DVD: Grey's anatomy - seizoen 3

Het mag bijna een godswonder heten, maar het is een serie gelukt om ER van de ziekenhuisserietroon te stoten. Grey's Anatomy beleeft inmiddels in de Verenigde Staten het vierde seizoen, en is daar en in de rest van de wereld ongekend populair. In oktober kwam het eerste deel van het derde seizoen uit op dvd en sinds kort is ook het tweede deel uit. Dat maakt het derde seizoen nu compleet verkrijgbaar.



In de laatste afleveringen van het tweede seizoen werkte alles naar een dramatisch slot toe. Het duurde voor de fans dan ook veel te lang voordat het derde seizoen werd uitgezonden. Naast de oude verhaallijnen kwamen er ook weer een hoop nieuwe personages en ontwikkelingen tevoorschijn. Denny, de vriend van Izzie Stevens (Katherine Heigl), overleed na een hevig ziekbed en Izzie kan maar moeilijk vrede krijgen met zijn dood. Haar toekomst in het ziekenhuis lijkt onzeker en ze twijfelt over haar ambities. Voor Meredith is het de liefde die haar parten speelt; voor wie zal Derek McDreamy (Patrick Dempsey) kiezen? Ook de relatie van Cristina Yang (Sandra Oh) en Preston Burke (Isaiah Washington) speelt weer een belangrijke rol in dit seizoen. Voor directeur Richard Webber (James Pickens Jr.) wordt het moeilijk om te kiezen tussen zijn carrière en zijn huwelijk. Voor de rest gebeurt er weer van alles en nog wat in het Seattle Grace Hospital. De mannelijke artsen gaan met elkaar bikkelen in de woeste bossen en de vader van George O'Malley (T.R. Knight) wordt opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast wordt Alex Karev (Justin Chambers) geconfronteerd met een onbekend slachtoffer van een ongeluk, waarbij deze niet alleen haar gezichtsvorm, maar ook haar geheugen kwijt is.

De serie kende een ongekend goed eerste seizoen. Er gebeurt van alles en de sympathieke karakters raken je vrijwel direct. De realistische setting en goed uitgewerkte verhaallijnen en dialogen maken Grey's Anatomy tot een topserie. Door het soapachtige karakter van de ziekenhuisserie leken sommige afleveringen zo inwisselbaar voor andere. In het tweede seizoen zakte de kwaliteit jammer genoeg een beetje in, maar in deze derde serie is het niveau weer als vanouds.



Voor de fans is het behoorlijk irritant dat de seizoenen van Grey's Anatomy steeds in delen worden uitgebracht. Het maakt de release niet alleen duurder dan soortgelijke series (een seizoen ER kost bijvoorbeeld nog geen drie tientjes; Grey's Anatomy bijna zestig euro), maar het maakt de release gewoon nét niet af. Elk deel bestaat uit een kartonnen box met twee slimcases, met daarin elk twee disks. Naast de 24 afleveringen van het derde seizoen, bevat de release een flinke hoeveelheid extra materiaal. Zo krijg je een rondleiding in het 'ziekenhuis' door Patrick Dempsey, is er een interview te zien met bedenker Ellen Pompeo en is er een special over de bijzondere patiënte 'Jane Doe'. Daarnaast bevatten de disks een flink aantal niet eerder vertoonde scènes en audiocommentaar van de makers en cast van de serie.



Dat Grey's Anatomy een lekkere zwijmelserie is, staat buiten kijf. Alhoewel er genoeg ruimte is voor het echte ziekenhuisleven, biedt de serie ook genoeg romantiek, verdriet en drama. De release op dvd is zeer uitgebreid, maar het blijft wel jammer dat het seizoen in twee delen wordt uitgebracht.


Label: Buena Vista H.E. Releasedatum: 11 november 2007
Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: