FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 augustus 2005

Wilde westen herleeft in India

Icoon opmerkelijk nieuwsSinds een hoge rechtbank in het Indische Delhi bepaald heeft dat door de autoriteiten een beloning van 2000 roepie, ongeveer 40,50 euro, betaald moet worden per gevangen koe is het in de straten van Delhi één grote rodeo. Dat meldde de Hindustan Times afgelopen zaterdag. De beloning staat gelijk aan een gemiddeld maandsalaris in India.

Koeien zijn heilig voor Hindoestanen, waaruit het merendeel van de Indiase bevolking bestaat. Er wordt geschat dat er ongeveer 35.000 koeien en ossen los rondlopen door de stad, naast de hordes wilde honden, dromedarissen en apen.

Regelmatig komt het voor dat het verkeer compleet geblokkeerd wordt door dieren die wegen oversteken. Dit veroorzaakt ook veel ongelukken. Op dit moment komen daar dus ook nog de cowboys bij die op hun motoren de koeien proberen te vangen.

De autoriteiten kunnen de stroom van binnengebrachte dieren maar net aan en geven de 2000 roepie uit in bonnen die later omgewisseld kunnen worden. De koeien moeten levend aangebracht worden, want als er ook maar het kleinste gerucht is dat er een koe iets aangedaan is, kan dit leiden tot vergeldingsaanvallen door gewelddadige menigten.

Webber en Fisichella ruilen van stal?

Het silly season is dit jaar al vroeg op gang gekomen, een van de geruchten die nu de kop opsteekt is die van Fisichella en Webber die van renstal zouden wisselen.

Vorig jaar werd er ook al gevochten tussen Williams en Renault om de diensten van zowel Mark Webber als Giancarlo Fisichella. Webber ging uiteindelijk naar Williams en Fisichella naar Renault. Nu gaat het gerucht dat de rijders van team zouden verwisselen. Flavio Briatore, teambaas van Renault, is niet tevreden over Fisichella en ook de relatie tussen hem en de Italiaanse coureur is niet optimaal. Briatore zou liever de Australische Mark Webber bij zijn team onder brengen. Het team van Williams zou op zijn beurt weer geïnteresseerd zijn in Fisichella.

Joyride met auto ouders eindigt tegen boom

Icoon Binnenlands nieuwsEen ritje met de auto van zijn ouders eindigde voor een 18-jarige jongen uit Kampen in de nacht van zaterdag op zondag tegen een boom. De tiener vloog met een te hoge snelheid uit de bocht. Hij raakte bekneld en had meerdere hoofdwonden. Drie inzittenden, respectievelijk 15, 16 en 19 jaar oud, kwamen met de schrik vrij.

De jonge bestuurder heeft, als hij uit het ziekenhuis komt, heel wat uit te leggen aan pa en ma. Zo was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens bleek uit een bloedproef dat hij te veel gedronken had. Behalve op een procesverbaal moet hij erop rekenen dat de kosten van de beschadigde auto en boom en de kosten van de hulpverlening op hem verhaald zullen worden.

-
Foto's van het ongeluk.

Half-Life aliens geland in Zevenhuizen?

Op de zestiende juli ontdekte Rene van Bruggen tijdens een fietstochtje een graancirkel in Zevenhuizen:

Onderzoekers Roeland Beljon en Nancy Polet van stichting PTAH werden gebeld, gingen ter plaatse kijken en wisten het volgende te melden:

"[...]
Datum onderzoek: 20 juli 2005 's avonds tussen 20.00 en 22.00 uur.
Plaats: Zevenhuizen, Zuid Holland

De formatie ligt nabij de spoorbaan te Zevenhuizen. Vanaf dit weggetje was al een pad dwars door het graan gelopen door kijkers. Toch kunnen er nooit veel kijkers geweest zijn want het graan (gerst) had zich alweer grotendeels opgericht.

De formatie op zich was weinig indrukwekkend.
[...]"


Weinig indrukwekkend!? Zo ziet het er ongeveer vanaf de bovenkant uit:

Conspiracy? Fake? Of zijn de Half-Life aliens toch geland op Aarde?

Moordverdachte pleegt zelfmoord

In de penitentiaire inrichting in Den Haag heeft zaterdag een verdachte van een steekpartij zelfmoord gepleegd. Ze heeft zichzelf opgehangen.

Medewerkers vonden de 21-jarige verdachte en brachten haar meteen naar een ziekenhuis. Daar overleed ze zondagochtend. De vrouw was verdacht van een steekpartij aan de Haagse Gaslaan waarbij het slachtoffer is overleden. Volgens TV West hadden het slachtoffer en de verdachte een stormachtige relatie en zouden ze drie maanden hebben samen gewoond. Ze zat in voorlopige hechtenis in de inrichting. Het OM was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Ferdinand verlengt toch contract

Rio Ferdinand heeft aan alle speculaties over een eventuele transfer een eind gemaakt door zijn contract te verlengen. De 26-jarige verdediger ligt nu tot medio 2009 vast bij Manchester United.

Ferdinand weigerde vorige maand zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem wekelijks 100.000 pond zou opleveren. Daardoor werd hij in de voorbereiding van United constant uitgefloten door de fans. Die supporters waren verontwaardigd door Ferdinands optreden, want Manchester betaalde zijn salaris gewoon door nadat hij voor acht maanden was geschorst wegens het missen van een dopingtest. Het is niet bekend hoeveel de international nu gaat verdienen, maar Ferdinand is in ieder geval tevreden: ”Ik heb altijd al gezegd dat ik voor deze club wil spelen en dat blijf ik nu doen. Ik verheug me op het nieuwe seizoen.” Drie jaar geleden verruilde Ferdinand Leeds om te spelen op Old Trafford.

Williams wint 100 meter

Lauryn Williams is de nieuwe wereldkampioene op de 100 meter. De 21-jarige Amerikaanse bleef de favorieten Arron en Sturrup voor.

Vlak voor de start van het afsluitende onderdeel van de dag begon het te regenen. In druilerige omstandigheden bleek Williams de beste: met 10,93 liep ze bijna een persoonlijk record. Ze bleef Veronica Campbell met tweehonderdste voor. Williams en Campbell eindigden tijdens de Spelen van Athene ook al op het podium; toen was echter Yuliya Nesterenko de beste. Vandaag kon Nesterenko geen potten breken en werd achtste en laatste. Ook Arron (tijdens de voorrondes steeds de snelste) en Sturrup (met 10,84 heeft ze de beste seizoenstijd) vielen tegen, al werd de Française nog derde.

In de halve finales viel al het doek voor de wereldkampioen van 2001, Zhanna Block. Kim Gevaert wist zich ook niet te kwalificeren voor de eindstrijd. De nummers één en twee van 2003 deden niet eens mee: White en Edwards zijn namelijk voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. Marion Jones nam niet deel aan de Amerikaanse selectiewedstrijden en ontbrak daardoor ook vanavond.


Uitslag 100 Meter Vrouwen:
1 Lauryn Williams USA 10.93
2 Veronica Campbell JAM 10.95
3 Christine Arron FRA 10.98
4 Chandra Sturrup BAH 11.09
5 Me'Lisa Barber USA 11.09
6 Sherone Simpson JAM 11.09
7 Muna Lee USA 11.09
8 Yuliya Nesterenko BLR 11.13

Circus Renz boos op dierenactivisten

Icoon Binnenlands nieuwsOnbekende dierenactivisten hebben de toorn van Circus Renz over zich afgeroepen. Affiches in Amsterdam die een voorstelling aankondigden werden overgeplakt met stickers met de tekst 'afgelast'. Renz vreest door de actie inkomsten mis te lopen.

De activisten lijken te willen protesteren tegen de omstandigheden waarmee in circussen met dieren wordt omgesprongen. Renz maakt gebruik van drie olifanten, twaalf tijgers, zeven paarden en een ezel. Volgens dierenbeschermers horen deze dieren niet in een vrachtwagen of in een circustent.

Eerste gouden medaille voor Oeganda op WK atletiek

Docus Inzikuru gaat de boeken in als de eerste wereldkampioene op de 3000 meter steeple chase voor dames.

De 23-jarige atlete was bij het wereldkampioenschap atletiek in Helsinki in een kampioenschapsrecord van 9:18.24 de snelste. Yekaterina Volkova uit Rusland werd in 9:20.49 tweede en Jeruto Kiptum uit Kenia eindigde in 9:26.95 op de derde plek.

Oeganda pakte één keer eerder in de geschiedenis een medaille op de WK. Davis Kamoga werd in 1997 achter de Amerikaan Michael Johnson tweede op de 400 meter.

Uitslag 3000 meter steeple chase vrouwen

1. Docus Inzikuru (Oeg) 9.18,24
2. Jekaterina Volkova (Rus) 9.20,49
3. Jeruto Kiptum (Ken) 9.26,95
4. Korene Hinds (Jam) 9.33,30
5. Salome Chepchumba (Ken) 9.37,39


Kajsa Bergqvist werd, zoals al verwacht, wereldkampioene bij het hoogspringen. De Zweedse favouriete troefde de Amerikaanse Chaunte Howard en landgenote Emma Green in de finale af. De Zweedse pakte het goud door over een hoogte van 2,02 meter te gaan. Hiermee verbeterde ze haar eigen beste wereldjaarprestatie met een centimeter.

