Interview: Seether

Als ik aan Shaun vraag wat hij het leukst vindt: het schrijven van de nummers, de cd maken of toeren antwoordt hij volmondig: “Toeren!”
“De nummers maken gaat vanzelf, dus dat is niet zo heel spannend, bovendien schrijf ik vooral over ellende, dus daar kom ik ook niet echt van in een feeststemming. En het album maken: tja, je zit maanden in de studio, met een perfectionistische producer die alles perfect wil hebben, daar word je ook wel eens moe van. Maar het toeren: geweldig!”

Duidelijk. “En wat vind je het leukst aan deze job, het Rockster zijn?” “Het reizen”, zegt Shaun. “Als ik geen muzikant was geworden, had ik daar ook voor gekozen. Steden over de hele wereld bezoeken en andere culturen leren kennen, dat vind ik echt te gek!”

En…een tikje voorspelbare vraag, maar dat kan me niet schelen: “Wat vind je een groot nadeel van deze baan?” “Dat sommige mensen je niet als mens zien en je niet met respect behandelen.” Als ik in de regen sta en toch een paar fans voorzie van handtekeningen, dan zijn er toch altijd een aantal kwaad en teleurgesteld dat ik dat niet voor iedereen heb kunnen doen. Ik bedoel, ik wil wel, maar het kan gewoon niet altijd, ik kan nooit iedereen tevreden stellen, helaas.”

Mijn conclusie: deze mannen hebben een topbaan, want als dat de enige klacht is, dan vind ik dat ontzettend meevallen!
Shaun moet bekennen dat ik daar gelijk in heb.

De Band.Subheader
“Kunnen jullie het allemaal een beetje met elkaar vinden of zijn er aardig wat ruzies onderling?” Ah, de drummer wordt wakker!
John:”Vreselijk, ik haat die gasten, haha!”
Oké laat maar, ga jij maar weer slapen. “Nee, gekheid, we kunnen het super met elkaar vinden!” Oh, zeg ik: maar waarom zijn jullie dan al binnen twee jaar met jullie zevende drummer bezig?” Shaun verzoekt mij vriendelijk dit uit mijn interview de schrappen: echt niet! ”Dat heeft niets te maken met de banden onderling!” Aldus Shaun.
Ja, ja….

Nee, het lijken me stuk voor stuk ontzettend aardige gasten.
Shaun, Pat en Dale kennen elkaar al een aardig tijdje, John is sinds januari van de partij. En dat loopt allemaal goed, aldus de heren.

Als ik ze vraag wat ze zoal doen tussen de optredens door, krijg ik een antwoord waarmee ik mijn lezers niet echt mee kan entertainen, computerspelletjes spelen, tekenen en bier drinken… zucht… En ik maar denken dat rockers een enerverend leven leiden: fout dus! Speciale wensen voor hun kleedkamers hebben ze behalve het aanwezig zijn van water en bier ook al niet, dus laten we dit onderwerp snel rusten.

Mijn laatste vraag aan deze heren is of we nog veel van ze kunnen verwachten. “Zeker”, zegt Shaun enthousiast. “We gaan na de release van ons nieuwe album Europa veroveren!”

SUCCES en hartstikke bedankt, ik ga nu van jullie concert genieten!