Demo: Mooch - Mooch

Mooch. Een naam waarvan je denkt: 'Oké, dat klinkt wel grappig!'. Maar om een goede band te zijn moet je niet alleen een pakkende naam hebben, maar ook goede tracks. Is de selftitled demo Mooch meer dan alleen 'grappig' en is het een band om in de gaten te houden?



Waar de Steenwijkse band Mooch in 1997 eerst begon onder de naam Denied, is na vele bandledenwisselingen en zelfs een naamsverandering van de band een naar eigen zeggen 'solide formatie' gevormd. Met Johannes Bijker op de basgitaar en de zang, Peter Duivenvoorde op de drum en Robert Piest als gitarist levert Mooch een werk af waar bands jaloers op kunnen zijn.

De selftitled demo bevat zes nummers die allemaal een zeer aangename sfeer dragen. Door de enigszins rauwe stem van Bijker en de makkelijke en goed in het gehoor liggende riffs lijkt het op sommige momenten net alsof je naar een lost track van Nirvana luistert. Natuurlijk valt Kobain niet te kopiëren (alleen een poging tot imiteren), maar je zou hem zo meerdere tracks op deze demo kunnen horen zingen.

Het openingsnummer 'Frozen Tears' klinkt zowel instrumentaal als vocaal zeer fijn. Strak spel van iedereen, waarvan zelfs een effect wat klinkt als het blazen van de wind te horen lijkt te zijn in de solo. Apart, maar het maakt het toch wel weer leuk om naar te luisteren. Idem is ook het tweede nummer 'Girlfriend'. Zoals eerder gezegd is de link met Nirvana zeer snel te leggen. Zowel gitaren als drum en vocalen klinken lekker old school grunge en dit is zeker een track die lang in je kop blijft zitten. Om ook nog flink wat instrumentaal geweld te brengen, is de vocaalloze 'NZTNEE' opgenomen. Geen idee waar de titel voor staat, maar de track klinkt goed. Ruig gitaarspel worden afgelost door met een goed in het gehoor liggende baslijn en sterke drums.


Het album Mooch is recentelijk opgenomen, maar een releasedatum is nog niet bekend. Mocht je het album kunnen bemachtigen, het is een aanrader om een keer te luisteren. Rauw, strak, maar toch ook lekker hun eigen ding doen. Hier kunnen veel bands nog een puntje aan zuigen.

Tracklist:
1) Frozen Tears
2) Girlfriend
3) I Stopped
4) NZTNEE
5) The Big Cover Up
6) Twinkle


Label: Geen Releasedatum: Nog onbekend
Waardering:

De officiële website van Mooch
Muziekforum FOK!