Uitslag Hoogspringen vrouwen

1. Kajsa Bergqvist (Zwe) 2,02 m
2. Chaunte Howard (Vs) 2,00 m
3. Emma Green (Zwe) 1,96 m
4. Anna Tsjitsjerova (Rus) 1,96 m
5. Viktorija Palamar (Oek) 1,93 m

AS Roma mag weer spelers kopen

AS Roma mag weer nieuwe spelers contracteren. De Italiaanse voetbalclub ging bij het Tribunaal voor de Sport (TAS) in Lausanne met succes in beroep tegen een straf van de Fifa. De wereldvoetbalbond verweet de Romeinen nalatig gedrag bij de transfer van Philippe Mexès van AJ Auxerre in 2004 en legde de club daarom vorige maand een transferembargo van een jaar op.

In augustus 2004 kwam de Franse verdediger over van Auxerre voordat zijn contract bij de Franse club afliep. De wereldvoetbalbond oordeelde dat de overgang mocht doorgaan, maar dat Roma wel een vergoeding van acht miljoen euro moest betalen. Mexès en Roma vonden dat bedrag te hoog en gingen hier met succes tegen in beroep.

Bekele, Tikhon verlengen titels

Kenenisa Bekele heeft zoals verwacht zijn wereldtitel op de 10.000 meter verlengd. De 23-jarige Ethiopiër wachtte tot de laatste ronde met aanvallen. Ook kogelslingeraar Ivan Tikhon blijft wereldkampioen.

Bekele liep een tijd van 27.08.33. Tweede werd Bekele’s landgenoot Sihine, die tijdens de Spelen ook al achter Bekele als runner-up eindigde. Ethiopië legde niet zoals bij de vrouwen beslag op de eerste drie plaatsen omdat de Keniaan Mosop verrassend als derde eindigde. Na vijf kilometer was er nog een grote groep bij elkaar, door vele ‘langzame’ rondjes van rond de 65 seconden.

Op dat punt zette Bekele zijn mannen op kop om het tempo op te voeren; negen man konden nog volgen. In de laatste ronde volgde één lange eindsprint waarin Bekele de sterkste bleek. Sinds lange tijd was Haile Gebreselassie er niet bij op deze discipline. De viervoudig wereldkampioen is zich op de marathon gaan richten, maar zal die zondag door een blessure moeten missen.


Uitslag 10.000 meter Mannen:
1 Kenenisa Bekele ETH 27:08.33
2 Sileshi Sihine ETH 27:08.87
3 Moses Mosop KEN 27:08.96
4 Boniface Kiprop UGA 27:10.98
5 Martin Irungu Mathati KEN 27:12.51
6 Zersenay Tadesse ERI 27:12.82
7 Abebe Dinkesa Negera ETH 27:13.09
8 Abderrahim Goumri MAR 27:14.64


Net als Bekele prolongeerde ook Ivan Tikhon zijn wereldtitel. De Wit-Rus was de beste bij het kogelslingeren. Tikhon was na twee ongeldige worpen heel dicht bij uitschakeling; pas met zijn derde worp gooide hij 80,97, zodat hij in ieder geval nóg drie pogingen mocht ondernemen. In zijn vierde poging verbeterde Tikhon het kampioenschapsrecord door 83,89 meter te slingeren. Het was niet zo dat Tikhon geen tegenstand kreeg, want zijn landgenoot Devyatovskiy bleef goed bij met een afstand van 82,60 meter. De Pool Ziólkowski legde beslag op het brons.


Uitslag Kogelslingeren Mannen:
1 Ivan Tikhon BLR 83.89
2 Vadim Devyatovskiy BLR 82.60
3 Szymon Ziólkowski POL 79.35
4 Markus Esser GER 79.16
5 Olli-Pekka Karjalainen FIN 78.77
6 Ilya Konovalov RUS 78.59
7 Krisztián Pars HUN 78.03
8 Vadim Khersontsev RUS 77.59

FOK!radio: QyRoZ, mother-mother en de traagheid van FOK!

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor: Hij heeft Enschede verlaten, heeft nu een Renault Twingo en...werkt! QyRoZ is QyRoZ niet meer zou je haast zeggen. Maar is dat ook zo? En hoe gaat het nu met hem? De ex-eeuwige student en treinreiziger komt vanavond vanaf 20:00 uur live langs in de studio van FOK!radio. Hoeveel er ook anders mag zijn, single is hij nog steeds en dat steekt hij ook op FOK! niet onder stoelen of banken. Dus vrouwen kunnen zich melden!

Daarnaast gebeurde er weer vanalles op FOK! Vorige week lekte al uit dat mother-mother mod zou worden van het subforum Onzin. De (negatieve) reacties barstten meteen los. Nou is dat gebruikelijk als er een nieuwe mod komt, maar dit keer was de commotie wel erg groot. Vooral toen uiteindelijk bleek dat het ook nog eens waar was. Sinds gisteren is ze namelijk ook mod. Maar waarom is zij het geworden en hoe wil ze het gaan doen? Dat vragen we haar zelf. Ze zit namelijk in de uitzending.

En we gaan het hebben over snelheid, of in ieder geval het ontbreken daarvan. We proberen admin Breuls in de uitzending te halen over wat er aan de hand is. En we babbelen ook met Cynix over zijn week, we roddelen met Yvonne en Blinky deponeert een stelling waarop jullie kunnen reageren. Uiteraard heeft Meki ook weer een nieuwe aanbieding vanuit zijn Mekishop!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Hofs een half jaar buitenspel

Nick Hofs, de kleine middenvelder van Feyenoord, zal zeker zes maanden niet kunnen voetballen uit door een zware knieblessure.

Afgelopen zaterdag raakte Hofs geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd tegen Schijndel, toen hij tijdens de wedstrijd een blok proberen te zetten, met grote gevolgen.

Uit nader onderzoek is gebleken dat Hofs een kruisband in zijn rechterknie heeft afgescheurd. Binnenkort zal de 22-jarige jeugdinternational moeten worden geopereerd, waarna revalidatie zal volgen. Naar verwachting zal hij ongeveer zes maanden niet inzetbaar zijn.

'Aanslag in Saudi-Arabië heel dichtbij'

Volgens Groot-Brittannië is een terroristische aanslag in Saudi-Arabië zeer dichtbij. De voorbereidingen zouden in een laatste fase zijn, aldus de website van de Britse ambassade in Saudi-Arabië. Australië en Groot-Brittannië hebben een negatief reisadvies uitgegeven voor het koninkrijk, de missies van de Verenigde Staten in het land zijn voor twee dagen opgeschort.

Saudi-Arabië zelf meent dat er geen informatie is die er op duidt dat een aanslag aanstaande zou zijn. Desalniettemin zijn de veiligheidsmaatregelen in de oliestaat verhoogd. De leiding van Saudi-Arabië, een belangrijk bondgenoot van de VS, is al twee jaar in strijd met gewelddadige al-Qaeda aanhangers. De leider van de terroristische organisatie, Osama bin Laden, komt uit Saudi-Arabië.

De laatste jaren zijn er meerdere bomaanslagen en kidnappingen geweest in het land, nu zou het echter om iets veel groters gaan. Een grote aanslag in Saudi-Arabië heeft meer dan waarschijnlijk zeer nadelige gevolgen voor de olieprijs.

Och deejaylief, toe drink niet meer

De collectieve dronkenschap, beter bekend als carnaval, dient eigenlijk op Aswoensdag afgelopen te zijn, maar dat gebod overtrad IK in ieder geval met beide voeten. Dat werd wel bewezen met de hoogst merkwaardige radio-uitzending die ik donderdags na carnaval om 19.02 uur bij de lokale omroep van mijn woonplaats zou gaan verzorgen.
Ik was –om de playlist een carnavalesk doch verantwoord tintje te geven- met platen van de Pogues, Mano Negra en Madness naar de studio getogen. Net toen ik plichtsgetrouw één van mijn platen op de draaitafel had gelegd, viel mijn oog op een stapel Nederlandstalige platen, die daar zomaar lagen…
In de hoek van de studio…
Enigszins afgeleid wilde ik net de plaat afkondigen, toen ‘Hij’ me riep.
Satan dus…

Hij citeerde letterlijk uit het Heilige Geschrift van de Beastie Boys. Uit het intro van de elfde track van ‘Ill Communication’ om precies te zijn, zo strontbezopen was ik ook weer niet:
“Alright, you scratch ‘em right now, cut the record back and for against the needle,... makin’it scratch,
but let me tell you somethin’: don’t try this at home with ya stereo, only at the Hiphop Supervision, allright?”

Yeah!! ‘Allright Hear This!!!’

