FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 november 2009

Stroetinga wint marathon Amsterdam

Arjan Stroetinga heeft in Amsterdam de achtste wedstrijd om de Marathon-Cup gewonnen. De rijder uit de BAM-ploeg won in een massasprint.

In de wedstrijd waren vele ontsnappingspogingen, maar de ploeggenoten van Stroetinga en Bob de Vries lieten niemand wegrijden. Een massasprint was daardoor onvermijdelijk. Stroetinga bleek daarin veel te sterk voor ploeggenoot De Vries die als tweede eindigde. Ingmar Berga eindigde als derde. In het klassement behoud De Vries wel de leiding.

Bij de dames slaagden dertien rijdsters erin een ronde voorsprong te pakken. Carla Zielman won de sprint van de groep. De leiding het klassement bijft bij de dames in de handen van Mariska Huisman.

'Google censureert climategate'

Zoekmachine Google filtert sinds vandaag de term 'climategate' uit haar suggesties (dus niet uit de zoekresultaten). Ook zul je climategate niet terugvinden als je zoekt op climate.

Climategate is de term die werd gegeven aan de meer dan 61mb aan e-mails en documenten van de University of East Anglia, die door een hacker of klokkenluider naar de media zijn gelekt en waarin aanwijzingen zijn te vinden die kunnen duiden op grootschalig gesjoemel met onderzoeksresultaten rondom global warming. Data zou worden gemanipuleerd als deze de gangbare theorie van man-made global warming niet ondersteunden.

Ondanks het feit dat de zoekterm 'climategate' inmiddels 10.600.000 resultaten oplevert en daarmee de zoekterm 'global warming' met 400.000 overschrijdt, verschijnt sinds vanavond de term climategate niet langer in de google autosuggest.  Zelfs niet als je de term al in z'n geheel hebt ingetikt.

Bij zoeken op de term 'climate' komt climategate op in ieder geval de eerste 25 pagina's met zoekresultaten, maar mogelijk veel verder, in het geheel niet voor.

Waarom google deze resultaten censureert is niet duidelijk.  Omdat ook main stream media de hele affaire lijkt te negeren gaan over internet de geruchten dat het hele verhaal in de doofpot gestopt wordt.  Voor geïnteresseerden zit er niets anders op dan direct te zoeken op 'climategate' - wat nog wel gewoon werkt, of gebruik te maken van Microsofts zoekmachine Bing, waar de autosuggest nog wel onbevooroordeeld dienst doet.

Klik hier voor een flash video.

Update:
Inmiddels is bij een aantal mensen de suggestie 'climategate' terug, of zelfs nooit weggeweest.  Waarom de term niet bij iedereen opduikt in de zoeksuggesties is niet bekend, noch is bekend waarom de term in de eerste plaats verdwenen is.

Berlusconi wil maffiaschrijvers 'wurgen'

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zou mensen die boeken schrijven of films maken over de maffia willen "wurgen". Dat zei hij vandaag op een bijeenkomst van de jongerenorganisatie van zijn partij Forza Italia op Sardinië.

"Als ik erachter kom wie de maker van negen seizoenen Octopus is en wie boeken heeft geschreven over de maffia, die zo'n negatief beeld van Italië over de wereld geven, zweer ik dat ik ze zal wurgen", zei hij. La Piovra (Octopus) was een Italiaanse televisieserie die liep van 1984 tot en met 1999. De serie gaat over de strijd tegen de maffia.

Berlusconi ging verder fel tekeer tegen 'ongefundeerde' en 'lasterlijke' nieuwsberichten dat hij mogelijk betrokken was bij bomaanslagen door de Italiaanse onderwereld in 1992 en 1993. Een aanklager in Florence heeft ontkend dat er een onderzoek naar de premier is begonnen in verband met de aanslagen, die aan de maffia zijn toegeschreven.

Ontsnapten Aken mogelijk richting Nederland

De twee criminelen die eergisteren zijn ontsnapt uit een gevangenis in Aken, proberen mogelijk te vluchten naar Nederland. Het Duitse boulevardblad Bild meldde vanavond dat ze kaarten van Nederland bij zich hadden. De Duitse politie heeft een klopjacht geopend op de twee die in een gestolen auto rijden.

Volgens Bild is het voertuig, een zwarte BMW met het kenteken E-PS 1010, voor het laatst bij een afrit van de A 40 bij Essen gesignaleerd. De A40 gaat richting Nederland. Eerder was gemeld dat bij de zoektocht naar de twee ook de Nederlandse politie betrokken zou zijn geweest. De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het 'gewelddadige en meedogenloze' duo.

Michael Heckhoff (50) en Peter Paul Michalski (46) zaten vast wegens moord, poging tot moord en ontvoering. Ze zaten beiden een levenslange gevangenisstraf uit. Bij hun ontsnapping kregen ze hoogstwaarschijnlijk hulp van binnenuit. Dat meldden de Duitse autoriteiten vandaag.

De politie heeft gisteren een 40-jarige gevangenismedewerker opgepakt, na bestudering van videobeelden. De man zou het duo naar buiten hebben geloodst en ze van dienstwapens met munitie hebben voorzien. Eerder was gemeld dat de mannen eergisteravond een cipier van de gevangenis in Aken, net over de grens bij Kerkrade, hadden overmeesterd.

Na hun ontsnapping vluchtten ze eerst naar Keulen. In Keulen gijzelden ze gisteren een vrouw. Ze dwongen de autobestuurster met hen van Keulen naar Essen te rijden. Toen de benzine op was, lieten ze de auto achter en vluchtten ze te voet verder.

Bild meldde dat het duo afgelopen nacht in een woning in Essen een ouder echtpaar heeft overvallen. Ze gingen er vandoor met hun auto, de zwarte BMW, bevestigde de politie. De criminelen zouden zich urenlang hebben laten rondrijden door hun slachtoffers. Het echtpaar werd vanavond rond zeven uur vrijgelaten, waarna het duo verder reed.

Ontsnapten Aken mogelijk richting Nederland  (foto: ANP)

Demonstratie tegen WTO loopt uit de hand

Een protestmars tegen een top van de Wereldhandelsorganisatie WTO in Genève is vandaag uit de hand gelopen. Relschoppers richtten een spoor van vernieling aan in het centrum van de Zwitserse stad, meldde de politie.

Duizenden demonstranten waren op weg naar de zetel van de WTO aan de oever van het meer van Genève, waar overmorgen een driedaagse ministersconferentie begint. De demonstratie werd door de organisatoren afgebroken toen circa tweehonderd personen met bivakmutsen amok begonnen te maken.

De politie greep in toen de vitrines van een juwelier, van banken en een hotel kort en klein werden geslagen. Ook voertuigen die langs de route van de betoging stonden, vooral de meest luxueuze, werden beschadigd. Volgens de politiewoordvoerder werden vier auto's in brand gestoken.

De organisatoren zijn verontwaardigd door de rellen. Zij hadden vooraf opgeroepen geen geweld te gebruiken.

Demonstratie tegen WTO loopt uit de hand  (foto: ANP)

Uitslag Willem II - FC Twente

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur één wedstrijd op het programma. In Tilburg nam Willem II het op tegen FC Twente. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - FC Twente 1-3
8’ Brama 0-1
15’ Grégoire (Pen.) 1-1
35’ Stoch 1-2
69’ Ruiz 1-3

Toeschouwers: 12.100
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Gele kaart: Swinkels, Schenkel (Willem II), Douglas (FC Twente)

Opstellingen

Willem II: Mäenpää, Bruma (Livramento/80), Schenkel (Waalkens/80), Biemans, Swinkels, Pereira, Kargbo, Boutahar, Grégoire, Sheotahul, Demouge (Reniers/53)

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas,Tiendalli, Brama, Perez (Vujicevic/79), Tioté (Akram/86), Ruiz (Parker/83), N'Kufo, Stoch

Kamer geschokt over declaraties politietop

Kamerleden van verschillende fracties reageren geschokt op onthullingen van RTL Nieuws over het declaratiegedrag van de politietop. Ze willen opheldering van PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken.

"Ik ben hier ontzettend boos over", zegt SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak. Zijn CDA-collega Coskun Cöruz noemt de declaraties "buitenproportioneel". De PvdA eist dat onterecht gedeclareerd geld wordt terugbetaald.

CDA en SP vinden de declaraties des te schrijnender omdat er bij de politie bezuinigd moet worden. "De minister moet de onderste steen boven krijgen, temeer omdat we vorig jaar ook al geconfronteerd werden met hoge toelagen bij de politietop. En toen is beterschap beloofd", zegt Cöruz.

Uitslagen Eredivisie (28/11/2009)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen - RKC Waalwijk 3-1
39' Elm 1-0
54' Elm 2-0
79' Benson 2-1
90+3 Beerens 3-1

Toeschouwers: 25.500
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Assaidi, Papadopulos, Väyrynen (sc Heerenveen), D. Mulder (RKC Waalwijk)
Bijzonderheden: Elm mist in de 58e minuut voor sc Heerenveen een strafschop.

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Losada, Grindheim, Elm (Kopic/67), Beerens, Papadopulos (Sibon/81), Assaidi (Väyrynen/77).

RKC Waalwijk: Levita, D.Mulder,Gudde, v.Mosselveld,H.Mulder, Berger,Obodai (De Ceulaer/55), Agustien,Metaj (Boerrigter/62), Benschop, Idabdelhay (Benson/62).



Heracles Almelo - Roda JC 3-2
23' Everton 1-0
52' Dost 2-0
74' Overtoom 3-0
82' Junker 3-1
88' Kah 3-2

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: v. Egmond
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Saeijs, Hadouir (Roda JC)

Opstellingen

Heracles Almelo: Telgenkamp, Breukers, Reekers, v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Vejinovic/81), Dost (Armenteros/77), Everton (Hakola/89).

Roda JC: Castro, Saeijs (Delorge/72), De Fauw, Kah, De Jong, Sutchuin Djoum (Skoubo/46), Vormer, Janssen, Bodor, Hadouir (Junker/77), Yulu Matondo.

Cuche zegeviert op afdaling in Lake Louise

Didier Cuche heeft de wereldbekerwedstrijd op de afdaling in het Canadese Lake Louise op zijn naam geschreven.

De Zwitser, die vorige maand de reuzenslalom in Sölden won, was vandaag de Italiaan Werner Heel en zijn landgenoot Carlo Janka te snel af. Het was voor de inmiddels 35-jarige Cuche de elfde maal dat hij een wereldbekerwedstrijd won.



Uitslag afdaling
PosNaamTijd
1Didier Cuche (Zwi) 1.50,31
2Werner Heel (Ita) 1.50,75
3Carlo Janka (Zwi) 1.50,93
4Michael Walchhofer (Oos)1.50,98
5Ambrosi Hoffmann (Zwi) 1.51,07
6John Kucera (Can) 1.51,12
7Robbie Dixon (Can) 1.51,30
8Hans Olsson (Zwe) 1.51,34
9Adrien Theaux (Fra)1.51,49
10Klaus Kröll (Oos)1.51,50

Squasher Anjema verliest op Dutch Open

Squasher Laurens Jan Anjema heeft de finale van het Dutch Open niet weten te bereiken. De Nederlander gaf in Rotterdam in de halve finale tegen de Engelsman Daryl Selby op met een knieblessure. Een geïrriteerde meniscus zorgde er voor dat hij in de tweede game de strijd moest staken.

"Ondanks dat het zaterdagochtend stijf aanvoelde, had ik toch de hoop met een goede warming-up fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Maar al vanaf de eerste slagenwisselingen merkte ik dat het er niet in zat. Doodzonde, want ik was deze week topfit en klaar om voor mijn thuispubliek een goed resultaat neer te zetten," zei Anjema die de eerste game met 3-11 verloor.

De andere halve finale gaat tussen de Maleisiër Mohd Azlan Iskandar en de Australiër Cameron Pilley.

Ambulancepersoneel met bier bekogeld

Ambulancepersoneel is afgelopen nacht in een woning in Gorredijk (Friesland) met een fles en een traytje bier bekogeld. De twee belagers waren boos omdat de broeders hen niet naar het ziekenhuis wilden brengen.

De mannen hadden het alarmnummer gebeld, omdat een van hen medische zorg nodig zou hebben. Het ambulancepersoneel onderzocht de man en stelde vast dat het allemaal niet zo ernstig was en dat hij niet mee naar het ziekenhuis hoefde. Dat viel niet in goede aarde bij het tweetal. De hulpverleners werden ernstig bedreigd, meldde de politie.

Agenten kwamen ter plaatse en hielden de mannen aan. Zo werd het tweetal uiteindelijk toch nog weggevoerd, maar dan door de politie.

Halsema: GroenLinks wil graag regeren

GroenLinks wil graag regeren. De partij is er klaar voor, zei GroenLinks-leider Femke Halsema vandaag op een partijcongres in Hilversum.

