Oukitel A28 smartwatch, is het wat?

3. Design en bouwkwaliteit

 

Oukitel windt er zelf geen doekjes om, ze willen graag een Apple Watch concurrent maken. Zo op het eerste gezicht lijkt de U28 wel op de Apple Watch, maar heeft hij ook wat weg van de Asus Zen smartwatch. De U28 heeft een vrij dikke metalen rand rondom het scherm en bij de aansluiting van het bandje. Dit zorgt ervoor dat het horloge stevig aanvoelt. Het bandje is gemaakt van echt leder, geen PU. Echt ruiken naar leder doet het niet maar het voelt wel goed aan. Het bandje past ook goed om je pols, en gebruikt een vrij standaard sluiting.

u28-arm2 (Foto: Kenzi)

Zodra je het horloge om hebt, valt wel op dat het vrij dik is. Het steekt nogal uit en zal in sommige gevallen lastig onder je lange mouwen passen (bijvoorbeeld bij een goed overhemd met lange mouwen). Ondanks de grootte valt na een tijdje dragen de smartwatch niet meer echt op (in de goede zin).

u28-dikte (Foto: Kenzi)

u28-arm1 (Foto: Kenzi)

Bij de U28 krijg je een cradle geleverd voor het opladen. Hierin klik je de smartwatch met band en al. Deze houder is vrij stevig en de smartwatch klikt er goed in. 

u28-achterkant (Foto: Kenzi)

u28-cradle (Foto: Kenzi)