Niet veel later schalde “Neem nooit je hondje mee naar de Chinees” uit de speakers. Leuk nummer, en een goede tip (“want voor je het weet zit dat beest in de satés!”) Een rasechte carnavalskraker van niemand meer dan De 2 Pinten! Dat ik er zelf heel wat meer op had werd de luisteraar snel duidelijk: ik had besloten de plaat zodanig te scratchen dat de polonaise lopende dorpelingen op abrupte wijze kennis maakten met een heel wat minder jolige zijde van het carnavalsduo: “seenihC ed raan eem ejdnoh ej tioon meeN”. Als dat geen duivelse boodschap is…?!
Het satanische gebral van De 2 Pinten werd door mij nog eens extra versterkt toen ik een single van Bassie & Adriaan op 33 toeren door de achteruitlopende plaat van “netniP 2 eD” heen draaide. Van dit alles ging een dusdanig hallucinerende werking uit, dat ik –om overkill te voorkomen- er maar van af zag om ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ in te starten…De goden waren immers al genoeg verzocht…

Nee, het heeft uiteindelijk Mary Servaes zaliger moeten zijn die mij uit deze kwalijk roes moest doen ontwaken: “Och deejay-lief, toe drink niet meer”.
Inderdaad, behalve het feit dat je nooit je hondje mee naar de Chinees moet nemen, zal ik nooit meer in beschonken toestand een radio-programma presenteren.
Omdat ik gestopt ben...

Met het radio-programma.

'Angelina Jolie is zwanger'

JohnLennon en marsu hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Angelina Jolie is zwanger van Brad Pitt, zo melden bronnen die dicht bij het stel staan. Haar geadopteerde kinderen Maddox en Zahara krijgen er dus wellicht een broertje of een zusje bij. Wanneer de baby verwacht zou worden, is niet bekend.

De 30-jarige actrice, onlangs nog gekozen tot meest sexy vrouw ter wereld, trok vorige maand al met Maddox en Zahara bij minnaar Pitt in. Laatstgenoemde zou sindsdien de inrichting van zijn huis grondig hebben veranderd om het kindvriendelijk te maken. Volgens een vriend van Pitt houdt hij net zo veel van Angelina als van haar adoptiekinderen, een derde kind zal dus waarschijnlijk geen probleem vormen.


'In verwachting'

Jan Smit gaat muziekprogramma presenteren

'Op volle toeren' en 'Op losse schroeven' komen terug. De 19-jarige Jan(tje) Smit gaat een muziekprogramma maken bij de TROS dat qua opzet lijkt op de twee legendarische muziekshows uit de jaren '70 en '80. Begin 2006 moet het nieuwe programma met muziek van Hollandse bodem op de buis komen.

"Jan is dankzij onze soap nog populairder geworden. En bovendien sluit hij perfect aan bij onze doelgroep", vertelt een blije woordvoerder van de TROS. "Het zal wel moeilijk worden om alles in te plannen in het drukke schema van Jan. Maar waarschijnlijk nemen we meerdere programma's achter elkaar op."

De reallife-soap 'Gewoon Jan Smit' krijgt ook een vervolg. "Maar ook deze gaat pas lopen in 2006", aldus de woordvoerder.


De cd van Jan Smit loopt ook erg goed

Jongens voor groepsverkrachting veroordeeld

KRIBBET, Belthazor en Ticootje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De Rotterdamse rechtbank heeft twee jongens van zeventien en negentien jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk twaalf en achttien maanden. Dit voor hun betrokkenheid bij een groepsverkrachting in 2004. Ook dienen de twee een taakstraf uit te voeren. Zes maanden celstraf zijn voorwaardelijk.

Een derde jongen werd door de rechtbank vrijgesproken van de groepsverkrachting. De rechter achtte niet bewezen dat hij het twaalf-jarige slachtoffer tot seks had gedwongen. Toch kreeg hij wel vijftien maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor ontucht. Ook hij moet een leerstraf uitvoeren.

Volgens justitie maakte de drie uit van een groep van zeven jongens tussen de zestien en twintig jaar, die zes meisjes tussen de twaalf en vijftien jaar seksueel hebben misbruikt. De opereerden onder de naam 'Cabo Pimp Unit', de Kaapverdiaanse Pooier Eenheid.

In een woning in Spangen pleegden ze de delicten. Het twaalfjarige meisje werd eind 2004 in die woning door vier jongens meerdere malen misbruikt. Ze moest met de jongens een voor een geslachtsgemeenschap hebben, terwijl de anderen toekeken.

In september moeten nog twee jongens voorkomen. Justitie beschuldigt een van hen van acht zedendelicten. Twee andere leden zijn eerder al veroordeeld.

Boze buurvrouw schiet gast op feestje dood

Elgigante, Star666, Maddy_K, KRIBBET, A.S.S.H.O.L.E., thefunny en YubYub hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIrritatie over herrie bij de buren kan soms extreme vormen aannemen, zo ondervond een 25-jarige man uit het Franse Bordeaux. De man heeft zijn bezoek aan een feestje in de nacht van zondag op maandag namelijk met de dood moeten bekopen. Een 52-jarige vrouw, die tegenover het huis woont waar het feest plaats vond, schoot de man dood.

De overbuurvrouw stoorde zich aan het lawaai dat het feestje volgens haar voortbracht. Aanvankelijk had ze de politie ingeschakeld, die een auto langs stuurde, maar ter plaatse constateerden de agenten dat het wel meeviel met de herrie. Toen ze vernam dat de politie niet heeft ingegrepen toog de vrouw gewapend met een jachtgeweer naar de woning van haar overburen. Direct nadat ze daar aanbelde en de deur voor haar werd geopend schoot ze naar binnen en trof ze de 25-jarige gast in zijn hals. Hij was op slag dood. Na haar daad is de vrouw teruggekeerd naar haar woning en heeft ze de politie telefonisch van haar daad op de hoogte gesteld.

Real: 'Newcastle en Manchester willen Owen'

De twee Engelse voetbalclubs Manchester United en Newcastle United hebben bij Real Madrid geïnformeerd naar de Engelse spits Michael Owen.

"Newcastle toont de meest concrete interesse. Er zijn echter ook andere clubs die Michael willen overnemen, waaronder Manchester", aldus een woordvoerder van Real tegenover de BBC.

De toekomst van Owen in Madrid ziet er niet al te goed uit. Onlangs trok de Koninklijke de Braziliaanse spitsen Julio Baptista en Robinho aan. Owen lijkt daardoor vijfde keus te worden, omdat Ronaldo en Raúl in principe basisspelers zijn.

Newcastle kan de Engelse international goed gebruiken. Om het vertrek van Patrick Kluivert en Craig Bellamy op te vangen is deengelse club hard op zoek naar versterking. Owen maakte afgelopen seizoen, meestal als invaller, in 36 competitiewedstrijden 13 goals.

"Mad Max" slaat opnieuw toe

Opnieuw Nederlands succes in de 5de etappe van de ENECO-Tour. Max Van Heeswijck haalde in de pelotonsspurt vandaag zijn 2de etappe- en seizoenszege binnen. Hij klopte de Italiaan Ongarat, met Stefan Van Dijk werd nog een Nederlander derde.

Na de rit in ware "Fawlty Towers" stijl van gisteren en de eerdere soapafleveringen de voorgaande dagen zorgde de overgangsetappe tussen het Waalse Verviers en het Vlaamse Hasselt eindelijk voor rust in de Eneco-Tour. Voor het eerst sinds de start van de nieuwbakken Pro-Tourwedstrijd werd een probleemloze etappe afgewerkt.

De rit vandaag werd gekleurd door een lange vlucht van drie renners. De Belg Gert Steegmans, die naar zijn eigen streek toe reed, kreeg samen met de Spanjaard Gorka Gonzalez en de Portugese zilveren medaillewinnaar op de Spelen Sergio Paulinho ruim zeven minuten voorsprong van het peloton cadeau. Op zes kilometer van de finish werden ze echter opnieuw gegrepen. In de achtergrond van deze vlucht verzekderde de Amerikaan McCarthy zich trouwens definitief van de "bergtrui" in deze ronde.

Wat volgde was dus de gebruikelijke massaspurt en daarin bleek "Mad Max" Van Heeswijk ruim de snelste. Hij was de Italiaan Ongarato, zijn landgenoot Stefan Van Dijk en de Belg Tom Steels, die van te vroeg de spurt aanging, te snel af.

Nog een Belg Rik Verbrugghe blijft leider. Morgen volgt nog een vlakke rit door Vlaanderen, woensdag sluit de Eneco-Tour af met een tijdrit in het Nederlandse Etten-Leur.

Rituitslag:
1.M.van Heeswijk (N) 194km in 4u41'06"
2.A.Ongarato (Ita)
3.S.van Dijk (Ned)
4.T.Steels (Bel)
5.D.Bennati (Ita)
6.A.Davis (Aus)
7.A.Vierhouten (Ned)
8.A.Klier (Dui)
9.K.Fernandez (Spa)
10.U.Yus (Spa)

Negen nieuwe screenshots Tycoon City: New York

Publisher Atari heeft vandaag 9 nieuwe screenshots vrijgegeven van haar aankomende simulatiegame Tycoon City: New York, waar momenteel hard aan gewerkt wordt door ontwikkelaar Deep Red. In Tycoon City kun je je eigen zakenimperium opbouwen, hiervoor heb je een hoop mogelijkheden, zo kun je kiezen voor een aantal nachtclubs maar bijvoorbeeld ook Rupert Murdoch achterna gaan en een enorm mediaimperium opbouwen.

Tycoon City: New York moet in het 4e kwartaal van dit jaar verschijnen voor de PC.