In een verwijzing naar een speech van D66-leider Alexander Pechtold onlangs zei ze dat "stippen aan de horizon" voor GroenLinks te vaag zijn. Halsema belooft de Nederlandse economie te vergroenen en de milieuschuld niet naar volgende generaties door te schuiven. Ze wil ook de "bestuurlijke vetzucht" en overbodige bestuurslagen aanpakken. "Groen, sociaal en daadkrachtig, dat is onze belofte. Dat is onze verkiezingsbelofte, dat is onze regeringsbelofte", aldus Halsema in haar toespraak.

GroenLinks staat in de peilingen tussen de acht en twaalf zetels. De partij heeft in de Tweede Kamer momenteel zeven zetels.

Halsema stelde vandaag nadrukkelijk dat haar partij wil regeren. Ze overweegt zelf zich nog een keer verkiesbaar te stellen en neemt daarover na de gemeenteraadsverkiezingen in maart een besluit. Eerder vandaag zei ze voor de Tros-radio dat ze geen burgemeester van Amsterdam wil worden, mocht haar dat ooit gevraagd worden.

GroenLinks was drie jaar geleden na de verkiezingen van november 2006 al eens betrokken bij een kabinetsinformatie, maar de partij haakte snel af. Volgens Halsema hadden CDA en PvdA een voorkeur voor regeren met de ChristenUnie. Dat standpunt kwam haar intern op kritiek te staan.

Driekwart risicogroepen haalt prik

Ruim driekwart van de mensen in risicogroepen hebben een griepprik gehaald of gaan dat nog doen. Dat blijkt uit een peiling van Peil.nl/Maurice de Hond in opdracht van het ANP. Tot de risicogroepen behoren mensen met long- en hartaandoeningen, ouderen en zwangere vrouwen.

Ook kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en de huisgenoten van baby's jonger dan een half jaar komen in aanmerking voor vaccinatie.

Uit de cijfers kan worden opgemaakt dat het aantal griepgevallen afneemt: 38 procent zegt iemand te kennen die griep heeft, vorige week was dat nog 44 procent. Van de ondervraagden liet 5 procent weten iemand in het gezin te hebben met griep terwijl dat vorige week nog 8 procent was.

Federer: "Ik 'miste' de start"

2009 was een goed jaar voor Roger Federer. Hij won voor het eerst in zijn loopbaan Roland Garros en hij verbeterde het recordaantal Grand Slam-zeges van Pete Sampras. Vandaag werd hij echter in de halve finales van de ATP World Tour Finals uitgeschakeld door Nikolay Davydenko.

Na afloop van het duel was Federer teleurgesteld. "Het is teleurstellend om in de halve eindstrijd te sneuvelen nadat je een zware poule hebt overleefd. Ik ‘miste’ de start, het duurde veel te lang voor ik in de wedstrijd zat. In de tweede set kwam ik er wat doorheen, maar ik bereikte te laat een goed niveau. Ik was er maar enkele punten van verwijderd, maar ik kreeg het net niet voor elkaar. Nikolay speelde sterk, al was dit niet onze beste wedstrijd. Ik wens hem veel succes in de finale," aldus de Zwitser tegenover de BBC.

Uitslag AZ - VVV-Venlo

Om 18:45 uur werd in Alkmaar afgetrapt voor het duel tussen AZ en VVV-Venlo. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

AZ - VVV-Venlo 2-0
21’ Lens 1-0
47’ Holman 2-0

Toeschouwers: 16.347
Scheidsrechter: Makkelie
Stadion: Stadion AZ, Alkmaar
Gele kaart: Mendes da Silva, Dembélé (AZ), Paauwe, Calabro (VVV-Venlo)
Rode kaart: Verdellen (83) (VVV-Venlo)

Opstellingen

AZ: Romero, Swerts, Moreno, Moisander, Pocognoli, Elm (Dembélé/62), Mendes da Silva, Wernbloom, Schaars, Holman (Martens/76), Lens (Pellè/84)

VVV-Venlo: Böhm, de Regt (Timisela/61), van Kouwen (Verdellen/46), Paauwe, Auassar, Leemans, Honda, van Dessel (Boymans/75), Schaken, Calabro, Ahahaoui

Uitslagen Schotland speelronde 13

Dit weekend stond de dertiende speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Glasgow Rangers verliest, Celtic terug aan kop

Glasgow Rangers leed vanmiddag zijn eerste nederlaag dit seizoen in de Schotse competitie. Uit tegen Aberdeen, dat door een rode kaart van aanvoerder Mark Kerr lange tijd met tien man speelde, werd het 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na ruim een kwartier spelen gemaakt door Lee Miller.

Celtic wist vanmiddag wel te winnen en zo de eerste plaats weer over te nemen. Thuis tegen St. Mirren werd het 3-1. Kort voor de rust waren het Chris Innes en Georgios Samaras (ex-Heerenveen) die Celtic naar een 2-0 voorsprong loodsten. Vlak voor de rust was het Michael Higdon die de 2-1 wist te maken. Na ruim een uur was het Scott McDonald die de 3-1 maakte en zo de wedstrijd besliste.



Uitslagen speelronde 13:
ThuisUitUitslag
AberdeenGlasgow Rangers1-0
CelticSt. Mirren3-1
HibernianFalkirk2-0
KilmarnockHearts1-2
MotherwellDundee United2-2
St. JohnstoneHamilton1-1

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Celtic13 8 3 2 27 27 - 14
2 Glasgow Rangers12 7 4 1 2520 - 8
3 Hibernian 13 7 4 2 25 19 - 9
4 Dundee United12 6 5 1 23 18 - 10
5 Motherwell13 4 8 1 20 17 - 14
6 Aberdeen13 4 6 3 18 11 - 11
7 Hearts 13 3 4 6 13 12 - 16
8 St. Johnstone13 3 4 6 13 20 - 25
9 St. Mirren13 3 4 6 13 15 - 20
10 Hamilton13 2 4 7 10 11 - 22
11 Kilmarnock13 2 3 8 9 9 - 19
12 Falkirk 13 1 5 7 8 10 - 21

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Kris BoydGlasgow Rangers8
2Scott McDonald Celtic7
= Derek RiordanHibernian7
4Lukas Jutkiewicz Motherwell6
5Ross Forbes Motherwell5
=Kenny MillerGlasgow Rangers5

Programma:

DatumThuisUit
05-12FalkirkGlasgow Rangers
05-12HibernianMotherwell
05-12Dundee UnitedSt. Mirren
05-12CelticAberdeen
05-12St. JohnstoneKilmarnock
06-12HamiltonHearts

Eerste Toonderprijs voor striptekenaar Kruis

Tekenaar Jan Kruis krijgt de eerste Marten Toonderprijs. Dat heeft de tekenaar van de strip Jan, Jans en de Kinderen vandaag laten weten. "Ik ben buitengewoon verrast", zo reageerde hij. De prijs bestaat onder andere uit een bedrag van 25.000 euro en wordt volgend jaar uitgereikt in het Stripmuseum in Groningen.

Kruis (76) was een groot bewonderaar van Bommeltekenaar Marten Toonder, die in 2005 overleed en naar wie de prijs is vernoemd. "Hij was mijn idool", aldus Kruis, die in het verleden voor de Toonder Studio's werkte. Jan, Jans en de Kinderen verscheen in 1970 voor het eerst in de Libelle. De prijs is een initiatief van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

Tekenaar Jan Kruis krijgt de eerste Marten Toonderprijs  (foto: ANP)

'Buitensporige vergoeding korpschefs politie'

Korpschefs van de Nederlandse politie ontvangen bovenop hun salaris soms opvallend hoge vergoedingen voor onder meer het draaien van piketdiensten en voor hun woningen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar het factureer- en declaratiegedrag van Nederlandse politiecommissarissen.

Zo ontvangt de plaatsvervangend korpschef van Amsterdam, Cor Gorissen, jaarlijks bijna 12.000 euro voor het draaien van piketdiensten, waarbij hij 24 uur per dag bereikbaar moet zijn. "Dat is werkelijk van de knotsen", zegt Han Busker, voorzitter van de Nederlandse politievakbond, vandaag in de uitzending van RTL Nieuws. "Zeker in verhouding tot politieagenten, onze leden, die maar een euro bruto per uur vergoed krijgen, met een maximum van 250 euro per maand."

De meeste korpschefs krijgen een piketvergoeding van een paar duizend euro per jaar.

Mercedes maakt werk van komst Schumacher

Mercedes Grand Prix lijkt werk te maken van de komst van Michael Schumacher naar het team. De zevenvoudig wereldkampioen werd genoemd voor een racestoeltje bij het team, maar een andere rol lijkt nu ook bespreekbaar.

Schumacher is nu nog in dienst van Ferrari, maar het lijkt er op dat een geplande contractverlenging bij het Italiaanse team niet doorgaat. "Ik kan alleen bevestigen dat een akkoord tussen Michael en Ferrari in september in Monza was aangekondigd," zei Ferrari-woordvoerder Luca Colajanni. "Ik weet niet of het contract ook echt is ondertekend, maar zoals in een familie heeft het woord toch ook een waarde of niet?"

Mocht Schumi daadwerkelijk niet getekend hebben dan maakt het de weg vrij om naar Mercedes te gaan. Volgens The Daily Mirror heeft de Duitse autofabrikant al aangeklopt bij de oud-coureur. Het merk zou zo wanhopig proberen Schumacher binnen te halen dat hij zijn eigen baan uit kan kiezen. Onduidelijk is nog of de zevenvoudig wereldkampioen ingaat op het aanbod.

[Upd] Rutjes lang aan de kant

Sparta Rotterdam zal het voorlopig zonder middenvelder Nathan Rutjes moeten stellen. De Rotterdammer viel gisteren geblesseerd uit tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen PSV.

De middenvelder met het matje heeft zich direct laten onderzoeken in het ziekenhuis, maar daar kon nog geen definitieve diagnose worden gesteld. Bij Sparta gaat men echter uit van ingescheurde of zelfs afgescheurde enkelbanden. Rutjes zal dus voorlopig uit de roulatie zijn. De 25-jarige middenvelder, gisteren overigens als rechtsback opgesteld, speelde dit seizoen vijftien keer voor Sparta in de Eredivisie.

Update 19:45 uur

Nathan Rutjes heeft gisteren, in de competitiewedstrijd van Sparta tegen PSV, een scheurtje in zijn enkelband opgelopen. Rutjes is waarschijnlijk enkele maanden uit de roulatie.

[Upd] 'Zware enkelblessure voor Elia'

Eerder vandaag maakten we al bekend dat Robin van Persie enkele maanden niet in actie kan komen. Deze vlieger lijkt nu ook voor Eljero Elia op te gaan. De speler van Hamburger SV werd vanmiddag, na een kwartier wedstrijd, met een brancard van het veld gedragen.

Volgens de eerste diagnoses heeft Elia, net als zijn collega bij het Nederlands elftal, zijn enkelbanden afgescheurd. Dat zou dus betekenen dat ook hij de eerste maanden niet meer op het veld te zien zal zijn.

Update:

Hamburger SV heeft inmiddels laten weten dat Eljero Elia waarschijnlijk een zwaar gekneusde enkel heeft.

Maandag a.s. wordt er een MRI-scan van het gewricht gemaakt, waarna men meer duidelijkheid kan verschaffen.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Dit weekend stond de elfde speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ARC Barendrecht afg
ASWH Capelle afg
DOTO RVVH afg
Katwijk Quick Boys afg
FC Lisse Scheveningen 4-1
Noordwijk TOGR 2-1
Rijnsburgse Boys Ter Leede afg

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle102735-13
2. Barendrecht92027-11
3. Rijnsburgse Boys92022-7
4. ASWH101719-16
5. Ter Leede91621-13
6. Katwijk91616-16
7. ARC101512-17
8. FC Lisse111521-19
9. Noordwijk111517-17
10. Quick Boys101321-23
11. Scheveningen111014-23
12. RVVH10915-25
13. TOGR1138-26
14. DOTO1028-30

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Bennekom ODIN '59 0-2
DOVO Spakenburg 0-3
Hoek LRC Leerdam afg
Jodan Boys Kozakken Boys 0-1
SDC Putten Sparta Nijkerk afg
IJsselmeervogels GVVV 5-0
Zwaluwen '30 Volendam 1-0

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Sparta Nijkerk102426-11
2. IJsselmeervogels112324-6
3. Hoek102116-9
4. Spakenburg112124-13
5. Kozakken Boys111819-18
6. GVVV111722-19
7. Zwaluwen '30111719-19
8. LRC Leerdam101516-15
9. DOVO111316-25
10. Jodan Boys111216-20
11. SDC Putten101116-23
12. ODIN '5911916-23
13. Bennekom11612-27
14. Volendam11414-28

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Berkum PKC '83 3-0
CSV Apeldoorn Be Quick '28 afg
Excelsior '31 Go-Ahead Kampen 2-0
Harkemase Boys Nunspeet afg
HHC Hardenberg ACV afg
SC Genemuiden WHC 3-3

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31112520-9
2. Harkemase Boys102022-10
3. Flevo Boys101920-12
4. ACV101919-15
5. Berkum111620-17
6. Staphorst111613-13
7. CSV Apeldoorn101517-15
8. SC Genemuiden111322-20
9. Be Quick '28101212-16
10. Nunspeet101114-24
11. WHC101020-22
12. HHC Hardenberg101011-13
13. PKC '8311913-20
14. Go-Ahead Kampen11616-32

Webber: "Ik voel me goed bij Red Bull"

Mark Webber behaalde in 2009 zijn eerste zeges en eindigde als vierde in het WK. De Australiër denkt dat hij het in 2010 nog beter kan presteren.

