Beautynieuws: Gevoelige mannen + condooms!



Biotherm Homme Crème Nettoyant

Wat kost het?
22,- euro
Wat belooft het?
Speciaal geschikt voor de droge huid die snel trekkerig aanvoelt. Zuivert de huid op zachte, comfortabele wijze en voorkomt uitdroging.
Wat doet het?
Grappig om te zien: de eerste mannencosmetica richtte zich toch vooral op de 'stoere mannenhuid'. Die had immers heel andere, stevigere, verzorging nodig dan de vrouwelijke variant. De laatste tijd komen er echter steeds meer producten voor de gevoelige mannenhuid op de markt, zo stoer zijn hun huidjes dus blijkbaar toch niet altijd. Mijn proefpersoon is tevreden over het resultaat, lekker schoon en zacht, maar vindt het wel een beetje veel gedoe. Huid natmaken, schuim maken, wassen, afspoelen... Het wachten is nu dus op producten voor mannen met een gevoelige huid die hun werk doen zonder dat de man in kwestie zich er voor hoeft in te spannen!



The VIP-band

Wat kost het?
3,95 euro
Wat belooft het?
Handig én discreet polsbandje waarin een condoom kan mee worden meegenomen.
Wat doet het?
Het doet eigenlijk hetzelfde als wat het belooft: een discrete manier bieden om een condoom mee te nemen. Met name in de vakantietijd geen overbodige luxe!



Joe Blasco Fantasy Colour Pink

Wat kost het?
46,20 euro
Wat belooft het?
Een pigmentgehalte van 85% (zeer hoog), te gebruiken als oogschaduw, blusher en lipstick. Aan te brengen met de vingertoppen, crèmeachtige structuur.
Wat doet het?
We testen alle toepassingsmogelijkheden maar eens uit. De lippen als eerste, die worden er gezond roze van, met kleine glittertjes. Als je gewend bent lipgloss of een vette lipstick te gebruiken is dit wel even wennen, na aanbrengen zijn je lippen namelijk gewoon nog droog. Op de wangen zorgt het voor een gezonde blos, al moet je oppassen dat je niet iets teveel aanbrengt, omdat het product zich niet zo makkelijk met de vingers laat vervagen. Qua structuur is het ook prima geschikt om als oogschaduw te gebruiken. Maar rood/roze op mijn oogleden...nee, ik knap er niet echt van op vrees ik.

Joe Blasco Eye shadow Green Genie

Wat kost het?
26,24 euro
Wat belooft het?
Ultrafijne 'non-powdery' samenstelling, verspreidt zich makkelijk en is vele uren houdbaar, zelfs op de warme zomerhuid.
Wat doet het?
Al doet de naam anders vermoeden, is deze oogschaduw niet knalgroen. Eerder een beetje subtiel geel-groen. Hij is inderdaad makkelijk op te brengen, en gaat ook bij warm weer niet vervelend in rimpeltjes zitten. Het is even een investering, maar als je op zoek bent naar een professionele oogschaduw die lang meegaat, haal je het er wel uit.

Etos Long Lasting Lipstick

Wat kost het?
4,19 euro
Wat belooft het?
Gemakkelijk aan te brengen, zachte gladde structuur. Blijft urenlang zitten zonder de lippen uit te drogen.
Wat doet het?
De tijd dat long lasting lipsticks je lippen als schuurpapier lieten aanvoelen, is voorbij. De nieuwe generatie long lasting lipsticks, zoals ook deze van Etos, voelen lekker zacht aan en drogen je lippen niet langer uit. Een hele dag blijft het bij mij niet zitten (dit is nog geen enkele lipstick gelukt), maar een paar uur ziet het er prima uit. Wat opviel was dat ik geen lipafdruk achterliet op mijn glas, terwijl je dat eigenlijk wel zou verwachten bij een vettige structuur.

Etos Long Lasting Nailpolish

Wat kost het?
3,69 euro
Wat belooft het?
Gemakkelijk aan te brengen, glanzende laag die extra lang houdt. Het beste resultaat wordt bereikt door met een tussenpauze van drie minuten twee lagen aan te brengen.
Wat doet het?
De nagellak is makkelijk aan te brengen en dekt goed, zeker na 2 laagjes. Het drogen duurt wel even. Na een nachtje slapen en een ochtendje gewone dagelijkse dingen doen, ziet de nagellak er nog steeds prima (en zelfs glanzend) uit. Zelfs twee dagen later, wanneer mijn nagellak er normaal echt niet meer uitziet, zit het er nog onberispelijk op. Ik ben onder de indruk, zeker voor deze lage prijs!