Hugo belandt op Cyprus

Hugo heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De 31-jarige middenvelder die acht seizoenen voor FC Groningen speelde verkast naar Paphos.

Paphos eindigde het vorige seizoen als twaalfde in de Cypriotische competitie, zonder veel indruk te maken. Hugo tekende een contract dat hem voor één seizoen bindt aan zijn nieuwe club. In maart kreeg de Braziliaan te horen dat hij overbodig was geworden bij FC Groningen. Hierop werd Hugo bij verschillende clubs genoemd, maar kwam het nooit tot een transfer. Tot vandaag dus. Hugo speelde in acht seizoenen FC Groningen liefst 206 competitiewedstrijden, waarin hij 29 keer scoorde.

Ajax - ADO Den Haag op neutraal terrein

De competitiewedstrijd Ajax - ADO Den Haag zal aankomende zondag op neutraal terrein worden gespeeld en zonder publiek.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd in de ArenA worden gespeeld, maar het duel werd verboden door de gemeente Amsterdam. Vervolgens werd de wedstrijd door de KNVB naar zaterdag verzet, maar dat werd ook niet goed gekeurd door de gemeente. Wegens een groot aantal evenementen kan de gemeente Amsterdam niet genoeg politie bij de wedstrijd op de been brengen.

Omdat de wedstrijd ook niet kan worden gespeeld op het terrein van ADO is besloten dat de wedstrijd op neutraal terrein en zonder toeschouwers zal worden afgewerkt.

Lindenbergh niet tegen Brondby

Danny Blind kan woensdagavond tijdens de eerste ontmoeting van Ajax met Brondby in de laatste voorronde van de Champions League niet beschikken over Olaf Lindenbergh. Lindebergh, die overgekomen is van AZ, heeft nog te veel hinder van zijn bovenbeen en reisde maandagmiddag daarom niet met de Amsterdamse club mee naar Kopenhagen.

Maarten Stekelenburg, Maxwell en Nicolae Mitea waren al eerder voor de belangrijke ontmoeting met de Deense landskampioen afgehaakt. Het herstel van Nigel de Jong is wel hoopgevend. De middenvelder liep vrijdag tijdens de wedstrijd tegen PSV een hamstringblessure op. Maandag trainde hij nog apart, maar er wordt wel verwacht dat hij woensdag speelklaar is.

Trainer Blind kan tevens weer beschikken over Wesley Sneijder, Hatem Trabelsi en Markus Rosenberg. Het drietal oefende maandag al mee met de selectie.

Donner beeft van angst

Uiteraard denken mensen die mijn blogje van vanmorgen over Donner hebben gelezen: "ja natuurlijk, die Mannee zal wel even gaan vertellen waar de Kamervragen over moeten gaan, dat weten ze in Den Haag zelf wel". Helaas heb ik dan een ontluisterende mededeling voor deze mensen en met name voor de fans van Geert Wilders. Geert had zijn kamervragen namelijk al direct Zaterdag klaar en deze zijn werkelijk hilarisch te noemen. Ik durf de voorspelling wel aan dat Donner voor deze vragen niet van zijn vakantieadres zal terugkomen. Waarschijnlijk is er nog wel één of andere stagiair te vinden die dit varkentje even voor hem kan wassen.

Iemand nog tips voor vriend Wilders?

Samus brengt bezoekje aan Halo

Een groep hobbyisten maakt momenteel een Metroid mod voor Halo. De bedoeling is dat Metroid fans het tegen elkaar op kunnen nemen in een Metroid-wereld met Metroid-wapens en Metroid-tegenstanders. Features die geïmplementeerd zullen worden zijn:

Een Samus Aran skin
Een Morphball (inclusief bommen en boostfunctie)
Een geanimeerde 3D HUD
De armcannon als wapen, inclusief de verschillende functionaliteiten
Maps uit Super Metroid en Metroid Prime (2)

De mod verkeert nog in een pril stadium maar het eerste beeldmateriaal is al beschikbaar, klik hier voor een filmpje.

Real verbiedt het strooien van as in Bernabeu

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft liefst driehonderd verzoeken liggen van families om de as van hun overleden dierbaren te mogen uitstrooien over het heilige gras in voetbalstadion Bernabeu.

De 'Koninklijke' uit de Spaanse hoofdstad heeft lang geaarzeld, maar heeft uiteindelijk toch besloten om alle verzoeken af te wijzen. De Spaanse club zat wel in de maag met de gevoelige kwestie. De club wilde eigenlijk de laatste wens van vaak hun trouwste fans niet negeren. Maar aan de andere kant, als er eenmaal toestemming gegeven is, zal dat vermoedelijk een stortvloed van nieuwe verzoeken uitlokken.

De voetbalclub hoopte op een wettelijk verbod van het stadsbestuur, maar dat beschouwt het strooien van dodenas niet als illegaal. Uiteindelijk heeft Real toch maar besloten het strooien van as van overleden supporters in Bernabeu te verbieden.

Inhoud limited edition van Myst V bekend

Het was al eerder aangekondigd, maar nu is ook bekend wat er in zal komen te zitten, en dan hebben we het natuurlijk over de limited edition van Myst V: End of Ages.

Het pakket zal bevatten:
* Myst V: End of Ages PC en Mac game op DVD-ROM
* Exclusieve bonus DVD met een blik op de ontwikkeling van de gehele Myst serie
* Originele game soundtrack op CD
* Een genummerde verzamelaars litho
* De officiele Myst V: End of Ages strategy guide van Prima

De limited editie zal niet overal te koop zijn, maar exclusief bij de Apple Stores,EB Games, GameStop, Fry's, Best Buy, CompUSA, en Ubi.com. De set heeft een adviesprijs van 59.95 Amerikaanse dollar. Of de limited edition set ook in Europa te koop zal zijn is nog niet bekend.

Terugkeer Discovery een dag uitgesteld

Meerdere Fok!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De spaceshuttle Discovery die eerst vandaag terug zou keren, komt nu morgen weer terug op aarde. Het is vanwege slecht weer 24 uur uitgesteld. Dat maakte de NASA vandaag bekend.

Mocht het weer boven Florida helder wezen dan landt de shuttle om 11.07 uur (Nederlandse tijd). Ze hebben dinsdag nog één kans in Florida en dat is om 12.43 uur mocht het weer eerder nog niet goed zijn. Bij slecht weer morgen zijn er nog verschillende andere locaties als alternatief. Bijvoorbeeld Californië waar de shuttle om 14.11 uur of om 15.47 uur kan landen of in New Mexico. Daar zijn nog geen tijden van bekend.

"Ondanks de laaghangende bewolking boven Cape Canaveral zou de Discovery theoretisch wel kunnen terugkeren, maar met het oog op de instabiele weerstoestand voelen wij ons niet prettig met een landing vandaag", aldus een woordvoerder van de NASA.

Kléberson verhuist naar Besiktas

Kléberson is volgend seizoen te bewonderen in de Turkse competitie. De Braziliaanse international tekende een vierjarig contract bij Besiktas.

De 26-jarige middenvelder kon in twee seizoenen bij Manchester United geen daverende indruk maken. Kléberson speelde slechts twintig competitiewedstrijden in dienst van United. In de zomer van 2003 was hij nochtans gepresenteerd als een grote aankoop nadat hij voor 8,5 miljoen euro overkwam van Atlético Paranaense. Die hoge verwachtingen leken logisch: Kléberson was één van de sterkhouders van het Braziliaanse team dat in 2002 de wereldtitel veroverde.

De Braziliaan is blij met zijn transfer: ”Ik ga van de ene naar de andere grote club, dus ik ben nu erg gelukkig.” Besiktas jaagt dit seizoen op eerherstel nadat het slechts als vierde eindigde in de vorige Turkse competitie. Daarom komt de club dit jaar uit in de UEFA Cup.

Genoa definitief niet in Serie A

Het doek is definitief gevallen voor de Italiaanse voetbalclub Genoa. De Italiaanse bond heeft het beroep verworpen van de negenvoudig Italiaans landskampioen tegen de terugzetting naar de Serie C1.

Genoa wordt gestraft voor het manipuleren van het Serie B-duel tegen Venezia (3-2). Daarnaast zal de club aankomend seizoen ook met drie punten in mindering beginnen.

De bond oordeelde dat Genoa afgelopen seizoen op de laatste speeldag tegen Venezia het resultaat van de wedstrijd gemanipuleerd heeft en zette de club daarom terug naar de laatste plaats van de Serie B. Daardoor volgt er automatisch degradatie naar de Italiaanse Serie C.

Genoa hield na de wedstrijd tegen Venezia, dat inmiddels failliet is, een groot feest om de terugkeer naar de Serie A na tien jaar te vieren. Enkele dagen later bleek uit afgetapt telefoonverkeer dat de twee clubs het op een akkoord hadden gegooid. Bovendien werd er een bedrag van 250.000 euro in de auto van een bestuurder van tegenstander Venezia gevonden.

Atomic Betty redt het universum op de GBA

Namco heeft vandaag screenshot vrijgegeven van de aankomende GBA game "Atomic Betty". De hoofdrol in dit spel is weggelegd voor, jawel, het meisje Betty. Betty is een interplanetair 'Defender of the Cosmos' en doet daarnaast erg hard haar best op school.