"Mijn motivatie is onverminderd groot, dat vormt de sleutel," vertelde Webber tegenover Autosport. "Een coureur zonder motivatie wordt nooit succesvol. Maar met zo'n geweldig team als Red Bull om me heen hoef ik me niet eens op te laden."

De Australiër, die zijn eerste Grand Prix zege pakte op de Nürnbergring, werd dit jaar verslagen door zijn teamgenoot Sebastian Vettel maar is nog altijd tevreden over zijn eigen prestaties. "Als ik nu terug kijk, had ik me geen beter seizoen kunnen wensen. Dat er vergelijkingen met Sebastian worden gemaakt, is dan maar zo. Natuurlijk had het hier en daar beter gekund, maar mij hoor je niet klagen. Het had ook een stuk slechter kunnen aflopen. Ik denk dat ik dit jaar heb gekregen wat ik verdien. Maar waar ik mezelf kan verbeteren, zal ik dat niet nalaten."

Verder is Webber ook tevreden over de manier van werken bij zijn team Red Bull. "Hoe hard er ook wordt gewerkt, het team neemt nooit iets te serieus. Er hangt een heel prettige sfeer. En dat onze aanpak loont, blijkt wel uit de resultaten die zijn geboekt. Ik voel me er goed bij."

Duitse demonstratie tegen Vliegveld Twente

Een paar honderd mensen hebben vandaag in de Duitse grensplaats Nordhorn gedemonstreerd. Zij vinden dat het Vliegveld Twente gesloten moet blijven. Binnenkort valt er een besluit of de luchthaven een doorstart zal maken.

Milieugroepen en burgers vrezen geluidsoverlast en een aantasting van het milieu. Nordhorn ligt hemelsbreed op 25 kilometer van Vliegveld Twente. "Het was vandaag slecht weer, we hadden eigenlijk meer mensen verwacht", zei een van de initiatiefnemers van de demonstratie.

Van Gaal geeft Toni nog een kans

Bayern München trainer Louis van Gaal heeft besloten Luca Toni weer in de wedstrijdselectie op te nemen. Toni zal zondag hoogstwaarschijnlijk op de bank beginnen bij het door blessures geteisterde Bayern, dat tegen Hannover 96 speelt.

Vorige week leek de rol van de Italiaanse spits nog definitief uitgespeeld bij de Duitse club, nadat hij voor de tweede keer in korte tijd hard uithaalde naar Van Gaal. Toni kreeg daarop een boete van 25.000 euro en werd geschorst voor het Champions League duel tegen Maccabi Haifa.

Van Gaal liet na het duel met de Israëlische ploeg weten dat hij geen vragen meer over Toni wenste te beantwoorden. Volgens de geplaagde coach voldoet de Italiaanse aanvaller niet aan de waarden en normen die bij een topclub als Bayern München gelden.

Tientallen doden door scheepsramp Congo

Door een scheepsongeluk op een meer in het westen van de Democratische Republiek Congo zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen. Meerdere personen gelden als vermist. Dat maakte een functionaris van het Rode Kruis vandaag bekend.

De mensen bevonden zich illegaal op een boot die boomstammen vervoerde. Het schip zonk woensdagavond in slecht weer in het Mai Ndombemeer. Zeker 272 van de opvarenden overleefden de ramp.

Volgens een andere versie waren twee boten bij het ongeluk betrokken. Beide vaartuigen zouden zijn gezonken.

Google heeft geen toegang tot Google

Hoe gek het ook klinkt, in Google is het onmogelijk om te googlen. Het dorpje Google in de middle of nowhere van India heeft namelijk geen toegang tot internet. De kabel moet daar nog worden aangelegd.

Het dorp Google heeft zo'n duizend inwoners en ligt aan de oever van de rivier Krishna, ruim vijfhonderd kilometer van de Indiase metropool Bangalore. Geen wonder dus dat ver verwijderd van Googles hoofdkantoor in het Californische Mountain View slechts weinig inwoners hebben gehoord van het bekende Google. "Mijn kleindochter heeft me verteld dat twee jongens een website naar ons dorp hebben vernoemd", vertelt stamhoofd Basavarajappa Gouda Police Patil. "Ik ben blij en trots. Wie zou er niet trots op zijn? Toch hebben de Amerikanen hun naam ergens anders op gebaseerd."

Het verhaal gaat dat de 12e-eeuwse heilige dichter Allama Prabhu tijdens een lange reis in het dorp aankwam. De grot waarin hij verbleef noemde hij 'Gavi Gallu' (grot van steen). "Ons dorp heette dus Gavi Gallu. In de loop der jaren werd het Googallu en nu is het Google", zegt Gouda. 

De internetzoekmachine Google is overigens een verbastering van het woord 'googol'. Googol is de wetenschappelijke term voor een 1 met honderd nullen (10100). Het bedrijf wil met de naam aantonen dat ze alle informatie voor iedereen toegankelijk en nuttig willen maken. 

Davydenko klopt Federer in Londen

Nikolay Davydenko heeft bij de ATP World Tour Masters in Londen voor een verrassing gezorgd door in de halve finale te winnen van Roger Federer.

Davydenko, die ook vorig jaar al de finale bereikte in Londen, klopte Federer in drie sets: 6-2, 4-6 en 7-5. Davydenko won simpel de eerste set, maar daarna kwam de Zwitser sterk terug. Beide spelers speelden erg sterk en in de tiende game trok Federer de set naar zich toe.

De derde set leek hetzelfde beeld te gaan geven. Op 4-5 serveerde Davydenko om in de wedstrijd te blijven en kwam daarin 0-30 achter. Die werkte hij echter knap weg en in de volgende game brak hij Federer. Op zijn eigen service kreeg hij vervolgens nog wel een breakpunt tegen, maar slaagde erin die weg te slaan en benutte het eerste matchpoint.

De tegenstander van Davydenko in de finale wordt Robin Söderling of Juan Martin del Potro. Zij spelen vanavond hun halve finale.

Skispringer Romøren zegeviert in Finland

De eerste wereldbekerwedstrijd op de grote schans, vanmiddag in het Finse Kuusamo, is gewonnen door Bjørn Einar Romøren. De Noorse skispringer pakte met afstanden van 139,5 en 139 meter een puntentotaal van 299,8.

Mede dankzij een verrassende sprong van 141 meter in de tweede manche werd de Duitser Pascal Bodmet tweede met 290,7 punten. De Oostenrijker Wolfgang Loitzl eindigde als derde.

Noorderslag al snel uitverkocht

Het Groningse festival Noorderslag is uitverkocht. Vanmorgen om 10 uur startte de verkoop en nog geen drie uur later waren de kaartjes op.

Op 17 januari is Noorderslag in De Oosterpoort met de Nederlandse artiesten en talenten. Op het festival treden onder andere Moke, Rigby en Flinke Namen op. Het complete overzicht is hier te bekijken.

Wil je tóch nog kaarten hebben voor Noorderslag, klik dan hier .

Praat hier mee over het Groningse festival en tevens het begin van het vroege festivalseizoen.

Judoka Mooren pakt zilver in Qingdao

Bij grand prix-wedstrijden in het Chinese Qingdao heeft judoka Jeroen Mooren in de klasse tot 60 kilogram zilver gepakt. In de finale verloor de Nederlander van de Chinees He Yunlong.

Er was ook tweemaal brons voor ons land: Kitty Bravik in de klasse tot 52 kilogram en Anicka van Emden werd derde in de klasse tot 63 kilogram. Michelle Diemeer, Dani Libosan en Dex Elmont werden in hun klassen vijfde.

Nationalisten claimen aanslag Rusland

Russische nationalisten hebben vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op een sneltrein in Rusland. De autoriteiten achten het echter onwaarschijnlijk dat zij achter de terreur zaten.

De verklaring van een rechts-radicale beweging op het internet wordt door onderzoekers beschouwd als vermoedelijk niet echt. De claim zou zijn opgedoken op een blog van een activist tegen immigratie, meldden media.

Bij de aanslag kwamen tientallen mensen om het leven. Moskou sprak over zeker 26 doden en achttien vermisten, maar ook het aantal van 39 doden is genoemd.

Bij een aanslag op 5 december 2003 op een trein in het zuidwesten van Rusland kwamen 46 passagiers om het leven. Ruim 150 personen raakten gewond. Die aanslag, twee dagen voor parlementsverkiezingen, wordt toegeschreven aan Tsjetsjeense strijders voor onafhankelijkheid.

'Aliens bestaan al lang op Aarde'

Buitenaardse wezens zijn al lange tijd onder ons. Geen bewering van een stelletje doorgedraaide ufologen dit keer, maar van heuse wetenschappers. Wetenschappers van de Bulgaarse regering zelfs.

De Bulgaarse wetenschappers gaan zelfs nog een stapje verder. Ze beweren namelijk zelfs al contact te hebben met buitenaards leven. Ze hebben de aliens een vragenlijst gestuurd, waarvan gene zijde bezig is dertig vragen te beantwoorden. Het ontcijferen van de enorme reeks complexe tekens neemt echter nog wel even tijd in beslag, laat het Bulgaarse ruimtevaartonderzoeksinstituut weten.

Lachezar Filipov, adjunct-directeur van het Space Research Institute van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen, bevestigde het onderzoek. Hij zei dat onderzoekers van het centrum 150 graancirkels uit de hele wereld analyseren, waarvan zij geloven dat die vragen beantwoorden.

"Buitenaardse wezen zijn op dit moment overal om ons heen, en bekijken ons de hele tijd", vertelde Filipov Bulgaarse media. "Zij zijn niet vijandig tegenover ons. Sterker nog, ze willen ons helpen, maar helaas ontbreekt ons nog de kennis om direct contact met hen te hebben."

Filipov beweert dat zelfs het Vaticaan heeft toegegeven dat buitenaards leven bestaat. Volgens de wetenschapper komt de gewone man niet in contact met aliens door radiogolven, maar door sterk aan hen te denken. "De mens heeft zeker binnen tien tot vijftien jaar rechtstreeks contact met buitenaardse wezens."

Van Nistelrooy niet tegen FC Barcelona

Real Madrid moet het zondag tegen Barcelona stellen zonder Ruud van Nistelrooy. De spits heeft teveel last van een spierblessure, waardoor hij verstek moet laten gaan. De andere twee Nederlanders, Rafael van der Vaart en Royston Drenthe, zitten wel bij de selectie.

Bij de wedstrijdselectie van negentien spelers zit ook Portugees Cristiano Ronaldo. Bij de tegenstander Barcelona is het onzeker of Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi mee kunnen doen aan El Clásico.

Contracten toegestaan in amateurvoetbal

Amateurclubs mogen spelers gaan contracteren. Dit besluit werd vandaag genomen tijdens de najaarsvergadering van het amateurvoetbal in Zeist.

Het is publiek geheim dat amateurvoetballers ook nu al betaald krijgen. Dit is echter alleen toegestaan als de betalingen door derden worden gedaan. Met de komst van de Topklasse wilden clubs af van de onduidelijkheid. De clubs mogen spelers individueel gaan vastleggen, net zoals in het betaald voetbal gebeurt.

Voorts is besloten dat de overschrijvingstermijn van de ene amateurclub naar de andere met twee weken zal worden verlengd. De deadline lag nu op 31 mei, maar zal verschoven worden naar 15 juni. Zo krijgen de clubs meer tijd, aangezien er nu vaak na 31 mei nog nacompetities en bekertoernooien bezig waren.

Tot slot zal per 1 februari een pilot worden gestart omtrent schikkingsvoorstellen. Als een speler rood krijgt, doet de bond een voorstel naar aanleiding van de vermelding op het wedstrijdformulier door de scheidsrechter. Spelers en clubs die de schikking niet accepteren, kunnen in beroep gaan. Dan zal alsnog via de oude manier een uitspraak gedaan worden door de tuchtcommissie. Deze manier is tijdrovend, want zowel scheidsrechter, betrokken spelers, rapporteur als besturen van de betrokken clubs dienen dan een verklaring in te sturen.