Sothys Eau Thermale Spa Soint renseur flash éclat

Wat kost het?
29,50 euro
Wat belooft het?
Dankzij deze zeer frisse fluide met onmiddellijk gladmakend effect is de make-up makkelijker aan te brengen en blijft deze langer zitten. Over de (reguliere) gezichtscrème aanbrengen.
Wat doet het?
Het flesje is heel klein (15 ml), en hoewel veel mensen me voor gek zullen verklaren, geeft dat me juist altijd het gevoel dat het vast heel goed spul moet zijn. De fluide laat zich makkelijk opbrengen en flink uitsmeren, zodat je niet zoveel nodig hebt. Ik ben heel tevreden over het effect (en nee, dat komt niet alleen doordat het in een klein flesje zit). Mijn huid voelt echt lekker glad en zacht na afloop waardoor het aanbrengen van make-up écht makkelijker en gelijkmatiger gaat.



JETTE Eau de toilette

Wat kost het?
vanaf 27,50 euro (30 ml)
Wat belooft het?
Oneindig vrouwelijk, bloemig. Een hartsgeheim dat Jette Joop (ja, dochter van) deelt met de vrouw.
Wat doet het?
Het lila doosje en de flacon in de vorm van een hart zijn wat aan de zoete kant. Ook de geur is zoet, maar absoluut niet 'goedkoop zoet'. Een lekker geurtje voor overdag, niet direct opvallend.



Andrélon KleurBalans Color Care Lotion

Wat kost het?
2,99 euro
Wat belooft het?
Het nieuwe ingrediënt ColorFIRM van Andrélon KleurBalans zorgt ervoor dat openstaande haarschubben zich extra sluiten, waardoor je haarkleur 'verzegeld' wordt, zodat je lang plezier hebt van je gekleurde haar.
Wat doet het?
Heerlijk: na het wassen aanbrengen op handdoekdroog haar en niet uitspoelen. Ideaal voor mensen zoals ik, die 's morgens vroeg vooral voor gemak kiezen. De lotion zorgt dat mijn haar netjes opdroogt zonder te pluizen en mijn kleur blijft mooi, ook na een paar keer wassen. Aanrader, al is het maar vanwege het zachte prijsje.

Sothys Eau Thermale Spa Eau démaquillant velours

Wat kost het?
19,95 euro
Wat belooft het?
Een milde lotion die in één beweging de make-up van het gezicht en de ogen verwijdert.
Wat doet het?
Het reinigen van de huid...veel vrouwen schijnen er aan het einde van de dag geen tijd voor te hebben/nemen. Zonde, want achtergebleven make-up resten en andere vuiligheid moeten juist zorgvuldig worden verwijderd om je huid 's nachts de kans te geven zich goed te herstellen. Al neem ik er zelf altijd wel de tijd voor, ik ben toch altijd blij met producten die het wat makkelijker maken. Deze lotion kun je gebruiken om zowel je ogen als de rest van je gezicht te reinigen, en dat doet hij prima: effectief maar zeker niet agressief.



Wella System Professional Silk Essence

Wat kost het?
38,95 euro
Wat belooft het?
4 ampullen met ieder een inhoud van 8 ml. Aanbrengen op handdoekdroog haar en na 5 tot 10 seconden licht spoelen en drogen. Geeft intensieve verzorging aan fijn, zwak haar zonder het te verzwaren. Tijdens het drogen komen de essences vrij die zorgen voor een vernieuwde weerstand van binnenuit, extra veerkracht en een zijdeachtige glans.
Wat doet het?
De verpakking maakt nieuwsgierig. Allemaal kleine flesje, een los verstuivertje...dat ziet er allemaal erg serieus uit. Wat me een beetje tegenstaat in de beschrijving is dat je je haar moet drogen om het product goed zijn werk te laten doen. Dan kan je haar leuk glad worden van dit goedje, door het fohnen is het straks weer een bosje pluis. Dapper ga ik toch aan de slag, ik hoef toch de deur niet meer uit en mocht het slecht uitvallen was ik mijn haar gewoon opnieuw. Het valt mee. Echt enthousiast over het drogen met de fohn ben ik nog steeds niet, maar mijn haar wordt er wel lekker zacht van en het ziet er gezond uit.

Alle artikelen op de achtergrond (rood kussen in de vorm van een roos, corsages en notitieboekje in de vorm van een handtas) komen van Silly Gifts.