Kan Atomic Betty het universum redden van de geniepige Maximus I.Q., haar boosaardige rivaal Penelope dwarsbomen, haar huiswerk maken en op tijd komen voor haar basketbalfinale en de beker winnen?

Om een beter inzicht te krijgen in het leven van de dappere Betty hier een stukje uit haar dagboek. En uiteraard de beloofde screenshots.

quote
Dear Diary,

Don't get me wrong, I love Purrsy, but this cat is making it impossible for me to finish my homework!

Not to mention, Penelope, Megan and Sara are doing everything they can to make sure I can't find the papers Purrsy took.

Then on top of everything, Admiral DeGill needs me right away because Maximus is trying to get his evil self inducted into the Cosmic Hall of Villainy for Villainous Villains. Maximus is up to some serious scheming and I'm the Galactic Guardian to knock him down.

Thank goodness for my Earth friends, Noah and Paloma, who are tracking down Purrsy as I write this, and my space friends, X-5 and Sparky, who can help me take down all of these Robots, Blood monks, Termi-nannies and their super-evil bosses.

I'm especially excited about my All Purpose Cosmic Bracelet – it is not only cool-looking, but I can download gadgets, new abilities and missions from the Admiral.

Can I stop Maximus' dreams of eternal infamy in time to turn in my homework and win that basketball tournament? Maybe, if nothing goes wrong along the way!

(Say, is it just me, or does that mischievous Purrsy look just a little bit like Maximus?)

Wish me luck, Diary!Klik hier voor meer screenshots.

Sony sleept Lik-Sang voor de rechter

Lik-Sang.com wordt door Sony voor de rechter gesleept wegens het verkopen van PSP's aan klanten uit Europa. Sony vindt het namelijk een drama dat op deze manier de zogenaamde "Trade Mark"-rechten worden geschonden door het verkopen van PSP's met de bijbehorende accessoires en games.

Daar komt nog eens bovenop dat Lik-Sang het copyright van Sony heeft geschonden door naar een PSP-handleiding te linken in hun nieuwssectie aan het begin van juni. Op veertien juni heeft Lik-Sang de link toen verwijderd, nadat de advocaten van Sony dreigden met een rechtszaak.

Pascal Clarysse, marketing manager bij Lik-Sang had er het volgende over te zeggen:

"[...]
This is the most aggressive move against its own customers that a console manufacturer has ever taken in the 30 year history of videogames. Sony wants to completely cut hardcore gamers away from items released in Japan or anywhere else outside their own country. A very active part of the gaming community has been enjoying Japanese gaming culture for over two decades, and that's what the Empire is now willing to destroy.
[...]"


Mensen die een PSP hebben besteld bij Lik-Sang hoeven niet bang te zijn dat hun order nu niet meer doorgaat. Ze gaan namelijk voorlopig gewoon door met het leveren van PSP's.


Welcome to the world of Sony

Voor 800 euro 'het schip in'

T_T_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Wat een droomreis had moeten worden, is nu een reis geworden waar ze over kunnen blijven dromen. Minstens acht Limburgers zijn bedrogen met één telefoontje.

Ze werden opgebeld met de mededeling dat ze een cruise mochten maken. Het enige wat ze ervoor hoefden te doen is hun creditcardnummer door te geven. Nog geen half uur na het telefoontje was er ongeveer achthonderd euro van hun rekening afgeschreven en naar een adres in het Amerikaanse Orlando overgeboekt.

Ongeveer honderdvijftig mensen zijn er niet ingetrapt en belden de politie dat ze het niet vertrouwden.

Doom 3 Resurrection of Evil komt naar Xbox

IGN meldde onlangs van bronnen vernomen te hebben dat Activision plannen heeft voor een standalone expansionpack van Doom 3 Resurrection of Evil voor de Xbox.

Resurrection of Evil is een expansionpack dat begin april van dit jaar uitkwam voor de PC voor de prijs van 34.99 dollar. Het voegt iets van 12 tot 15 uur gameplay toe aan het spel door de inbreng van enkele nieuwe singleplayer levels. In die levels neemt de speler de rol aan van een militair die een bezoek brengt aan de basis waar in Doom 3 de hel reeds losgebarsten was. De Xbox-variant zou mogelijk dit najaar komen voor ongeveer dezelfde prijs.

In de expansion zijn nieuwe wapens beschikbaar zoals een dubbelloops shotgun en de Grabber Gun. Dit is een soort Grav Gun die we in Half Life 2 zagen, maar is echt bestemd voor het vangen en terugkaatsen van grote projectielen zoals vuurballen en plasmaballen. Daarnaast zitten er wat nieuwe monsters in, een groot aantal van verschillende omgevingen en de toevoeging van "Hell-Time", iD's versie van Bullet Time.

Activision heeft tot dusver geen commentaar willen geven op de berichten. "We cannot confirm that. Our officially word is this -- stay tuned," meldde een woordvoerder van Activision aan IGN.

Lenton zwemt wereldrecord op 100 meter

De Australische zwemster Lisbeth Lenton heeft het vijf jaar oude wereldrecord op de 100 meter vrije slag kortebaan uit de boeken gezwommen.

Tijdens de Australische kampioenschappen zwom Lenton een tijd van 51,91 en was daarmee 0,26 seconden sneller dan het oude wereldrecord. Therese Alshammer moest zodoende na vijf jaar afscheid nemen van haar wereldrecord. In maart 2000 klokte de Zweedse een tijd van 52,17.

DoomPod

Er zijn veel verschillende manieren je iPod te 'tweaken', zo kun je het lettertype veranderen (voorbeeld).
Zo kun je ook E-books lezen op je iPod met de 'iPods e-book creator' je kunt nog veel meer met het programma EphPod zoals bijvoorbeeld, het laatste nieuws lezen,het weer, en bijvoorbeeld winamp playlists importeren.
Maar je kunt ook Linux op je iPod zetten, je iPod draait dan een ander systeem dan het standaard systeem. Met iPodLinux kun je o.a filmpjes afspelen,je kunt je stem opnemen als je een 3G iPod hebt, je kunt alle bestanden bekijken.
Maar sinds kort kun je ook Doom op je iPod spelen..

"Massa logische keuze voor Ferrari"

Ex-Formule 1-coureur John Watson vindt het logisch dat Scuderia Ferrari heeft gekozen voor een coureur als Felipe Massa, in plaats van een coureur die reeds overwinningen op zijn naam heeft staan.

Volgens Watson durft geen enkele topcoureur uit de Formule 1 het momenteel aan om te tekenen bij Ferrari. "Niemand is op dit moment bereid om voor onbekende tijd in dienst van Michael Schumacher te rijden," verklaarde Watson. "Zolang Michael bij Ferrari rijdt, krijgt geen enkele andere coureur bij het team dezelfde status als hij."

Watson denkt dat Massa het team geen goed zal doen. "Massa is een snelle coureur, maar als hij denkt dat hij Michael aankan en hem gaat proberen te verslaan, zal hij snel gedumpt worden door Ferrari."

Explosieven bij Turks circuit niet verdacht

De vaten die een maandje geleden in de buurt van het Istanbul Otodrom werden gevonden, bevatten springstof. De ontdekking van de vaten werd gedaan in dezelfde weken als een aantal ontploffingen in Turkije, waardoor er vragen werden gesteld over de veiligheid tijdens de Turkse Grand Prix, later deze maand.

De vaten met springstof blijken echter niets met de aanslagen of met terroristen te maken te hebben. De vaten zijn achtergelaten door bouwvakkers, die de explosieven gebruikten voor het opblazen van rotsen. De bouwvakkers zijn vergeten de vaten na hun werkzaamheden op te ruimen.

Kuijt niet verkocht aan investeerders


Feyenoord-spits Dirk Kuijt zal zeker niet meewerken aan een constructie om hem te verkopen aan een investeringsmaatschappij. De zaakwaarnemer van de aanvaller, Rob Jansen, zei dit maandag. "Het hele verhaal van de verkoop van Kuijt is onzin. Dirk zal zo'n contract nooit tekenen."

Maandag meldde het Algemeen Dagblad dat Feyenoord de transferrechten van Kuijt verkocht heeft aan een internationale investeringsmaatschappij. Eerder onthulde de krant al dat de Rotterdamse club negen miljoen euro zou hebben verdiend aan de verkoop van de transferrechten van Salomon Kalou aan het bedrijf Soccer Investments and Representations. Bij Kuijt zou het overigens niet om 100 procent van de rechten gaan, maar om maar 50 procent.

"Het verhaal is voor 100 procent onzin. Feyenoord heeft mij ervan verzekerd dat zij geen overeenkomst hebben met dit bedrijf. En wij hebben er al helemaal niets mee te maken. Dirk zal ook nooit meewerken aan een dergelijke constructie," aldus Jansen.

Moerenhout naar Phonak

Koos Moerenhout rijdt in 2006 voor het Zwitserse Phonak. De 31-jarige Nederlander vertrekt bij Davitamon- Lotto.