Stybar wint WB Koksijde

Zdenek Stybar heeft in het Belgische Koksijde de de vierde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het was de Tsjech zijn derde winst in een veldrit op rij.

In het zand van Koksijde bleef het de hele wedstrijd spannend. Er waren wel verschillende uitlooppogingen van Vantornout, Aernouts en wereldkampioen Niels Albert, maar niemand slaagde erin weg te komen. In de slotronde ontsnapte Stybar, en alleen Sven Nys en Vantornout konden volgen. Op het laatste rechte stuk konden echter ook Albert en Mourey weer aansluiten, waardoor er een sprint tussen de vijf kwam.

Daarin bleek Stybar uiteindelijk de snelste. Nys eindigde als tweede. Albert werd vierde en blijft aan de leiding het klassement.

Bos: "Ajax wil revanche"

Theo Bos gaat met vertrouwen richting de krachtmeting met Ajax van komende zondag. Hij hoopt verder te kunnen bouwen op de prestatie die zijn ploeg vorige week tegen FC Twente leverde (1-0 verlies).

"We stonden in Enschede heel sterk in de organisatie, het was beduidend beter dan de afgelopen tijd", aldus Bos. "Dat geeft een goed gevoel. En tja, of een punt dan verdiend was geweest… FC Twente was beter, maar wij brachten genoeg."

De trainer zal met genoegen terugkijken op zijn eerste wedstrijd tegen Ajax met Vitesse. Toen werd het 4-1 voor de Arnhemmers. "Dat was een topwedstrijd, die ik niet snel zal vergeten. Maar zij zullen ook revanche willen. Zondag was ik in de Amsterdam Arena bij de wedstrijd tegen Heerenveen en ik was onder de indruk. Ajax speelt met veel vertrouwen en is erg dynamisch, met veel lopende spelers."

"Wij zullen top moeten zijn voor een goed resultaat", vervolgt Bos. "Eén ding is duidelijk. Tegen topclubs stijgen wij vaak boven onszelf uit." Hij kan overigens nog niet over Santi Kolk beschikken. De spits heeft nog steeds last van een achillespeesblessure.

De FOK!userawards zijn er weer!

 

De herfst is vergevorderd, de winter klopt op de deur. Langzaamaan doet verkouden wordend Nederland de kachel stiekem een graadje hoger om de koude kou buiten te houden. Over een paar weken is het alweer 2010 en dat betekent uiteraard maar een ding!


Het is weer tijd voor de FOK!userawards!

En dit jaar gaat het anders dan andere jaren. Dit jaar hebben we een heuse FOK!userawardsite ontwikkeld! Eentje die automatisch lijstjes genereert die je in dit topic kan posten en waar je met zijn allen over kan discussiëren .

Hoe kan je stemmen?
Ga naar de FOK!userawardsite. Je kan zelf kiezen in welke categorieën je jouw stem, mening, idee of suggestie wil geven. Elke categorie heeft haar eigen vragen, en sommige vragen kom je bij meerdere categorieën tegen.

Je kan je invoer zo vaak wijzigen, aanvullen en leeghalen als je wilt tot aan de sluitingsdatum van de FOK!userawards, waar je laatste invoer de definitieve zal zijn. Alles is gelinkt aan je account, dus het systeem onthoudt de data van de laatste invoer, dus ook bij tussentijds wijzigen, aanvullen en leeghalen. Overigens hoef je niet alle vragen in een categorie te beantwoorden. Je kan vragen gewoon leeglaten als je dat wil of niet weet wat je moet kiezen of invullen.

Je kan verder op elk gewenst moment een lijstje van je keuzes in het topic op het forum plaatsen. Zodra je met invoeren begint zie je “bedankt voor je stem, zie hieronder je forumpost” verschijnen. Kopieer en plak je forumpost in het topic, dan komt hij met de juiste opmaak in je post. Wanneer je hierna je invoer wijzigt, verandert ook je forumpost. Je kan dus ook zo vaak je nodig acht je lijstje opnieuw in het topic plaatsen, maar maak er geen c/p-feest van en hou het overzichtelijk .

De spelregels…
Yups, so shit happens, ook de userawards hebben een aantal spelregels!

  • Je mag niet op jezelf stemmen.
  • Let goed op waar je op stemt! Bijvoorbeeld: ‘Beste nieuwkomer 2009’ moet dus een wel een registratiedatum uit 2009 hebben. Beste SA sport moet dus ook SA sport zijn geweest in 2009 .
  • Maak je niet druk om wat anderen van je stem vinden of van jou verwachten, je hoeft voor een ander je keuze niet aan te passen. Het is jouw keuze, so choose wisely .
  • Nomineer niet steeds dezelfde user voor alle vragen of categorieën, op deze manier verpest je de stemming en dus tellen wij deze lijstjes niet mee.

    Tot wanneer kan je stemmen
    Je kan tot uiterlijk 31 december 23:59 je stem uitbrengen. Daarna sluit de site en kan je jouw invoer niet meer wijzigen.

    1 januari 2010 zal, afhankelijk van hoe snel we onze roes hebben uitgeslapen en de katerkoppijn weggezakt is, de uitslag posten. De antwoorden op de open vragen komen een week later, je begrijpt dat we die handmatig zullen nalopen en dat dat even tijd nodig heeft .
  • Meer kans op paus in portemonnee

    De kans groeit dat consumenten de komende jaren een heuse euromunt uit het Vaticaan in de portemonnee krijgen. Het katholieke ministaatje geeft al euromunten uit met de afbeelding van de paus, maar uitsluitend aan verzamelaars.

    De Europese Unie (EU) wil bij onderhandelingen met het Vaticaan afspreken dat het Vaticaan meer munten echt in omloop gaat brengen. Daartoe zou het land bij Rome dubbel zoveel euromunten moeten gaan slaan.

    Verzamelaars betalen nu soms wel honderden euro's voor munten uit Vaticaanstad. Zo verkoopt de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht in haar Coinshop op internet een proefset uit 2006 voor 369 euro.

    Sinds de invoering in 2002 heeft het staatje drie series munten uitgebracht. De eerste heeft de afbeelding van paus Johannes Paulus II. In de periode tussen het overlijden van de paus en de verkiezing van de nieuwe paus in 2005 kwamen munten uit met het wapen van de Camerlengo, het tijdelijke hoofd van het Vaticaan. Euromunten sinds 2006 tonen een afbeelding van paus Benedictus XVI.

    Volgens een woordvoerster van de Europese Commissie zal hetzelfde gelden voor een ander ministaatje, San Marino. Ook dat land zou het aantal euromunten moeten opvoeren. Bovendien wil de EU een streep zetten door het alleenrecht van de Italiaanse Munt om euro's te slaan voor Vaticaanstad en San Marino. In dat geval zou in principe ook De Koninklijke Nederlandse Munt de euro's voor de paus kunnen gaan slaan.

    Meer kans op paus in portemonnee  (foto: ANP)

    Treinramp Rusland was aanslag

    De ontsporing van een passagierstrein tussen Moskou en Sint Petersburg in Rusland is veroorzaakt door een aanslag met een bom. Dat hebben Russische federale onderzoekers vandaag in een verklaring laten weten.

    De binnenlandse veiligheidsdienst bracht de Russische president Dmitri Medvedev op de hoogte van de bevindingen. De bom zou een kracht hebben gehad van zeven kilo TNT.

    Op de plek van de ontsporing zijn resten van een explosief aangetroffen, aldus de onderzoekers. Eerder was al duidelijk dat een kleine krater is ontstaan en dat getuigen voor de ontsporing een luide explosie hadden gehoord.

    Door de aanslag op de Nevski (Neva) Express kwamen naar verluidt 39 mensen om het leven. Bijna honderd mensen raakten gewond.

    In 2007 ontspoorde op hetzelfde traject een trein na een bomaanslag. Daardoor raakten dertig mensen gewond. Tsjetsjeense rebellen en ultranationalistische Russische bewegingen werden toen genoemd als mogelijke daders.

    Man rijdt dronken weg bij politiebureau

    De politie heeft vannacht een 38-jarige man aangehouden die dronken op de parkeerplaats van een politiebureau in Terneuzen in de auto was gestapt en weggereden.

    De Terneuzenaar was een van twee passagiers van een auto, waarvan de 36-jarige bestuurder was meegenomen naar het bureau omdat hij in kennelijke staat verkeerde.

    Nadat bij deze man een ademanalyse en een bloedproef was afgenomen, mocht het 'vrolijke' drietal het bureau weer verlaten. De waarschuwing niet te gaan autorijden sloeg de 38-jarige Terneuzenaar in de wind. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

    EZ wil hogere boetes telecomsector

    Telecombedrijven worden minder gecontroleerd, maar bedrijven die misbruik van die ruimte maken en in de fout gaan, moeten harder worden aangepakt met hogere boetes.

    Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) heeft telecomwaakhond OPTA gevraagd het boetebeleid op een lijn te brengen met dat van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit).

    In Amsterdam onderstreepte Heemskerk vandaag dat het kabinet bedrijven veel vrijheid geeft om te ondernemen. Maar bedrijven in de telecomsector die dat vertrouwen beschamen en een loopje nemen met bijvoorbeeld consumentenrechten, moeten hogere boetes krijgen en dat mag best pijn doen, stelde hij. De basisboete van 10 procent van de omzet van een bedrijf wordt wat hem betreft verhoogd tot 25 procent. In ernstige gevallen kan een boete van 500 procent van de 'besmette' omzet worden opgelegd, dat is nu 300 procent. Voor bedrijven die ook dan nog in de fout blijven gaan, kan de boete nog een keer worden verdubbeld.

    Thuis doet kerstgroeten aan Uruzgan

    In Utrecht verzorgt het ministerie van Defensie vandaag samen met omroep Max een 'groetenprogramma' voor het thuisfront van Nederlandse militairen in het buitenland.

    Voor de uitgezonden militairen worden dvd's gemaakt met groeten van hun familie en vrienden in Nederland en entertainment van artiesten als Jan Smit, Nick& Simon en Albert West.

    Defensie houdt de groetendag voor de tweede keer. Het ministerie hoopt de afstand tussen militair en thuisblijvers in de feestmaand zo klein mogelijk te maken. Nederlandse militairen zitten vooral in de Afghaanse provincie Uruzgan, maar ook in Bosnië, Irak en Soedan. De dag vindt plaats in de Utrechtse Jaarbeurshallen.

    Haase verliest in halve finale Helsinki

    Robin Haase is voor het tweede toernooi op rij uitgeschakeld in de halve finale. In het Challenger-toernooi van Helsinki verloor de Hagenaar van de Pool Michal Przysiezny in twee tiebreaks.

    Haase had tijdens de wedstrijd genoeg kansen om de service van Przysiezny te breken. Maar op de beslissende momenten leverde de Pool geregeld een ijzersterke service af. Haase had alleen al in de tweede set zes kansen om te breken, maar kwam er niet door. In beide tiebreaks had de Pool genoeg aan één minibreak om de set naar zich toe te trekken.

    Hondje Jan Smit nu al dood

    Groot verdriet in Volendam. Werden Jan Smit en zijn vriendin Liza Plat onlangs nog verblijd met de komst van een hondje, nu heeft het stel al afscheid moeten nemen van de pup. Het beestje is namelijk overleden.

    "Onze kleine pup moest ik na vier dagen noodgedwongen terugbrengen naar de dierenarts van de kennel waar hij vandaan kwam", schrijft Jan op Twitter. "Omdat hij heel erg ziek bleek te zijn. Helaas is Rex daar een week later overleden! Iets dat wij nog steeds zeer betreuren."

    Buren beweren echter iets heel anders. Volgens hen was de chihuahua te lastig, en moest het hondje daarom het veld ruimen. "Het hondje moest steeds uitgelaten worden anders plaste hij het hele huis onder. Het combineerde gewoon niet met het leefritme van Jan en Liza. En hij schijnt ook een beetje bijterig te zijn geweest", laten de buurtjes aan Primeurjagers weten.

    De Telegraaf heeft gisteren nog geprobeerd Jaap Buys uit te horen hoe de vork in de steel zit. Jans managers weigerde echter commentaar te geven.


    Een nieuwe tranentrekker van Jan is ongetwijfeld in de maak...

    Darter Jenkins geschorst na handgemeen

    Een schorsing in de dartswereld is uniek te noemen, maar Andy Jenkins zal er toch echt aan moeten geloven. De darter is door de Darts Regulation Authority (DRA) voor 24 maanden, waarvan 20 maanden voorwaardelijk, uitgesloten.

