Oukitel A28 smartwatch, is het wat?

6. Conclusie en comments

 

Oukitel heeft met de A28 weer een degelijk gebouwd product afgeleverd. Net zoals de U8 smartphone is er met de bouwkwaliteit absoluut niks mis. Wel kunnen er op het gebied van het design verbeteringen worden doorgevoerd, zoals een dunnere behuizing, dunnere randen en minder spiegelingen in het scherm. 

Helaas is de gebruikte hardware gewoon niet echt super te noemen. De beperkingen van het Mediatek OS, het geringe aanbod van apps en de werking van het OS zijn lastig te counteren met positieve kanten. Zo zijn er bijvoorbeeld maar 5 watchfaces beschikbaar, en is er 1 extra app te downloaden. Vergelijk je dit met bijvoorbeeld de apps die beschikbaar zijn voor de Pebble, of Android Wear devices valt dit natuurlijk erg tegen.

Deze generatie van smartwatches uit China zijn vooral nog simpele Mediatek devices. Het wachten is op de eerste echte Android Wear smartwatches uit China. De eerder aangekondigde Huawei smartwatch bijvoorbeeld kan erg interessant zijn, zeker gezien het design wat toch meer richting een klassiek horloge gaat.

Oukitel heeft met de U28 wel bewezen wat bouwkwaliteit betreft weer boven de meute uit te steken, maar door de gebrekkige hardware en software is het voorlopig niks meer dan een gimmick voor 59 dollar. Zonde, want met hun eerste smartphone zat het wel allemaal goed in elkaar. 

Positieve punten
Minpunten
  • Prijs
  • Bouwkwaliteit
  • Dikke randen om het scherm en spiegelingen
  • Besturingssysteem
  • Vrijwel geen applicaties beschikbaar