Boek: Francois / Wouters - Het Boek met alle Inspiratie.

Het lot, iets waar wij allemaal in het leven mee te maken krijgen. Sommige mensen geloven erin en sommige mensen wuiven het lachend weg. Wat als het lot echt bestaat en wat als je het lot een duwtje in de goede richting kan geven? In Het boek met alle inspiratie van Kristoffel François en Frank Wouters krijg je daar de kans voor.


Volgens de schrijvers moet je dit boek beschouwen als iets bijzonders, het bevat immers een deel van je lot. Zo schrijven ze ook hoe je het boek moet gebruiken, een ritueel dat vooraf gebeurt voordat je je antwoorden opzoekt. Met dit boek doe je het volgende: Je stelt een vraag. Je aait dan 3 maal over de kaft van het boek en laat je vingers met gesloten ogen langs de bladzijden glijden. Als je eenmaal een goed gevoel hebt, stop je en sla je het boek op die bladzijde open. Dat is dan je antwoord.

FOK! heeft het ook een keer geprobeerd, het resultaat was bizar:

Vraag:
Zal de economische crisis snel voorbij zijn?
Antwoord:
Wandel (in gedachten) door de supermarkt. Bedenk antwoorden en oplossingen met de tientallen producten die je ziet.

Het Boek met alle Inspiratie is het derde in de reeks van de antwoordboeken. De boeken die hiervoor uitkwamen waren: Het boek met alle antwoorden en Het boek met alle antwoorden in de liefde geschreven door Carol Bolt. Dit derde boek is uitgegeven in de kader van November - Maand van de Spiritualiteit. Het boek bevat veel antwoorden en toch is het anders dan alle andere zogeheten “orakelboeken” (denk aan: I Tjing, Healing Art e.a.). Dit boek is grotendeels bedoeld voor de professional. Sommige antwoorden zijn van bekende filosofen en andere antwoorden lijken kinderspel.

Enkele antwoorden van het boek zijn:
*Waarvan zou je spijt hebben als je vandaag nog sterft?
*ROEP ZO HARD EN ZO LANG MOGELIJK JE EIGEN NAAM
*Beeld in dat je van het andere geslacht bent. Hoe kijk je nu tegen het probleem aan?

De grafische vormgeving is simpel en enigszins grappig. De meeste antwoorden hebben wel een waarheid in zich en dat maakt het toch wel interessant, al is het niet om je antwoord erin te vinden maar om gewoon eens te lezen. De creativiteit spat er vanaf en het maakt je vanzelf creatief. Zeker een grappig boek om in je boekenkast te hebben staan!


Uitgever: House of Knowledge ISBN: 9789085107873 Pagina's: Ongenummerd Waardering:

Meer leesplezier? Kijk dan snel hier.