    Jenkins deelde tijdens het Players Championship in Nuland, dat op 25 oktober jl. werd gehouden, een aantal rake klappen uit. Door deze schorsing zal de Engelsman niet aan het PDC World Darts Championship mogen deelnemen.

    'Basketbal en tennis betrokken bij schandaal'

    Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel heeft het grootschalige gokschandaal dat deze week werd ontdekt niet alleen betrekking op voetbalwedstrijden. Volgens het blad onderzoekt de aanklager van Bochum ook tennis- en basketbalwedstrijden.

    Onder de verdachte wedstrijden zou onder ondere een play-offwedstrijd uit de Duitse basketbalcompetitie zitten. Verder wordt een tennispartij uit het vrouwentoernooi van het toernooi in het Marokkaanse Fes verdacht.

    Eerder deze week werd door de UEFA bekend gemaakt dat vijf voetbalclubs mogelijk het schandaalbetrokken zijn. Verder werden al negen Italianen opgepakt.

    Halsema geen Cohen

    GroenLinks-leider Femke Halsema wil geen burgemeester van Amsterdam worden, als die vraag haar ooit gesteld zou worden. Ze zei dat vandaag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Halsema bleek in een peiling vorige maand populair onder de Amsterdamse bevolking.

    Aanleiding voor de peiling was de speculatie dat de huidige burgemeester, PvdA'er Job Cohen, vanwege de crisis in zijn partij in de toekomst mogelijk terugkeert naar de landelijke politiek. Dan is er een nieuwe burgemeester nodig en GroenLinks was bij de meest recente (Europese) verkiezingen met 20 procent de tweede partij van de stad, na D66. Bovendien zit GroenLinks nu samen met de PvdA in het college in Amsterdam.

    Voor de Tros-radio zei Halsema: "Ik kan me niet voorstellen dat we gevraagd worden, maar als dat zo is, leveren wij graag iemand, maar dat ben ik niet." Volgens Halsema zou het wel "heel logisch" zijn als GroenLinks in de "progressieve stad die Amsterdam is een keer de burgemeester levert".

    [Upd] Volmer stopt per 1 januari

    Het zou zomaar kunnen dat Joost Volmer zijn actieve carrière als voetballer op korte termijn beëindigt. De speler van De Graafschap kampt al tijden met problemen aan zijn knie, wat ook meteen de oorzaak is van zijn keuze.

    "Er zijn grote problemen met het kraakbeen in de knie. Ik zie geen vooruitgang. Zo gaat het eigenlijk gewoon niet langer," aldus Volmer, die zich alleen nog af lijkt te vragen wanneer hij zal stoppen. "Ik zoek nu naar een gunstig moment, maar het zou goed kunnen zijn dat het al vrij snel is. Ik wil er nog even over nadenken. Maar bij mij moet iets niet half zijn. Dat kan ik niet. Als ik terugkom, moet het helemaal zijn en dat wordt moeilijk."

    De 35-jarige Volmer speelde gedurende zijn loopbaan als prof voor FC Twente, AZ, FC Den Bosch, MVV, Fortuna Sittard en West Bromwich Albion. Sinds 2005 staat de speler bij De Graafschap onder contract.

    Update:

    Joost Volmer en De Graafschap gaan na goed overleg per 1 januari uit elkaar. In de voorbereiding van dit seizoen liep de speler een kwetsuur aan zijn knie op, die hem tot op de dag van vandaag nog parten speelt.

    "Ik ben te veel sportman om zo maar een beetje mee te lopen. Als ik ga, dan ga ik voor 100%. Dat is net zo fair voor beide partijen. Die 100% zit er niet meer in, dan moet je stoppen. Het makkelijkste was geweest om mijn contract tot het einde van dit seizoen uit te zingen, maar daarvoor hebben de club en ik een veel te goede band. Ik heb bij De Graafschap fantastische jaren gehad, het is een mooie club. Het is mij er dan ook veel aan gelegen om op een manier te vertrekken, die voor beide partijen het beste is," lichtte hij toe.

    Volmer speelde in totaal 347 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 111 in het shirt van De Graafschap. Op 18 december zal, voor de wedstrijd tegen FC Zwolle, afscheid worden genomen van Joost Volmer.

    Team Sky en McLaren gaan samenwerken

    Het nieuwe ProTour-team Sky en het McLaren F1-team zijn een samenwerking aangegaan. Door de overeenkomst zal Team Sky gebruik kunnen gaan maken van de windtunnels van het Britse Formule 1-team.

    Door het gebruik van de windtunnel kan het team, met onder andere Edvald Boasson Hagen in de gelederen, verbeteringen aanbrengen aan hun fietsen. Ook andere technieken en adviezen vanuit de Formule 1-wereld zullen worden toegepast bij Sky.

    Ongeluksgrot Utah wordt graf

    Een verongelukte Amerikaan vindt in een grot in de Amerikaanse staat Utah zijn laatste rustplaats. Volgens de autoriteiten is het te gevaarlijk om het slachtoffer te bergen. Zij besloten de grot Nutty Putty voorgoed te sluiten.

    De grotonderzoeker John Jones was met het hoofd naar beneden in een spleet blijven steken die slechts zo'n 25 bij 45 centimeter meet, meldden Amerikaanse media. Zijn broer, die deelnam aan de expeditie, probeerde als eerste hulp te bieden.

    Maar zijn inzet en een grootscheepse reddingsoperatie, waaraan tientallen personen meededen, mochten niet baten. De speleoloog stierf na ruim een etmaal. In 1999 kwamen ook al twee tieners vast te zitten; zij konden wel worden gered.

    Valencia doet Jovanovic een nieuw aanbod

    Vanuit Valencia heeft aanvaller Milan Jovanovic een nieuwe aanbieding gekregen. De spits van Standard Luik heeft een eerder bod van de Spaanse topclub terzijde geschoven.

    Onlangs bood Valencia de Servische spits een contract voor drie jaar jaar aan. Jaarlijks zou Jovanovic anderhalf miljoen euro netto gaan verdienen.

    Ondanks dat de Standard-speler niet inging op deze aanbieding, besloot Valencia om met een verbeterde aanbieding voor de dag te komen, zo weten de Spaanse media te melden.

    Voorzitter Manuel Llorente zou een contract voor vier seizoenen hebben opgesteld. Aan de loonvoorwaarden zou niets zijn veranderd.

    De Guzman haakt af bij wedstrijdselectie

    Feyenoord zal zondag op zoek gaan naar een overwinning bij ADO Den Haag, maar zonder Jonathan De Guzman in de wedstrijdselectie.

    Feyenoord-coach Mario Been zal geen beroep kunnen doen op De Guzman, omdat de middenvelder nog te veel hinder ondervindt aan zijn meniscus. De Canadees heeft een operatie aan het gewricht ondergaan, maar is nog onvoldoende hersteld om in actie te kunnen komen.

    Op het middenveld is Karim El Ahmadi eveneens uitgeschakeld. Hij ondervindt problemen aan zijn hamstring. Been heeft aangegeven dat Bruins tegen ADO Den Haag centraal op het middenveld een kans zal krijgen. Het is dit seizoen voor de eerste keer dat Bruins een Eredivisie-wedstrijd in de basis speelt.

    Ook ADO Den Haag komt niet met een complete selectie voor de dag. De ploeg van Raymond Atteveld heeft te maken met drie spelers die een schorsing uitzitten. Daarnaast zijn vier andere spelers geblesseerd.

    Loonsverlaging voor half miljoen Belgen

    Een half tot driekwart miljoen Belgen gaan volgend jaar minder verdienen. Ze krijgen een loonsverlaging als gevolg van de aanhoudende deflatie: de prijzen liggen bij de zuiderburen al zeven maanden gemiddeld lager dan een jaar geleden, zodat de inflatiecorrectie in cao's er in 2010 negatief uitvalt.

    Het gaat om een daling van bijna 0,5 procent, meldden Belgische vakbonden vandaag. De loonsverlaging treft werknemers in de voedingssector, horeca en een grote groep die de cao voor bepaald kantoorpersoneel volgt.

    De bonden stellen wel dat bedrijven kunnen beslissen om de loonsverlaging niet door te voeren.

    [WB] Orie twijfelt over deelname in Salt Lake City

    Jac Orie weet nog niet welke Control-schaatser naar Salt Lake City af zullen reizen. In de Amerikaanse stad zullen van 11 tot en met 13 december namelijk wereldbekerwedstrijden worden verreden.

    In eerste instantie zei Orie geen enkele rijder naar Salt Lake City af te vaardigen, omdat hij in diezelfde periode een trainingskamp wilde beleggen. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat Laurine van Riessen en Kjeld Nuis toch aan de wereldbekerwedstrijden in de Amerikaanse stad zullen deelnemen.

    Ook Simon Kuipers en Stefan Groothuis zullen mogelijk toch naar Salt Lake City afreizen, maar zij zullen dan een goede prestatie in Calgary (4 tot en met 6 december) neer moeten zetten.

    Berdych, Stepanek in Davis Cup-finale

    Radek Stepanek en Tomás Berdych zijn de kopmannen van Tsjechië tijdens de Davis Cup-finale van volgend weekend in Barcelona. Naast deze twee top twintig spelers heeft bondscoach Jaroslav Navrátil ook Jan Hájek en Lukas Dlouhy geselecteerd.

    Deze vier spelers zullen het op 4, 5 en 6 december op gravel opnemen tegen Spanje, waarbij Rafael Nadal (2) en Fernando Verdasco (9) in actie zullen komen. Tsjechië won nog nooit als zelfstandig land de Davis Cup. Als Tsjechoslowakije won het team in 1980 de finale tegen Italië.

    [CT] De Nooijer: "Lastig om controle te houden"

    Oranje won vandaag zijn eerste wedstrijd tijdens de Champions Trophy met 3-2 van Spanje. Na een 3-0 voorsprong kwamen de Spanjaarden met twee goals terug in de wedstrijd. Volgens Teun de Nooijer kwam dit door het aandringen van het Spaanse team.

    "Tuurlijk, het is best gemakkelijk om zo te spelen als je achter staat. Dan ga je gewoon, in een flow. Minder makkelijk om dan de controle terug te krijgen," aldus de aanvoerder van het Nederlands team. Uiteindelijk herpakte Oranje zich en pakte de controle terug. "We wilden de wedstrijd niet weggeven. We hadden de drie punten al bijna in handen. Dat viel niet mee. Spanje is geweldig in de counter en kan geweldige goals scoren, zoals ze al lieten zien door Pol Amat die heel knap het eerste doelpunt maakte."

    Het doelpunt van De Nooijer mocht er trouwens ook zijn. "Het waren vooral twee geweldige passes. Eerst een lange bal van Taeke naar de linkerflank op Rogier Hofman. Vervolgens riep ik: ‘Tweede paal'. En daar kwam hij ook. Ik hoefde de bal alleen maar binnen te werken. Ideaal. En een mooi voorbeeld van hoe snel het in het moderne hockey kan gaan. We stonden ineens 3-0. Maar het had ook zomaar 3-3 kunnen worden. Knap dat we de buit toch nog binnen weten te houden. Vooral als je weet hoe laat we pas in Melbourne zijn aangekomen."

    Over de verwachtingen van de strijd morgen tegen Australië kon De Nooijer kort zijn. "Het wordt zwaar en hard. We hebben vandaag de tijd nodig om te slapen en te rusten. We moeten onze tijd goed gebruiken."

    Lachen om een atoombom

    Volgens mijn vrienden heb ik een goed gevoel voor humor. Vooral met een paar biertjes op, kan ik behoorlijk ad rem en scherp uit de hoek komen. De beoordeling of humor goed of slecht is, is echter afhankelijk van het publiek wat hieraan blootgesteld wordt, en hier gaat het nog wel eens mis. Van mijn vrienden weet ik feilloos wat ik wel of niet kan zeggen. Ik weet waar de grens ligt en ga daar dan ook niet overheen. Toegegeven, het is soms op het randje, maar dat ligt nu eenmaal in mijn aard. Mijn vrienden weten dat van mij en kunnen dat ook wel waarderen. Ik vergeet echter nog wel eens dat mijn opmerkingen niet alleen worden gehoord door de personen met wie ik in gesprek ben, maar ook door omstanders.

    A. Schleck toch niet in Ronde van Vlaanderen

    Andy Schleck zal in tegenstelling tot een eerder bericht toch niet aan de Ronde van Vlaanderen 2010 gaan deelnemen. Dit meldt de Luxemburgse krant Le Quotidien.

    Schleck werd vorig jaar nog tweede in in de Tour de France en wilde in 2010 de Ronde van Vlaanderen rijden, zodat hij ervaring kreeg met het rijden op kasseien. De Tour de France van volgend jaar bevat namelijk ook een etappe over de beruchte stenen.

