Bioscoopfilm: Monster In Law

In Monster in Law speelt Lopez naast Jane Fonda en Michael Vartan.
Voor Jane Fonda, geboren uit de relatie van de legendarische Henry Fonda, met de New Yorkse socialité Frances Seymour Brokaw, was het natuurlijk meer dan logisch om het acteervak in te gaan. Na jarenlange successen als Barbarella, en Julia vind Fonda het in 1990 tijd voor wat meer rust. Met Monster in Law hoopt zij haar comeback te maken, gelijktijdig met de release van haar autobiografie.

Michael Vartan zal bij iedereen nog het beste op het netvlies staan als Sam Coulson in Never Been Kissed (met Drew Barrymore), als overspelige echtgenoot in One Hour Photo, en als agent in Alias.



Toen alles nog koek en ei was


Charlotte Cantilini (Lopez) is een uitzendkracht, een manusje van alles, en een beetje een kneus. Ze heeft al tijden geen vriend meer gehad, en als ze eindelijk een fijn manpersoon spot op het strand, durft ze niets te zeggen. Godzijdank heeft beste vriendin Morgan een catering-service die toevallig op een avond een feest verzorgt van dezelfde fijne vent van het strand. Charlotte helpt mee in de bediening en krijgt zo contact met Dr Kevin Fields (Vartan). Op het feestje loopt echter ook een wannabe vlam van Kevin rond die Charlotte wijsmaakt dat hij homo is. Zo goedgelovig en naief als Charlotte is (Meestal de rol van Lopez in romantische comedy's) gelooft ze het meteen, en neemt ze na het feest geen contact meer op met Kevin. Gelukkig hij wel met haar, en zo krijgen ze een too-good-too-be-true relatie.
Tot het moment dat schoonmama-lief Viola Fields in de picture komt. Schoonmama (Fonda) is een oude rot in het vak van presenteren, en wil natuurlijk niets minder dan het beste voor haar zoon.
Met Viola zelf gaat het alleen iets minder. Vlak voor de opnames van haar immens populaire talkshow wordt haar verteld dat ze vervangen gaat worden door iemand die ongeveer 3 keer zo jong is als zij. Als ze daarna ook nog eens tijdens haar show een wereldvreemd tienersterretje moet interviewen, draait ze door.
Wanneer Viola weer enigzins is bijgekomen, en wordt ontslagen uit het ''rusthuis'' waar ze enige tijd heeft doorgebracht, is de relatie tussen Kevin en Charlotte al zover gevorderd dat ze gaan samenwonen. Kevin vind het dan ook tijd voor Charlotte om zijn moeder te ontmoeten. Tijdens dat bezoek word erg duidelijk dat moederlief het niet zo hoog op heeft met de keuze van haar zoon.
Als Kevin Charlotte dan ook nog eens ten huwelijk vraagt, begint een felle strijd tussen schoonmoeder en schoondochter. Jammer genoeg begint Charlotte halverwege de film pas door te krijgen wat voor een tegenstander ze in haar ''Monster in law'' heeft. Vanaf dat moment begint de film namelijk een stuk interessanter te worden.


Bitchfight!

Je ziet hoe Viola Charlie een paar keer flink met haar bevallige hoofd op de tafel beukt, en hoe Charlotte Viola een flink goede rechtste geeft. Zelfs een (Half per ongelukke) vergiftiging lijkt een dag voor de bruiloft roet in het eten te gooien.


Constante factor in de film is de assistente van Viola, Ruby (Wanda Sykes). Ze was waarschijnlijk toegevoegd als extra komische factor, maar doet eigenlijk niets meer dan irriteren. Waren een paar geraakte opmerkingen nog leuk geweest, zo is het niet leuk als er om de 2 minuten een misplaatste kreet met een té vet accent tevoorschijn komt.

Over het algemeen was Monster In Law leuker dan ik had verwacht, al moet ik toegeven dat ik er niet met al te hoge verwachtingen naartoe ging.

Bovenop de laag zoetsappige comedy wat je standaard kan verwachten bij een Jlo film, ligt een flinterdun laagje hilariteit, dat er vooral is door de strijd tussen schoonmoeder en schoondochter. Het is dus maar goed dat de rivaliteit zodanig is aangedikt dat de haat tussen de 2 duidelijk zichtbaar is. Wat mij betreft is de film een leuke aanrader voor Jennifer Lopez liefhebbers, maar kunnen de mensen die zich daardoor niet aangesproken voelen Monster In Law beter niet gaan bekijken in de bioscoop.



Label: MVSP Releasedatum: 18 Augustus 2005
Officiele Site: http://www.monsterinlaw.com/
Trailer: Trailer

Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!