Moerenhout heeft zijn transfer mede te danken aan zijn huidige ploeggenoot Axel Merckx, die al in juli bekendmaakte dat hij in dienst van Phonak gaat rijden. ”Toen Axel met Phonak in contact kwam, vroeg hij meteen of ze mij ook konden gebruiken. Daarna is het balletje snel gaan rollen. Ik zal volgend jaar voor het eerst de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijden. In een Belgische ploeg was dat elk jaar toch moeilijk. Ik wil nog een paar jaar fietsen; dit is een mooie ploeg om mijn loopbaan te vervolgen.”, aldus de Nederlander.

In 1996 werd Moerenhout profwielrenner. Hij reed tot en met 1999 voor Rabobank, de ploeg die hij dat jaar verliet voor Farm-Frites. Nu is hij al een aantal jaren actief in Belgische dienst. Zijn grootste zege uit zijn carrière is het eindklassement in de Circuit Franco Belge, in 1996. Hij staat vooral bekend als een goede helper.

Trainer Hansen stapt op bij Rosenborg

De Noorse club Rosenborg BK zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe trainer. Per Joar Hansen diende zondag na de 1-2 thuisnederlaag tegen Lillestrøm SK zijn ontslag in.

De Noorse voetbalclub is aan een erg slecht seizoen bezig. De kampioen van de afgelopen dertien jaar staat na zeventien speeldagen slechts achtste met dertien punten achterstand op koploper IK Start.

Hansen werd in november 2004 aangesteld als de opvolger van Ola By Rise. Daarvoor was hij al assistent-coach van Rosenborg.

Janga van AZ naar FC Emmen

Christy Janga speelt het komende seizoen voor FC Emmen. De middenvelder mocht transfervrij vertrekken bij AZ, waar hij nog een contract had voor één seizoen.

De 19-jarige Antiliaan speelde de afgelopen twee jaar slechts twee competitiewedstrijden voor de ploeg uit Alkmaar. De middenvelder mocht wel vlak voor tijd invallen tijdens de halve finale van de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon. Janga was nog geen minuut in het veld toen de Portugezen via een goal in de extra tijd AZ in rouw dompelden. Louis van Gaal achtte Janga overbodig en doet hem nu van de hand. De middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen bij FC Emmen, dat eerder al met Schoenmakers, Hoogstrate, Mghizrat en Valeev vier bekende namen aantrok.

NOS start nieuwssite voor jongeren

FOK/NOSDe NOS start in oktober met een nieuwssite voor jongeren. Vorig jaar oktober berichtte FOK! al over de plannen. Toen zei de NOS al te onderzoeken wat mogelijk was. "Al lange tijd onderzoeken het NOS Journaal en de NOS in breder verband de wijze waarop jongeren over nieuws denken, wat hun definities zijn, en de plekken waar ze nieuws willen aantreffen. Recent heeft de Universiteit van Amsterdam daar een onderzoek over uitgebracht, en zelf heeft het NOS Journaal een eigen inventarisatie afgesloten."

Ook FOK! werd gevraagd wat de werkwijze precies was. "Ze wilden een jongerenjournaal beginnen en vroegen zich af of FOK! misschien kon vertellen hoe je dat nou precies doet, je op jongeren richten. Ik heb onder andere gezegd dat we ons helemaal niet op jongeren richten, maar gewoon erg jong zijn", zo zei admin Breuls.

Het gaat om de website NOSheadlines.nl. Acht studenten van journalistieke opleidingen zullen stage lopen bij de NOS en in die periode de site vullen. Op de site komen ook video- en radioitems te staan. De NOS start het project in samenwerking met de randstedelijke radiozender FunX. De redactie zal ook gevestigd worden bij FunX in Rotterdam.

Grap Uithalen Deel 2

In de vorige blog kon je kijken naar een leuke grap die je eigenlijk zelf ook weleens kunt uitvoeren bij je vrienden of kennissen.

De grap die in het volgend filmpje wordt uitgevoerd is een aanrader voor de mensen die het leuk vinden om zulke dingen uit te halen. De jongen in het volgend filmpje huilde in zijn eigen bed en als het nog langer had geduurd dan zou hij zelfs om zijn moeder geschreeuwd hebben.

Bekijk de grap.

Identiteit Piano Man blijft ongewis

Piano manHet is hoogst onzeker of de identiteit van de 'Piano Man' ooit achterhaald zal worden. Artsen vrezen dat de pianist met geheugenverlies, die op 7 april met kletsnatte kleren werd aangetroffen op een Brits strand, nooit zal kunnen vertellen waar hij vandaan komt.

De 'Piano Man' verblijft op dit moment in een psychiatrische inrichting in Dartford. Daar hebben de behandeld artsen nog steeds geen concrete aanwijzingen over zijn identiteit. ''Het is mogelijk dat zijn familie een geïsoleerd bestaan leidt en onze oproepen niet gelezen heeft, maar toch moeten we ons voorbereiden op het feit dat we misschien nooit zullen weten wie hij is'', aldus een verantwoordelijk geneesheer.

De mysterieuze man dankt zijn bijnaam 'Piano Man' aan het feit dat hij sinds zijn opname in een ziekenhuis urenlang piano speelt op een zeer behoorlijk niveau. Hij spreekt echter geen woord. Eerder bleek in ieder geval het vermoeden dat hij een Nederlander, Noor of Tsjech zou zijn, niet juist.

Volleybalvrouwen winnen ook laatste wedstrijd

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zondag ook hun laatste wedstrijd van het WK-kwalificatietoernooi in het Turkse Ankara gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg gastland Turkije met 3-0, setstanden waren 25-23 25-12 en 25-13.

Nederland was zaterdag na de overwinning op België en de overwinning van Turkije op Oekraïne al verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap volgend jaar in Japan. Nederland won eerder ook van de Oekraïense vrouwen.

Arrestaties na bomdreigmail R'dams racespektakel

Gisternacht zijn in Rotterdam-Zuid twee mannen (18 en 26) en een vrouw (21) van hun bed gelicht die per e-mail hadden aangekondigd drie bommen te zullen laten ontploffen tijdens het racespektakel 'Monaco aan de Maas'. De mail was zaterdag verstuurd aan De Telegraaf. De krant alarmeerde daarop de politie.

De politie heeft voorafgaand aan het race-evenement op verschillende locaties onderzoek gedaan naar eventuele explosieven. Er werd echter niets aangetroffen.

De mail aan De Telegraaf bevatte onder meer de volgende tekst: ''Wij moslims houden van bloed. Allah is groot, Allah is machtig. Als de dag van zondag niet doorgaat dan zal er een ander evenement de klos zijn. Pak geen metro naar de stad of bus. Weet dat dat gevaarlijk is. Denk goed na over wat je doet''. De mail was opgesteld in gebrekkig Nederlands en verstuurd door ene Jayanira R.

De Telegraaf kon vandaag nog geen antwoord geven op de vraag of de mail inderdaad verstuurd is uit naam van radicale moslims, of door lieden die moslims in een kwaad daglicht wilden stellen. De drie opgepakte personen zijn in ieder geval géén moslims. Het trio wordt momenteel verhoord.

Van Gaal bevestigt interesse voor Lamey

AZ denkt bij het invullen van de rechtsbackpositie aan Michael Lamey. Zondagavond bevestigde coach Louis van Gaal in Studio Voetbal dat Lamey 'op het lijstje staat' om de plek van de naar Villarreal vertrokken Jan Kromkamp in te vullen. De 25-jarige Lamey mag weg bij PSV, waar hij geen basisplaats heeft.

Lamey begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Ajax, en in het seizoen 2000/2001 debuteerde hij bij RKC Waalwijk in de competitie. In het seizoen 2002/2003 werd hij door PSV gekocht en direct verhuurd aan AZ. Een jaar later speelde hij op huurbasis bij FC Utrecht. Vorig seizoen bleef Lamey wel bij de Eindhovenaren, waar hij mede door blessures slechts vijf competitiewedstrijden speelde.

Bommelding Monaco a/d Maas

De 500.000 autosportfans die zondag aanwezig waren in Rotterdam hebben er niets van gemerkt, maar er was zaterdag al sprake van een bommelding.

Zaterdagmiddag kwam er bij de Rotterdamse politie een melding binnen dat er op verschillende plaatsen bommen lagen. De politie nam de melding heel serieus op en heeft een grote zoektocht gestart, maar niets gevonden. Naar aanleiding van de valse bommelding heeft de politie drie verdachten aangehouden, en uiteindelijk toestemming gegeven het evenement door te laten gaan.

Het evenement was voor de coureurs en de fans een groot succes. "Dit moeten we vaker doen!" riep Christijan Albers nadat hij een oorverdovend applaus had gekregen. Ook Robert Doornbos heeft genoten. "Het was fantastisch. Zoveel fans langs de kant, het leek wel een enorm voetbalstadion. Ze schreeuwden en juichden me toe, ik heb echt genoten om hun deze show voor te schotelen," aldus de Rotterdammer. Voor de organisatie was het financieel gezien een iets minder succes. Door het ontbreken van een hoofdsponsor dreigt er een tekort van meer dan ¤200.000. Dit maakt een herhaling van het spektakel dan ook twijfelachtig.

Clutterbuck Valley

Welkom in Clutterbuck Valley, een vreemde stad vol met rariteiten.
quote:
Deze stad zit vol van de mysteries. Sinds de dag dat ik het "Probleem Oplossings Kantoor" heb opgericht zit ik verzonken in de vele mysteries. Ik kan jullie hulp heel erg goed gebruiken.
Zoals jullie lezen heeft Penelope Peetnik jullie hulp dringend nodig, zij doet dan ook een verzoek om een aantal mysteries op te laten lossen en wie kan dat nu beter dan jullie...