    Drummer (3) krijgt contract

    Dat de 3-jarige Valentijn Kipuw uit Aalsmeer een aardig potje kan drummen, werd ook door de firma Ludwig opgemerkt. De importeur van deze drumstellen was zo onder de indruk van het ventje, dat hij besloot de jonge muzikant een officieel contract aan te bieden. Zo'n aanbod kon de familie Kipuw natuurlijk niet afslaan en het resultaat is dat Valentijn én een contract én een prachtig nieuw drumstel rijker is. 

    "Valentijn is er niet achter vandaan te slaan," aldus Eveline, zijn moeder. "Hij kon net zitten, toen hij al overal op zat te tikken. Voor zijn eerste verjaardag hebben we hem een speelgoed-drumstelletje gegeven. Maar binnen de kortste keren had hij er drie versleten. Het viel ons meteen op dat hij veel ritmegevoel heeft. Moeiteloos drumt hij met muziek mee die hij hoort."

    Vader, die zanger/gitarist in de band Jamento is, heeft waarschijnlijk het talent aan zijn zoon doorgegeven. De jonge drummer speelt regelmatig met de band van zijn vader mee. Zo heeft hij ook tijdens Haarlem Jazz zijn 'slag kunnen slaan'. "Optreden en op een podium staan geeft hem helemaal een kick. Waar hij ook heen gaat, altijd neemt Valentijn zijn drumstokken mee. En geen gelegenheid laat hij onbenut om zijn talent te laten horen. Hij heeft zelfs zijn eigen Hyves pagina en op YouTube zijn van zijn optredens diverse filmpjes te zien."

    "Hij is waarschijnlijk de jongste muzikant ter wereld met een endorsement. De kans is groot dat hij daarmee in het Guinness Book of Records komt", aldus de importeur.

    Voor een filmpje van de 3-jarige, klik hier

    Met dank aan Shapeshift voor de submit!

    Afellay mist duel met RKC Waalwijk

    PSV kan volgend weekend geen beroep doen op de diensten van Ibrahim Afellay. De middenvelder kreeg gisteravond zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat een automatische schorsing van één wedstrijd betekent.

    Afellay zou na de gelijkmaker van Jonathan Reis aanmerkingen op de leiding hebben gemaakt. Björn Kuipers gaf de speler van PSV daarop de gele prent. De Brabantse derby tussen de Eindhovenaren en RKC Waalwijk wordt op 6 december gespeeld.

    Quick-Step met Keisse om de tafel

    De prestaties van Iljo Keisse, tijdens de Zesdaagse van Gent, zijn Patrick Levefere niet ontgaan. De manager van Quick-Step zou graag eens de baanwielrenner willen praten.

    "Wouter Weylandt hoopt dat Keisse, zijn trainingsmaat, bij ons komt rijden," liet Lefevere weten. "De manager van Keisse heeft mij ook al gecontacteerd. Ik denk dat we volgende week om de tafel gaan zitten. Nu Alberto Contador niet komt, heb ik maar 26 renners. Ik heb dus nog plaats voor Keisse."

    Keisse werd dit jaar in verband gebracht met het gebruik van doping, wat hem op een ontslag bij Topsport Vlaanderen kwam te staan. Aan het begin van deze maand werd de wielrenner echter vrijgesproken. Inmiddels rijdt hij, weliswaar zonder contract, voor Saey-Deschacht.

    Van Persie maanden uitgeschakeld

    Arsenal zal vier tot vijf maanden niet over Robin van Persie kunnen beschikken. De blessure van de aanvaller is namelijk ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Een tweede onderzoek wees namelijk uit dat drie van de vier enkelbanden helemaal zijn afgescheurd.

    Van Persie, die een extra onderzoek liet doen, liep de blessure tijdens de oefeninterland van Oranje tegen Italië (0-0) op. Het gewricht is inmiddels voorzien van gips. "Hij bevestigde dat de schade groter is dan bij de eerste diagnose werd geconstateerd," lieten The Gunners in een verklaring weten. "Om zijn enkel te herstellen moet Robin volgende week een operatie ondergaan. Het volledig herstel zal vier tot vijf maanden in beslag nemen."

    Na het eerste onderzoek dacht men nog dat er slechts één enkelband was ingescheurd. Hij zou dan anderhalve maand toe moeten kijken.

    Dvd: The Mentalist seizoen 1

    Er zijn genoeg leuke misdaadseries te vinden op televisie. Of het nou alleen gaat om het oplossen van moorden op een forensische manier zoals in CSI of bijvoorbeeld kijken of mensen liegen op basis van gezichtsuitdrukkingen zoals in de serie Lie To Me. Tussen deze twee manieren in zit er nog een andere manier van misdaad oplossen. The Mentalist is een serie waarbij Patrick Jane (Simon Baker) iemand zijn gedachten en gedrag kan manipuleren.

    [CT] Overzicht speeldag 1

    Van 28 november tot en met 6 december wordt er in Melbourne, Australië, gehockeyd door de heren om de Champions Trophy. Hieronder vind je alle uitslagen van de eerste speeldag.


    Duitsland - Engeland 3-2 (1-1)
    10' Menke 1-0
    14' Tindall 1-1 (sc)
    42' Montag 2-1 (sc)
    61' Jackson 2-2 (sb)
    66' Müller 3-2 (sc)

    Australië - Zuid-Korea 4-0 (2-0)
    18' Abbott 1-0
    23' Hammond 2-0
    39' Dwyer 3-0
    65' Ockenden 4-0

    Spanje - Nederland 2-3 (0-2)
    14' Taekema 0-1 (sc)
    16' De Nooijer 0-2
    50' Taekema 0-3 (sc)
    58' Amat 1-3
    61' Evers 2-3 (sc)

    Uitslagentabel speeldag 1

    NummerTeamTeamUitslag (rust)
    1Duitsland Engeland 3-2 (1-1)
    2Australië Zuid-Korea 4-0 (2-0)
    3Spanje Nederland 2-3 (0-2)

    Call of Duty brengt miljarden op

    De computerspellen uit de Call of Duty-reeks hebben sinds 2003 maar liefst 3 miljard dollar (2 miljard euro) opgebracht. Dat meldde de producent van het schietspel, Activision Blizzard, gisteren op zijn website.

    Sinds 2003 zijn 55 miljoen spellen in de Call of Duty-serie over de toonbank gegaan in zes verschillende uitgaven. In november werd de laatste versie van het spel uitgebracht: Call of Duty: Modern Warfare 2. Tot nu toe werden hiervan 4,7 miljoen exemplaren verkocht, waarmee 550 miljoen dollar (bijna 370 miljoen euro) werd verdiend.

    In Call of Duty is de speler een soldaat die al schietend een aantal missies moet voltooien. Het spel kan ook op internet gespeeld worden tegen andere 'gamers'. De eerste delen in de reeks speelden zich af in de Tweede Wereldoorlog. De Modern Warfare-edities spelen zich af in het heden.

    Kroes: wij hebben ING geholpen

    Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) vindt niet dat ze te hard is geweest met eisen die ze aan bank en verzekeraar ING heeft gesteld. Ze is van mening dat ze ING een dienst heeft gedaan, zo zei ze vandaag tijdens een congres over de toekomst van het bankieren.

    "Waren we te hard? Ik denk het niet. Ik denk dat we ING hebben geholpen te doen wat er sowieso moest gebeuren. ING heeft dat zelf ook erkend", aldus Kroes. Ze wees in dat verband op het zogenoemde 'Back tot Basics-progamma' van ING-topman Jan Hommen. "Wij hielpen daarmee. Dat bedoelen we, terug naar de kern", aldus Kroes.

    Eind oktober werd bekend dat ING alle verzekeringsactiviteiten afstoot en zich volledig gaat richten op bankieren. Ook wordt verkregen staatssteun gedeeltelijk terugbetaald. Deze drastische maatregelen zijn het gevolg van de eis van Kroes dat banken die staatssteun krijgen, daarvoor een rekening moeten betalen. Anders zouden banken die geen steun hebben gekregen benadeeld worden.

    Nieuwe partner voor Schep bij rentree

    Baanrenner Peter Schep keerde gisteravond terug in de zesdaagse van Gent. Donderdagavond werd de Nederlander geveld door een niersteenaanval. Hij kreeg een nieuwe partner omdat Jeff Vermeulen uitviel met een acute peesontsteking in zijn knie.

    De Duitser Robert Bartko viel ook uit. Hij kreeg weer last van zijn ribben die hij blesseerde in München. Kenny de Ketele, die hierdoor ook alleen kwam te staan, werd voor de ploegkoers gekoppeld aan Schep.

    De Denen Alex Rasmussen en Michael Morkov namen gisteravond de leiding weer over van het Belgisch-Duitse duo Iljo Keisse en Roger Kluge. Danny Stam en zijn Duitse partner Leif Lampater staan vierde op een ronde achterstand.

    'PSV wil Goes als hoofd opleidingen'

    Jelle Goes wordt zo goed als zeker de opvolger van Wiljan Vloet als hoofd opleidingen bij PSV, zo meldt het Algemeen Dagblad. Vloet vertrok onlangs uit Eindhoven om hoofdtrainer van NEC te worden.

    De 39-jarige Goes heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij het Russische CSKA Moskou. Daar is hij momenteel hoofd opleidingen. Goes zou echter graag weer naar Nederland willen. Hij is al acht jaar werkzaam in de voormalige Sovjetunie.

    Goes is bezig aan zijn tweede jaar bij CSKA Moskou en was daarvoor actief in Estland. Daar was hij in totaal zes jaar werkzaam, eerst als assistent-bondscoach en later als bondscoach. Hoewel hij nieuwe aanbiedingen uit Rusland op zak heeft, verlangen hij en zijn gezin naar een terugkeer naar Nederland. Goes wil eerst de zaken met CSKA Moskou netjes afhandelen, maar heeft al wel gesproken met PSV.

    Rouvoet: ombudsman is onzorgvuldig

    Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer is oppervlakkig en onzorgvuldig geweest in zijn oordelen over de jeugdzorg in Nederland. Dat schrijft minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant.

    Brenninkmeijer had de jeugdzorg vorige week gedragsgestoord genoemd. Volgens hem is de zorg in Nederland onverantwoord complex georganiseerd en hopeloos gefragmenteerd.

    Rouvoet stelt dat Brenninkmeijer zich baseerde op tendentieuze voorbeelden die niet representatief zijn. De Ombudsman maakt daarnaast volgens Rouvoet 'een karikatuur' van de medewerkers in de sector. Er valt nog een "wereld te winnen" geeft Rouvoet toe, maar aanleiding om een hele sector als gedragsgestoord weg te zetten is er in zijn ogen niet. "Van de Nationale Ombudsman mag meer zorgvuldigheid worden verwacht."

    Rouvoet: ombudsman is onzorgvuldig  (foto: ANP)

    Rutten: "De ploeg neigt soms arrogant te worden"


    PSV won gisteravond de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam moeizaam met 2-3. De trainer van de Eindhovenaren, Fred Rutten, moest constateren dat zijn ploeg soms "arrogant dreigt te worden".

    "We komen heel snel op voorsprong en daardoor neigt deze ploeg arrogant te worden. We hebben een aantal jongens in het team die met de bal zijn opgegroeid. Deze spelers willen bij een voorsprong alleen mooi voetballen, maar we moeten ook zakelijk blijven. We mogen de grondhouding, defensieve verantwoordelijkheid, niet vergeten," aldus Rutten op Radio 1.

    Toch zag Rutten gisteravond ook pluspunten in Rotterdam. "We hebben drie punten en dat is het allerbelangrijkste. De ploeg toont veerkracht en we bewaren altijd het geduld."

    Ramadan geen vat op inhoud eigen talkshow

    Islamoloog Tariq Ramadan kan de inhoud van zijn eigen talkshow voor de Iraanse zender Press TV niet helemaal zelf bepalen. Ramadan kon namelijk niet tegenhouden dat een filmpje over de verheerlijking van de islamitische staat in zijn programma werd gemonteerd.

    Dat zegt IKON-regisseur Arnob Chakrabarty, die een tv-portret maakte van Ramadan. De cameraploeg van de IKON filmde het incident tijdens de opnames voor het portret van de in Nederland omstreden islamoloog, die in augustus ontslagen werd door de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Reden hiervoor was zijn werk bij de Iraanse tv-zender. Ramadan verzette zich tegen het ontslag door te benadrukken dat hij onafhankelijk is in het maken van zijn programma's en op geen enkele wijze onder druk gezet wordt door Press TV.

    De IKON zendt het portret van Ramadan morgenavond uit.

    België nog nooit zo machtig

    Belgische media reageren vandaag apetrots dat de Belg Karel De Gucht de hoge post voor Handel binnen de Europese Commissie heeft gekregen nadat deze maand ook al een Belg tot EU-president is gekozen.

