Spore

De som der delen
Het spel als geheel bestaat niet. Het blijven losse fases die afzonderlijk te spelen zijn, en ook compleet anders spelen. Maar echt vijf losse spellen wil ik het ook niet noemen, ondanks dat er vijf fases zijn. Ik heb de indruk dat er twee losse games zijn, namelijk de Space Phase en de creature editor. De eerste vier fases zijn naar mijn mening bedacht om de creature editor een doel te geven, omdat je met alleen een editor niet ver komt. Wright kon of wilde die fases niet zo uitgebreid maken als de Space Phase, wat als resultaat heeft dat je vijf uur bezig bent met de eerste vier fases, en vijftien uur met de laatste fase. Het evenwicht is een beetje zoek.

<\/center>

Als geheel kon het spel mij echter wel boeien en een behoorlijke tijd bezig houden. Nadat ik het uitgespeeld had, was ik er echter ook wel klaar mee. Misschien dat ik het over een aantal jaren nog weer uit de kast trek, maar voorlopig laat ik het rustig stof verzamelen. Mensen die helemaal weg zijn van de creature editor en daar veel tijd mee zoet kunnen zijn, kunnen dit spel wel langer spelen. Zij hebben er namelijk nog een extra spel bij ten opzichte van de mensen die niet zoveel geven om het maken van wezens. Die hebben eigenlijk alleen de Space Phase om zichzelf mee te vermaken, en zoals gezegd gaat dat na enige tijd vervelen.



<\/center>

Conclusie
Spore is voor bijna iedereen leuk om te spelen. Het is een vermakelijk spel met een vleugje humor hier en daar, en graphics die mooi zijn om te zien en een goede sfeer neerzetten. Doordat het verschillende kleine minigames zijn is er een leuke afwisseling in het spel aanwezig, je bent niet telkens met hetzelfde bezig. Het nadeel is dat de simpelheid de herspeelbaarheid niet echt bevordert. De creature editor kan de creatievelingen onder ons uren zoet houden, degenen met een minder begaafde kunstknobbel zullen er ook wel om kunnen lachen. Als je echter iemand bent die totaal geen zin heeft om beestjes en huisjes te maken, kun je dit spel beter links laten liggen. Het spel als geheel geeft ook nergens het gevoel echt bijzonder te zijn, bij vlagen ben je onder de indruk maar dat gevoel zakt daarna snel weer weg. Voor de casual gamers onder ons is dit een leuke titel, maar de wat verder gevorderden zullen te snel uitgekeken raken om een uitgave van vijftig hardverdiende euro\\\'s te rechtvaardigen.