Deze dus, succes...

Pierce verslaat Sugiyama in finale

Mary Pierce heeft het WTA-toernooi van San Diego gewonnen. In een eenzijdige finale liet ze Ai Sugiyama kansloos: 6-0, 6-3.

Sugiyama was wat moe nadat ze zaterdag al twee wedstrijden had gespeeld: haar halve finale in het enkelspel én het dubbelspel. Mede daardoor werd ze gedurende de finale liefst vier keer gebroken op love. Pierce domineerde de wedstrijd met haar goede service, scherpe returns en fantastische winners: in totaal liefst 38. Op 6-0 en 5-1 liet ze de Japanse nog even terugkeren in de wedstrijd, maar op haar zevende matchpoint sloeg de Française dan eindelijk toe. Het is al haar zeventiende toernooizege, maar pas de eerste op een Amerikaans hardcourttoernooi.

Door haar toernooiwinst nadert Pierce weer de top-10. Ze komt binnen op een elfde plaats. De laatste keer dat Pierce bij de eerste tien stond is alweer ruim vier jaar geleden. Ze lijkt in topvorm, want ze verloor geen set in San Diego. ”Het is meer dan een jaar geleden dat ik een toernooi won. Er zit nog steeds goed tennis in mij en dat houdt me gemotiveerd.”, aldus de runner-up van Roland Garros.

Hoofd tbs-kliniek is kritiek Kamer beu

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

De directeur van de Pompe-kliniek voor tbs'ers in Nijmegen, Jos Poelman, heeft het gehad met sommige Tweede Kamerleden die maar commentaar en kritiek blijven leveren op de ontsnapping van tbs'ers, zoals nu weer met Marciano Ernst. Poelman beaamt dat het tbs-systeem niet waterdicht is. Maar dan moet volgens hem de Kamer de wet maar aanpassen als die het systeem wil veranderen. ''Alleen maar kritiek uiten heeft geen zin'', zei hij.

De tbs'er Ernst verdween donderdag uit een inrichting in Halsteren in Brabant. Hij kan levensgevaarlijk worden als hij zijn medicijnen niet inneemt. Het Openbaar Ministerie verspreidde daarom een foto van de ontsnapte man.

Ernst is een 34-jarige Nederlander van Surinaamse komaf. Hij werd in 1997 tot 2 jaar cel en tbs veroordeeld wegens het vermoorden van de 35-jarige minnaar van zijn ex-vriendin. Hij stak de man tijdens een woedeuitbarsting drie maal met een mes in het hart. Hij was toen al onder behandeling bij de Riagg, omdat hij leed aan grote achterdocht en waanideeën. Hij slikte daarvoor ook medicijnen, maar die had hij die de bewuste dag niet ingenomen. De officier van justitie noemde Ernst indertijd een 'ernstig ziek' persoon.

De Rotterdamse persofficier van justitie H. Hambeukers vertelde zondag dat er na het politiebericht over deze man tientallen tips zijn binnengekomen. Hij was maandagochtend echter nog niet aangehouden.

Vervangingskind

Googelen levert slechts drie treffers op, ten teken dat het op internet een weinig besproken en beschreven fenomeen betreft: het vervangingskind. Een kind dat een eerder overleden kind vervangt en om dat te onderstrepen, dezelfde naam krijgt van zijn ouders. Vooral in katholieke kring was dat niet ongebruikelijk. Op mijn geboortekaartje staat het als volgt: "God nam ons een lief zoontje en broertje. God gaf ons een lief zoontje en broertje. We noemen hem naar zijn broertje in de hemel: Anton".

FOK! Prijswinnaars week 31

Allereerst gaven we dit weekend 2x2 kaarten weg voor het Solar Festival Weekend in Roermond, aanstaande zaterdag en zondag. De winnaars zijn:

Dat zijn geworden:


HellaHard-OG
apachzor


Jullie krijgen je toegangscode per email. Het is dus cruciaal dat je in je profiel het juiste adres hebt staan. Twijfel je hieraan, mail me dan even (lyndsey@fok.nl) voor de zekerheid.

Ook voor Artquake gaven we kaartjes weg, 5x2 om precies te zijn, aan mensen die wisten dat TrackAddict de band van Zwazi (ex-Postmen) is.
Ook voor jullie geldt dat we zeker moeten weten dat jullie emailadres correct is, dus check dit even en geef zonodig je correcties (liefst vandaag nog) door via lyndsey@fok.nl.

De winnaars:


Cybersailor
AjaxAmsterdam
child_of_the_matrix
kristo
VrouwTheelepel


Tenslotte gaven we nog 3 keer de Bluespoon AX weg (Vraag: hoeveel kost een Bluespoon AX, Antwoord: 60 euro). Jullie hoeven niks te doen of controleren, en ontvangen de prijs vanzelf thuis!


SwollyBoy
B00G1E
JeFFire

Chelsea wint eerste prijs

Al vroeg in het seizoen heeft Chelsea zijn eerste prijs binnen. De Engelse landskampioen won de Community Shield, de jaarlijkse ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Arsenal verloor verdiend met 2-1.

Didier Drogba was de grote man aan de zijde van Chelsea. Hij scoorde aan het begin van de eerste en tweede helft. Hierna maakte Fabregas nog de aansluitingstreffer voor Arsenal. Drogba liet bij beide goals zien over klasse te beschikken. Zijn eerste goal na acht minuten was er één van grote schoonheid: hij controleerde een pass van Del Horno met zijn borst, hield Senderos van zich af en volleerde de bal achter Lehmann. Bij zijn tweede treffer liet de Ivoriaan zijn brute kracht gelden door een tackle van Senderos te ontwijken en op de been te blijven.

Op het doelpunt van Arsenal na gaf de verdediging van Chelsea bijna niets weg. Makelele zorgde er vaak voor dat de defensie zelfs niet in actie hoefde te komen door veel aanvallen te onderscheppen. Bij Chelsea speelde Arjen Robben zeventig minuten, voordat hij werd afgelost door aanwinst Wright-Phillips. Dennis Bergkamp werd in de rust vervangen door Robin van Persie. Over twee weken krijgt Arsenal de kans om revanche te nemen in de competitie, als het naar Stamford Bridge afreist. Wat de ploeg van Wenger misschien kan helpen de nederlaag te verwerken is de volgende statistiek: de laatste keer dat een ploeg die de Community Shield won ook landskampioen werd was in het seizoen 1996/1997.

Britse justitie wil radicale imams aanklagen

In Groot-Brittannië bekijkt Justitie de mogelijkheden om drie radicale imams aan te klagen wegens het aanzetten tot moord en hoogverraad. De drie hebben volgens Justitie terroristische daden goedgepraat en zelfs verheerlijkt.

Het gaat om de moslimgeestelijken Omar Bakri Mohammed, Abu Izzadeen en Abu Uzair. De eerste liet weten dat hij er geen moeite mee zou hebben als terroristen ''met de juiste motieven'' gijzelingsacties zouden ondernemen op Britse scholen. De tweede noemde de aanslagplegers van 7 juli in Londen ''volkomen prijzenswaardig''. De derde zei na de aanslagen in Londen dat ''de strijdvlaggen zijn gehesen voor de jihad in het Verenigd Koninkrijk.''

Imam Bakri Mohammed, een bewonderaar van Osama bin Laden, kwam overigens eerder onder meer in het nieuws toen zijn organisatie in 2003 de aanslagplegers van 11-9-2001 in de VS wilde herdenken. In 2002 liet hij weten dat ook Nederland doelwit zou worden van bloedige aanslagen als ons land niet stopte met het arresteren van moslims.

Justitie onderzoekt momenteel op welke wijze het drietal kan worden aangepakt. Er is echter nog geen besluit genomen over een eventuele strafklacht tegen de het radicale trio. Premier Tony Blair pleitte er afgelopen vrijdag al voor extremisme keihard aan te pakken en radicale buitenlanders sneller het land uit te zetten. Desnoods is hij bereid om daarvoor de wetgeving op het gebied van mensenrechten aan te passen.

Ligue 1: Monaco onderuit, Lyon wint

In de Franse competitie werd dit weekend de tweede speeldag afgewerkt. Olympique Lyon en Paris Saint-Germain boekten opnieuw zeges, terwijl AS Monaco zijn eerste nederlaag leed.

Paris Saint-Germain won uit bij FC Sochaux met 0-1. Matchwinnaar aan de kant van de Parijzenaars was Edouard Cissé, die na een voorzet van Pauleta de enige goal van de wedstrijd maakte. Letizi, de doelman van PSG, moest nog enkele mooie reddingen verrichten om de drie punten voor de ploeg van Bonaventure Kalou veilig te stellen. Paris Saint-Germain lijkt op de weg terug na een matig seizoen waarin het als negende eindigde.