    "België nog nooit zo machtig", opent de krant Het Nieuwsblad, ook doelend op het tweede halfjaar 2010 wanneer België tijdelijk het voorzitterschapsland van de EU is.

    Krant Het Laatste Nieuws geeft zelfs acht redenen waarom België Nederland heeft afgetroefd, zowel met de benoeming van de commissarissen als met de presidentsverkiezing. "België krijgt erkenning voor zijn pro-Europese houding. Nederland is onder Balkenende eurosceptisch geworden, met als dieptepunt het wegstemmen van het Europees verdrag in een referendum", aldus de commentator. "Wij zijn meesteronderhandelaars en spreken onze talen. Balkenende had het nadeel van amper Frans te spreken."

    Jupiler League is verdacht voor UEFA

    De KNVB heeft de UEFA een dossier gestuurd met daarin een aantal wedstrijden uit de Jupiler League. De betreffende wedstrijden worden door fraude-experts als verdacht van omkoping aangemerkt.

    De onderzoekjournalist Declan Hill publiceerde een boek over omkoping en zette daarmee de KNVB op het spoor van verdachte duels in de Jupiler League. De Belg Karl Dhont, belast met het onderzoek bij de UEFA, vond de verdachtmakingen te ver gaan maar liet wel weten dat er aan sommige duels in de Nederlandse Jupiler League een luchtje zit.

    "De KNVB wil dit met wortel en tak uitroeien, maar als voetbalbond beschikken we niet over een opsporingsapparaat met alle mogelijkheden van dien. Vandaar dat politie en justitie worden ingeschakeld," aldus Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de KNVB.

    Vader Abraham schrijft lied Songfestival

    Pierre Kartner, ook bekend als Vader Abraham, schrijft en componeert het lied voor Eurovisie Songfestival 2010. Hij is door de TROS gevraagd een Nederlandstalig nummer te maken.

    Dat maakte de omroep vandaag bekend. De TROS verzorgt volgend jaar de uitzending van het Eurovisie Songfestival, dat in mei in Oslo wordt gehouden.

    Aan dit evenement gaat het Nationaal Songfestival vooraf. De TROS wijdt hier twee uitzendingen aan, in januari en februari. De omroep maakt binnenkort bekend hoe dit nationale evenement wordt ingevuld.

    NR Kienhuis tijdens Swimcup

    Tijdens de Swimcup in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion heeft Job Kienhuis het Nederlands record verbeterd op de 1.500 meter vrije slag (langebaan). De 20-jarige zwemmer verbeterde zijn eigen record met ruim één seconde naar 15.08,77.

    In Eindhoven zijn de nieuwe futuristische zwempakken verboden, waardoor er in traditionele outfits wordt gezwommen. Mede hierdoor vallen de winnende tijden behoorlijk tegen. Op de 100 meter vrije slag bij de mannen won Filippo Magnini in 49,82 en werd Sebastian Verschuren derde met een tijd boven de vijftig seconden. Joeri Verlinden won de 100 meter vlinderslag in 53,07.

    Bij de vrouwen won Ranomi Kromowidjodjo de 100 meter vrij in een sterke 53,95. Ze bleef daarmee landgenotes Femke Heemskerk (55,14) en Inge Dekker (55,29) ruim voor. Laatstgenoemde was zelf de sterkste op de 100 meter vlinderslag.

    Hockeyheren beginnen CT met winst

    De Nederlandse hockeyheren zijn de strijd om de Champions Trophy met een overwinning begonnen. De ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel versloeg Spanje, de nummer twee van de Spelen in Peking, met 3-2.

    Spanje begon sterk aan de wedstrijd. In de beginfase haalde Taeke Taekema de bal van de doellijn na een inzet van Quemada. Even daarna was het doelman Paul Stockmann die bij een schot van Pol Amat redde.

    Na een kwartier spelen kwam Nederland op voorsprong. Taekema scoorde uit de eerste strafcorner van de wedstrijd de 1-0. Voor Taekema was het zijn 41e treffer in de Champions Trophy waarmee hij nu recordhouder is. Twee minuten daarna was het Teun de Nooijer die de 2-0 maakte.

    De Spanjaarden zetten daarna in maar wisten er niet in te slagen de verdediging van Oranje te doorbreken. Twee strafcorners in het begin van de tweede helft leverde niets op. Taekema scoorde bij de derde strafcorner van Nederland wel waardoor de wedstrijd leek beslist.

    Elf minuten voor tijd scoorde Amat echter de 1-3 waardoor de spanning een beetje terugkwam. Niet lang daarna was het Ribas die uit een strafcorner de aansluitingstreffer maakte. Verder liet Oranje het niet komen waardoor de eindstand 3-2 werd.

    Goedemorgen!

    Voortaan buigt Driek Oplopers zich ook in het weekend over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Maar wel een uurtje later dan doordeweeks. Vandaag over een voorbarige brief van een schoolhoofd.

    De rector van een scholengemeenschap in Nieuw Vennep is iets te hard van stapel gelopen. Een leraar op zijn school is opgepakt door de politie omdat hij een aantal jaren geleden seks zou hebben gehad met minderjarigen. Maar er zijn geen aanwijzingen dat de leraar heeft gesekst met een leerling van de scholengemeenschap waar hij nu werkt. Vragen zat:

    Mexicaanse griep eist in een week 1000 levens

    Meer dan duizend mensen zijn de afgelopen week aan de Mexicaanse griep gestorven. Dat is een sterke stijging en brengt het officiële dodental van de ziekte wereldwijd nu op 7826. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren.

    Europa kende een stijging van 85 procent in het aantal sterfgevallen deze week. Het totale dodental steeg hier van 350 naar minstens 650. Meer dan de helft van de fatale gevallen was echter op het Amerikaanse continent; hier stierven in een week 554 mensen aan het virus H1N1.

    Volgens de WHO is het virus nog erg actief in delen van Europa en Amerika. Maar in Noord-Amerika, de Cariben en een beperkt aantal Europese landen lijkt het virus over zijn piek heen.

    'OV Utrecht veel duurder door chipkaart'

    Het openbaar vervoer in de gemeente Utrecht is met de OV-chipkaart 19 procent duurder dan met de strippenkaart. Dat constateert de SP Utrecht in een gisteren gepubliceerd rapport. De partij wil dat de gemeente haar invloed binnen het Bestuur Regio Utrecht gebruikt om de kosten van het openbaar vervoer met de chipkaart terug te dringen.

    De OV-chipkaart berekent de afstand die een reiziger aflegt met de bus, tram, metro of trein, wat met omwegen gepaard kan gaan. De SP stelt echter voor de prijs te baseren op de hemelsbreed gemeten afstand tussen het begin- en het eindpunt.

    Voor het rapport vergeleek de partij de kosten van 957 reizen van de leden van alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad. Slechts één op de vijf reizen blijkt iets goedkoper te zijn met een OV-chipkaart. In 40 procent van alle gevallen is de OV-chipkaart meer dan 30 cent duurder per rit dan een strippenkaart.

    De resultaten passen niet bij een gemeente die de ambitie heeft uitgesproken om het openbaar vervoer te stimuleren, zo vindt de SP.

    Dodental treinongeluk Rusland loopt op

    Het aantal doden door het ontsporen van een Russische passagierstrein gisteravond is opgelopen tot 39. Dat heeft een functionaris van het Russische ministerie voor Noodtoestanden vandaag gezegd tegen de nieuwszender Vesti.

    De trein was met 663 passagiers in 14 wagons onderweg van de hoofdstad Moskou naar de stad Sint Petersburg. Bij het dorp Oeglovka, ongeveer 350 kilometer ten noorden van Moskou, ontspoorden drie of vier treinstellen.

    "Twee wagons lagen compleet ondersteboven. Sommige mensen waren verpletterd onder het metaal. Ik hoorde geschreeuw en gekreun", zei een van de passagiers tegen de nieuwszender Vesti.

    Volgens anonieme bronnen binnen het veiligheidsapparaat gaat het mogelijk om een aanslag. Bij de plaats van het incident is een kleine krater gevonden en getuigen hebben verklaard dat ze voor het ongeluk een luide explosie hebben gehoord. President Dmitri Medvedev heeft het hoofd van de veiligheidsdienst FSB en een openbaar aanklager de opdracht gegeven de oorzaak van de ontsporing uit te zoeken.

    De Neva Express tussen de beide steden is een van de drukste treinverbindingen van Rusland. In 2007 ontspoorde op dit traject een trein na een bomaanslag. Daardoor raakten dertig mensen gewond. Tsjetsjeense rebellen en ultranationalistische Russische bewegingen werden toen genoemd als mogelijke daders.

    Djokovic uitgeschakeld in Londen

    De Rus Nikolay Davydenko heeft als vierde en laatste de halve finales bereikt van het ATP World Tour Finals. In het laatste duel in groep B versloeg hij de al geplaatste Zweed Robin Söderling moeizaam met 7-6 (4), 4-6 en 6-3.

    Eerder op de dag had Djokovic zijn kansen op een plek in de halve eindstrijd in leven gehouden door Rafael Nadal te verslaan. Door de winst van Davydenko kwamen hij, Söderling en Djokovic allen op vier punten. De Servische titelverdediger kon echter zijn koffers pakken omdat hij het slechtste setsaldo had.

    Familiedrama op Thanksgiving

    Een man uit Florida heeft gisteren na de maaltijd op Thanksgiving, een feestdag in de Verenigde Staten, vier familieleden doodgeschoten. Dat meldde de Amerikaanse politie.

    De lichamen van de vier slachtoffers lagen in een woning in de plaats Jupiter. De doden waren twee zussen van de dader, zijn oudtante en een 6-jarig nichtje. Twee anderen raakten gewond. De 35-jarige man zelf is na de schietpartij gevlucht. Hij is nog voortvluchtig.

    Een motief voor het familiedrama is nog niet bekend. Volgens een politiefunctionaris kon de man niet goed overweg met enkele familieleden, maar was er voorafgaand aan de schietpartij geen ruzie.

    Wenger steunt WK-kandidatuur Engeland

    Naast Nederland en België is ook Engeland in de race om het WK van 2018 of 2022 binnen te slepen. Arsenal-trainer Arsène Wenger steunt de kandidatuur van het land.

    "Ik ben een groot supporter", verklaarde de Fransman gisteren. "Als ik kan helpen, zou ik blij zijn. Het is niet normaal dat het land dat de sport heeft uitgevonden sinds 1966 geen WK meer heeft georganiseerd."

    Het team dat het WK naar Engeland wil halen, kampt met verschillende problemen. Zo stapte Premier League-voorzitter Sir David Richards deze week op.

    "Ik begrijp de verhalen niet dat de campagne niet goed verloopt", reageerde Wenger. "Als je de infrastructuur hebt, de stadions, de passie, het vermogen om te organiseren, dan begrijp ik dat niet."

    Wuytens: "NAC is uit even gevaarlijk als thuis"

    FC Utrecht staat na de 0-0 van vorige week in De Kuip nog steeds op plek vijf in de Eredivisie. Morgen wacht NAC Breda in de Galgenwaard. Verdediger Jan Wuytens is zich bewust van de kracht van de bezoekers uit Brabant.

    De ploeg uit Breda staat twee plekken onder FC Utrecht op de zevende positie. De Belgische verdediger weet de kracht van NAC. “Ze staan er prima voor in de competitie, het is een degelijke ploeg”, vertelt Wuytens na afloop van de vrijdagtraining aan Goal.com.

    De Bredanaars zijn een geduchte opponent, met af en toe wat opvallende uitschieters. Zo verloor de ploeg met 6-0 op bezoek in de Amsterdam ArenA, maar werd buurman Willem II met 4-0 opgerold. “NAC heeft misschien een paar uitschieters, maar ze staan er wanneer ze er moeten staan. Het is een stugge ploeg met veel ervaring. NAC is uit even gevaarlijk als thuis en het is aan ons om alert te zijn.”

    Wuytens kan zijn borst nat maken tegen het beweeglijke trio voorin bij NAC. “Matthew Amoah, Anthony Lurling en Leonardo zijn hele vindingrijke spelers met een goede actie. We moeten in ieder geval één doelpunt meer maken dan NAC.”

    Na twee verliespartijen waarbij de ploeg zes treffers tegen kreeg, hield FC Utrecht tegen Feyenoord weer ‘de nul’. “Het voelt weer lekker, zeker als je bij Feyenoord een punt kunt pakken. Verdedigend moeten we die lijn nu doortrekken en op ‘de nul’ blijven spelen. De drie punten zijn de bedoeling en thuis moet dat altijd kunnen.”

