherm. Hierdoor is het voor een onbekende erg slecht te volgen waar het allemaal over gaat. Op een gegeven moment valt het verhaal natuurlijk allemaal wel als LEGO-blokjes in elkaar, maar echt duidelijk wordt het niet. Gelukkig is het verhaal geschikt voor zowel jong als oud, met weer heerlijke dubbele grappen die alleen LEGO kan doen.

 

In het pakket zitten twee nieuwe poppetjes, Batgirl en Robin, alsmede een nieuw voertuig (de Batwing) die ook in de film voorkomt. Deze kan rondvliegen, wat de gameplay allemaal wat makkelijker maakt. Je kunt hem ook veranderen in de Battank en The Black Thunder. Wat ook in de doos zit, en meestal niet in level pack, is een extra opstukje voor op de portal. Uiteraard allemaal in Batman-vorm. Over Batman gesproken, je hoeft natuurlijk niet met hem te spelen. Batgirl kan alles wat Batman ook kan, en daarom is Robin misschien wel de leukste toevoeging. Behalve dat zijn humor veel leuker is dan de rest, voegt hij meer toe aan als losstaand persoon aan je poppetjescollectie omdat hij door kleine kiertjes heen kan kruipen. Daar heb je namelijk veel meer aan in andere levels dan aan Batgirl.

 

De zes levels komen dus direct vanuit de film en je bent er zo’n vier a vijf uur mee bezig. Door middel van kleine stukjes uit de film worden de levels geïntroduceerd, maar daardoor is het niet altijd even duidelijk wat er van je verwacht wordt als gamer. Wat ook niet helpt, is dat de levels vol zitten met wegen die alleen geopend kunnen worden door andere LEGO-personages die in de levelpack zitten. Als het er nou een paar waren, dan had ik ermee kunnen leven, maar nu struikel je er over. Gelukkig kun je sinds een tijd een Hero huren voor 50.000 studs, maar ze zaten echt verschrikkelijk in de weg. Wat ook opvalt is hoe vaak de game crashet. Waarschijnlijk wordt dit nog wel gepatched, maar tijdens mijn spelsessie liep toch drie keer het spel compleet vast.

 

Voor de fans van LEGO Dimensions brengt deze DLC precies wat zij kunnen verwachten: twee nieuwe poppetjes, een nieuw voortuig, heel wat speelplezier en je kunt weer lekker van alles slopen. Robin is een prima toevoeging aan je collectie. Al is het alleen dat hij zijn reet laat zien als je hem van pakje laat veranderen!