Olympique Lyon had ook veel moeite in zijn thuiswedstrijd tegen Strasbourg. Het werd slechts 1-0 voor de landskampioen dankzij een treffer van Carew. De lange Noor is goed begonnen bij zijn nieuwe club. Eerder scoorde hij al een hattrick in de Franse Supercup. De grootste verrassing van de tweede speeldag was de winst van AJ Auxerre bij AS Monaco. Een rode kaart van Evra brak Monaco duur op: Violeau en Pieroni waren scherpschutters van dienst bij Auxerre. Een slechte generale repetitie voor de ploeg van Deschamps, die het de komende week moet opnemen tegen Real Betis in de voorronde van de Champions League.

Naast de traditionele titelkandidaten is Lille één van de outsiders in de Ligue 1. Zaterdag stal de ploeg een punt bij Ajaccio, door pas in de blessuretijd de 3-3 te scoren, via Debuchy. Een andere opvallende uitslag was de nederlaag van Olympique Marseille, tegen RC Lens. Vorige week verloor de ploeg uit de havenstad ook al z’n ouverture. Woensdag spelen beide ploegen in de finale van de Intertoto Cup.


Uitslagen 2e Speeldag:
RC Lens – Olympique Marseille 2-0
Ajaccio – Lille 3-3
Bordeaux – Nancy 1-0
FC Metz – Le Mans 0-0
AS Monaco – AJ Auxerre 0-2
Sochaux – Paris Saint-Germain 0-1
Toulouse – Olympique Nice 0-2
Troyes – Saint-Etienne 0-0
Stade Rennes – Nantes 0-3
Olympique Lyon – Strasbourg 1-0

De stand na twee speeldagen :

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nantes265 - 0
2Paris Saint-Germain265 - 1
3Bordeaux263 - 0
4Olympique Lyon263 - 1
5Olympique Nice243 - 1
6AJ Auxerre242 - 0
7Lille244 - 3
8RC Lens232 - 2
9AS Monaco231 - 2
10Toulouse231 - 2
11Ajaccio223 - 3
12Troyes221 - 1
13Saint-Etienne220 - 0
14Le Mans211 - 2
15Strasbourg210 - 1
16FC Metz211 - 4
17Nancy200 - 2
18Sochaux200 - 2
19Olympique Marseille200 - 4
20Stade Rennes200 - 4

Roddick winnaar in Washington

Andy Roddick heeft de Legg Mason Classic in Washington op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Amerikaan versloeg zijn landgenoot James Blake in de finale: 7-5, 6-3.

De setstanden maskeren de moeite die Roddick had met Blake. Zo won Blake meer punten op de opslag van Roddick dan andersom; een knappe prestatie. Blake kwam in de eerste set terug van een 4-1 achterstand, maar op 5-6 verloor hij zijn opslag door twee onnodige fouten. In de tweede set deed één matige servicegame Blake de das om. Roddick wint alweer zijn vierde titel van dit seizoen, na eerder in San Jose, Houston en Queen’s te hebben gezegevierd.

Roddick had respect voor zijn tegenstander, die lange tijd uit de roulatie was: ”Hij zette veel druk en liet me werken voor mijn punten. Maar ik voelde me nooit met mijn rug tegen de muur gezet.” ‘A-rod’ lijkt ook één van de favorieten voor de US Open, later deze maand. ”Ik probeer altijd in deze tijd van het jaar mijn beste tennis te spelen,” aldus het servicekanon. Blake is vooral blij dat hij weer terug aan de top is: ”Ik had nooit gedacht terug te keren op een tennisbaan, laat staan nog eens een finale te halen. Ik geniet zelfs van deze nederlaag.”.

De kop van Donner

Alles en iedereen valt nu natuurlijk over Donner heen omdat Marciano Ernst besloot de omgeving van Halsteren eens te gaan verkennen. Oké de kop van Donner mag van mij ook rollen, maar het is de vraag of alle kritiek nu zo goed gericht is. In het Zaterdagavond uitgezonden politiebericht werd verteld dat Marciano in de laatste fase van zijn behandeling zit en daarom zelfstandig van de éne gesloten inrichting naar de andere mocht lopen. Natuurlijk klinkt deze ontsnapping daarmee weer als het toppunt van naïviteit, maar ontsnappingen zijn natuurlijk van alle dagen en dat is dus niet het belangrijkste aan deze zaak. Wat echt stoort is dat deze man dus in de laatste fase van zijn behandeling zit, maar kennelijk nog wel zo gevaarlijk is dat alle alarmbellen gaan rinkelen als hij er vandoor gaat.

Ik vraag me dus werkelijk af of het de bedoeling was dat de laatste fase van deze tbs-behandeling 100 jaar zou gaan duren, of dat er alleen expliciet werd gesproken over 'laatste fase' om al direct een excuus te geven voor het feit dat hij zoveel vrijheid had. Waarschijnlijk geen van beide en daarmee zijn we dus bij de kern van het probleem. Ons tbs-beleid is gericht op terugkeer in de maatschappij en daarmee accepteren we dus dat iemand die levensgevaarlijk is wanneer hij zijn medicijnen niet neemt, op een gegeven moment gewoon weer vrolijk vrij rondloopt. Daar moeten de Kamervragen dus over gaan en niet over de details van de zoveelste ontsnapping, want dan zal Donner wederom heerlijk achterover leunen en zich kunnen verschuilen achter de 'toch goed opgevolgde regeltjes'.

En wij moeten ons allemaal afvragen of het de bedoeling is dat iemand als Marciano Ernst uiteindelijk weer op vrije voeten komt, want als we dat niet willen dan moeten we bij de volgende verkiezingen in ieder geval geen CDA stemmen.

Impressie Monaco aan de Maas

Zondag 7 augustus was het centrum van Rotterdam bezit van autosportminnend Nederland. Vele race-auto's én motoren hebben een demonstratie gegeven voor de circa 500.000 toeschouwers.

Met het programma van meer dan drie uur was er voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld historische GP motoren en een Dakar parade. Maar het belangrijkste deel van de middag was uiteraard ingericht met vele race auto's. Ferrari, Maserati, Lamborghini, Porsche, Marcos, Chevrolet, Spyker, ze waren er allemaal te zien.

Ho-Pin Tung mocht het programma officieel openen met een demonstratieronde in een BMW Williams F1. Hierna moest hij echter per helikopter naar Assen om deel te nemen aan de Formule 3 race aldaar. Later in het programma kwamen Christijan Albers en (de uitsmijter) Robert Doornbos in actie in een Minardi F1. Ook historische Formule 1 auto's kwamen voorbij; Lotus 101 (1989) met achter het stuur Nelson Piquet junior en een Lotus 79 (1978) die bestuurd werd door Nicky Pastorelli.

Verder waren er demonstraties te zien van de Formule 3000, een groot scala aan recente en klassieke droomauto's als de Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT en de Marcos. Ook de diverse Le Mans auto's waren te zien, met als blikvanger de Dome Judd van Racing For Holland van Jan Lammers en Donny Crevels in de Spyker C-8 Spyder GT2-R.


Ho-Pin Tung


Christijan Albers


Robert Doornbos

"Ook Kuyt verkocht aan investeerders"

Het Algemeen Dagblad meldt in haar krant van maandag dat, na Kalou, ook Dirk Kuyt verkocht zou zijn aan investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations.

Er is wel een verschil met de zaak van Kalou, de transferrechten van Kalou zouden voor 100% zijn verkocht en die van Kuyt voor 50%. Hiervoor zou Feyenoord vijf miljoen euro ontvangen. Dit blijkt uit documenten die het AD in bezit zegt te hebben.

Er zou nog geen club 'gezocht' zijn voor de blonde aanvaller. Beide aanvallers moeten nog wel een handtekening zetten, wanneer ze niet tekenen vervalt de afspraak. Het maakt niet als één speler niet tekent, dit gaat afzonderlijk.

De documenten vertellen ook dat Feyenoord ook aan de volgende transfer van Kalou verdient. De investeringsmaatschappij wil Kalou bij Benfica onderbrengen en dan na één of twee jaar voor een veel groter bedrag weer verkopen. Van dat mega-bedrag zou de Rotterdamse club dan tien procent krijgen, tot een maximum van 1,5 miljoen. Ook bepaalt de investerdeer wanneer en waarnaar toe Kalou vertrekt.

De FIFA verplicht clubs aan iedere transfer die gedaan wordt mee te werken. Daarom moet Feyenoord contractueel meewerken aan eerder genoemde constructies. Wanneer Feyenoord dit niet doet, moet de club, volgens afspraak, twintig miljoen euro boete betalen. Daarbij komt dat de club het contract van Kalou niet mag aanpassen zonder toestemming van de investeerder, voordat het contract is uitgediend.

Vriend vangt kogel op voor zijn vriendin

In Nieuwerkerken, in België, is gisteren een 33-jarige man overleden doordat hij de kogel opving die voor zijn vriendin bedoeld was. Er is één keer geschoten.

De dader is de 37-jarige ex-vriend van de vriendin van het slachtoffer. Hij wilde haar om het leven brengen maar op het moment dat hij schoot wist het slachtoffer nog net ervoor te springen. De vrouw is ongewild getuige geweest van de dodelijke schietpartij evenals de vader en het neefje van het slachtoffer. De dader sloeg in eerste instantie op de vlucht maar kon later op de avond ingerekend worden. Hij is de hele avond verhoord. Mogelijk wordt hij morgen voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.