    Boek: Sinterklaas: de mooiste Sinterklaasgedichten

    Voor menigeen,
    Zijn de Sintgedichten een jaarlijks terugkerend fenomeen.
    Velen zitten dan elk jaar weer te zweten,
    Omdat zij niet de juiste rijmwoorden weten.
    De auteurs uit Sinterklaas hadden hiervan geen last,
    En trokken heel wat rijmwoorden uit de kast.
    Oh kom er dus maar eens kijken wat je in deze verzamelbundel vindt,
    Allemaal gedichten met als gezamenlijke factor de goede Sint.


    Burgemeester NY gaf record uit in campagnes

    De Amerikaanse zakenman Michael Bloomberg heeft 102 miljoen dollar (ruim 68 miljoen euro) uitgegeven aan zijn herverkiezing als burgemeester van New York eerder deze maand. Dat meldde de krant The New York Times gisteravond (lokale tijd).

    Ook bij de vorige verkiezingen tastte Bloomberg diep in de buidel. Vier jaar geleden stak de miljardair een bedrag van 85 miljoen dollar in zijn campagne, in 2001 hield hij het met een investering van 74 miljoen dollar beperkt. Het totaalbedrag van 261 miljoen dollar is een record in de Amerikaanse geschiedenis: nog nooit heeft een politicus in het land zo veel geld uitgegeven aan zijn eigen campagnes.

    Bloomberg werd schatrijk door het financiële persbureau dat zijn naam draagt. Hij is sinds 2001 burgemeester van New York. Begin deze maand werd hij verkozen voor een derde termijn van vier jaar.

      (foto: ANP)

    Ongenode gasten schudden hand van Obama

    De twee Amerikanen die dinsdag zonder uitnodiging wisten binnen te komen bij een staatsdiner van Barack Obama, hebben de Amerikaanse president zelfs de hand geschud. Dat blijkt uit foto's die Amerikaanse media gisteren hebben getoond.

    Tareq en Michaele Salahi waren er dinsdag in geslaagd de banketzaal binnen te komen waar Obama de Indiase premier Manmohan Singh en honderden andere hoogwaardigheidsbekleders ontving. Het echtpaar was niet uitgenodigd, stond niet op de gastenlijst en had geen stoel toegewezen gekregen, maar wist toch de enorme beveiliging van het Witte Huis te omzeilen.

    De Amerikaanse geheime dienst heeft de schuld van het incident op zich genomen. De organisatie is "bezorgd en in verlegenheid gebracht", zei de directeur.

    Serious Sam HD, hetzelfde kontschoppen, betere graphics

    Serious Sam HD: The First Encounter is een remake van Serious Sam: The First Encounter. Het stukje HD komt van de verbeterde graphics. Serious Sam is de Doom van de huidige generatie, in de zin dat het een zeer snelle shooter is waarin je hordes vijanden achter elkaar afmaakt. De game wordt onder andere als enige game aangeboden op de nieuwe downloaddienst van Eurogamer, dus er wordt in ieder geval redelijk hoog op ingezet.


    Quake in Flash

    Flash is een krachtig platform en bovendien erg handig aangezien het bijna overal af te spelen is. In de praktijk is het erg CPU-zwaar en compatibiliteit met oudere versies laat soms te wensen over, maar dat doet niks af aan de grote populariteit van Flash. Nu is de oude klassieker Quake speelbaar in Flash.

    Doom was al langere tijd speelbaar in Flash, maar nu heeft een enthousiaste modder Quake speelbaar gemaakt. De game is een verrassend goede overzetting: er is heel weinig van het origineel ingeleverd voor deze Flash-versie. Klik hier om de game even te proberen, gewoon in je browser. Probeer niet sentimenteel te worden.


    het zal nog wel even duren voordat dit speelbaar is in flash

    Halo, LEGO en een heleboel vrije tijd...

    ...plus INGREDIENT X! Misschien hebben jullie wel eens van Halo gehoord. Dat is een shooter die mateloos populair is onder een select groepje mensen in het bezit zijn van een Xbox. Misschien hebben jullie ook wel eens van LEGO gehoord. Dat zijn plastic blokjes die mateloos populair bij een select groepje mensen rond de leeftijd van zes. Misschien kan je je wel voorstellen hoe dat eruit ziet als je het combineert. Als je dat kan hoor je bij een select groepje mensen die verbeelding heeft. Gebruik die verbeelding voor het goede, want the dark side kan alleen maar eindigen in pijn.

    Uitslagen Jupiler League speelronde 18

    Dit weekend werd in de Jupiler League de achttiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

    Excelsior is de winnaar geworden van de tweede periode. De ploeg uit Rotterdam kwam bij FC Oss in de 36e minuut op voorsprong door een doelpunt van Fernandez. In de 68e minuut kwam FC Oss langszij via Fachtali. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar Van Peppen nam daar geen genoegen mee en zorgde in de 93e minuut voor de beslissing in de wedstrijd: 1-2. Aangezien Cambuur met 0-1 verloor bij FC Zwolle, en ook FC Den Bosch met 2-1 ten onder ging bij Helmond Sport, kon Excelsior verrassend de periodetitel binnenhalen.

    FC Emmen is weer van de laatste plaats af dankzij een 4-1 overwinning op concurrent FC Eindhoven. Eindhoven kwam op voorsprong dankzij Nelemans, tien minuten later maakte Stroeve gelijk. In de 72e minuut was het opnieuw Stroeve die de 2-1 maakte. In de slotfase waren het Houtkoop en Malenovic die de voorsprong verder uitbouwden. Emmen steeg door de overwinning naar de zeventiende plek, EIndhoven staat nu negentiende.

    Go Ahead Eagles ging op bezoek bij FC Dordrecht en ging door doelpunten van Sequeira en Kalisse met een 2-0 nederlaag weer naar huis. Aangezien achtervolger Cambuur dus ook verloor, blijven de Eagles wel koploper. De Graafschap steeg door een 4-1 overwinning op Haarlem naar de tweede plek. Haarlem staat nu laatste.

    Uitslagen:

    ThuisUitUitslagen
    FC Omniworld BV Veendam 1-1
    FC Dordrecht Go Ahead Eagles 2-0
    FC Emmen FC Eindhoven 4-1
    FC Oss Excelsior 1-2
    FC Zwolle SC Cambuur 1-0
    Helmond Sport FC Den Bosch 2-1
    De Graafschap Haarlem 4-1
    MVV AGOVV Apeldoorn 3-2
    Telstar Fortuna Sittard 3-1
    RBC Roosendaal FC Volendam 2-2

    Stand:
    #ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
    1 Go Ahead Eagles 18 12 3 3 39 34 - 14
    2 De Graafschap 18 11 5 2 38 36 - 14
    3 SC Cambuur 18 11 5 2 38 44 - 29
    4 Excelsior 18 10 4 4 34 31 - 23
    5 Helmond Sport 18 9 4 5 31 39 - 29
    6 FC Dordrecht 18 9 2 7 29 39 - 24
    7 AGOVV Apeldoorn 18 8 5 5 29 35 - 29
    8 FC Zwolle 18 8 5 5 29 25 - 22
    9 FC Den Bosch 18 7 7 4 28 38 - 26
    10 BV Veendam 18 7 6 5 27 33 - 23
    11 MVV 18 8 3 7 27 32 - 34
    12 RBC Roosendaal 18 5 6 7 21 20 - 24
    13 FC Volendam 18 5 6 7 21 32 - 39
    14 Telstar 18 5 5 8 20 28 - 30
    15 FC Omniworld 18 4 3 11 15 19 - 32
    16 FC Oss 18 4 3 11 15 23 - 37
    17 FC Emmen 18 4 3 11 15 19 - 40
    18 Fortuna Sittard 18 3 5 10 14 18 - 34
    19 FC Eindhoven 18 3 5 10 14 28 - 48
    20 Haarlem 18 3 3 12 12 24 - 46

    Topscorers:
    #SpelerClubDoelpunten
    1Caracciolo FC Den Bosch 15
    2Chadli AGOVV Apeldoorn 12
    =Plet Telstar 12
    4Mark de Vries SC Cambuur 11
    5Colak Go Ahead Eagles 10
    =Voskamp Helmond Sport 10
    7De Leeuw BV Veendam 8
    =Gomez MVV 8
    =N'Koyi FC Eindhoven 8
    =Platje FC Volendam 8

    Programma:
    DatumThuisUit
    ma 30/11 Go Ahead Eagles Helmond Sport
    ma 30/11 SC Cambuur Telstar
    ma 30/11 FC Eindhoven RBC Roosendaal
    ma 30/11 AGOVV Apeldoorn FC Den Bosch
    ma 30/11 FC Oss FC Omniworld
    ma 30/11 Haarlem FC Zwolle
    ma 30/11 BV Veendam FC Emmen
    ma 30/11 Excelsior FC Dordrecht
    ma 30/11 FC Volendam De Graafschap
    ma 30/11 Fortuna Sittard MVV

    Stephen King werkt aan Shining-vervolg

    Horrorschrijver Stephen King werkt aan een vervolg op zijn succesroman The Shining. Dat meldde een groot aantal media gisteren nadat de schrijver dat heeft gezegd in een openbaar interview in Toronto.

    Het originele boek uit 1977 vertelt over een opzichter in een hotel in de Rocky Mountains die tijdens een sneeuwstorm doorslaat. Zijn zoontje Danny, die helderziend blijkt te zijn, komt er achter dat er geesten in het hotel rondspoken die de gekte veroorzaken. Het tweede deel zou zich zo'n dertig jaar na het origineel afspelen en vooral concentreren op Danny, die nu als veertiger in New York woont.

    Wanneer het boek, dat als werktitel Doctor Sleep heeft, verschijnt, is niet duidelijk.

    Veerboot in Bangladesh gezonken

    In Bangladesh zijn gisteravond zeker zeven mensen omgekomen en worden tientallen personen vermist na een ongeluk met een overvolle veerboot. Dat meldde de politie.

    De MV Coco-4 met meer dan duizend mensen aan boord kapseisde en zonk gedeeltelijk toen het schip wilde aanleggen bij het eiland Bhola. De meeste passagiers slaagden erin naar de wal te zwemmen.

    Veel mensen op de boot waren op weg naar hun dorp om daar het islamitische offerfeest te vieren.

    Incidenten met (veer-)boten komen veelvuldig voor in Bangladesh. De vaartuigen hebben vaak te veel passagiers aan boord en de meeste booteigenaren hebben lak aan veiligheidsmaatregelen.

    Tientallen doden door treinongeval Rusland

    Door een treinongeluk tussen de Russische hoofdstad Moskou en de stad Sint Petersburg zijn gisteren zeker 22 mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van het Russische ministerie voor Noodtoestanden gezegd tegen staatspersbureau ITAR-TASS.

    Drie of vier wagons van de trein ontspoorden. De Neva Express tussen de beide steden is een van de drukste treinverbindingen van Rusland. Het ongeluk gebeurde tussen Alesjinka in de regio Tver en Oeglovka in de regio Novgorod.

    Volgens anonieme bronnen binnen het veiligheidsapparaat gaat het mogelijk om een aanslag. Bij de plaats van het incident is een kleine krater gevonden. In 2007 ontspoorde op dit traject een trein na een bomaanslag. Daardoor raakten dertig mensen gewond.

    Drie miljard dollar aan Call of Duty verkocht

    Activision is blij met Call of Duty en dat willen ze graag met de wereld delen. Ze hebben nu gezegd dat Call of Duty drie miljard dollar aan verkopen heeft opgebracht. Voordat je denkt dat dit belachelijk hoog is: het gaat natuurlijk om de hele franchise.

    Misschien hebben jullie wel wat meegekregen van de recente lancering van Modern Warfare 2 (waarvan je hier onze toffe review kan lezen) en die game alleen al bracht 550 miljoen dollar in het laadje. In totaal zijn er dan ook 55 games verschenen (waarschijnlijk verschillende platformversies meegerekend) En dan sluiten we af met en bescheiden CEO Bobby Kotick over hoe awesome Call of Duty is:

    "Call Of Duty has become one of the greatest entertainment franchises of all time. If you consider the number of hours our audiences are engaged in playing Call of Duty games, it is likely to be one of the most viewed of all entertainment experiences in modern history."

    Blur gaat snel

    Blur is laatst uitgesteld tot 2010 omdat de multiplayer nog wat verder opgepoetst moest worden. Misschien werd de game ook wel uitgesteld omdat jullie de game nogal lelijk vonden toen er recentelijk een trailer geplaatst werd. Hoe het ook zij, Bizarre werkt hard aan Blur en de onderstaande trailer laat in ieder geval wel een hippe, snelle arcade-racer zien. We moeten er alleen nog even op wachten.

    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1231
    special
    Random Pics van de Dag #1230
    special
    Random Pics van de Dag #1229
    special
    Random Pics van de Dag #1228
    special
    Random Pics van de Dag #1227
    special
    Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
    ©FOK.nl e.a.