Game: Singles - Flirt Up Your Life

Onafhankelijk van elkaar zijn twee mensen op zoek naar woonruimte. Eén van hen vindt een flat, maar deze is te duur voor één persoon, dus wordt er een mede-huurder gezocht. Deze wordt al snel gevonden. Beiden blijken geen relatie te hebben, dus tasten ze elkaar af om te kijken of ze bij elkaar passen. Verder wordt het verhaal geheel door jou bepaald!


In het begin van het spel moet je kiezen met welke personen je wilt spelen. Er zijn zowel dames als heren van allerlei pluimage beschikbaar. Van natuurfreak tot Goth, van achtergrondzangeresje tot zakenman. Afhankelijk van de interesses en eigenschappen passen de twee goed of juist helemaal niet bij elkaar. Dat bepaalt meteen de moeilijkheidsgraad van het spel. Kies je twee mensen met een passie voor muziek, dan zal het al snel klikken en voor je het weet staan ze te tongen. Kies je een introverte studente "racecourse design and horse management" en een Latin Lover, dan krijg je het nog moeilijk. Je bent niet beperkt tot heteroseksuele relaties, in de "pink" mode kun je twee vrouwen aan elkaar proberen te koppelen en in de "rainbow" mode proberen twee heren elkaar het bed in te praten.

Nadat je twee toekomstige geliefden uitgezocht hebt, krijg je de keuze uit twee spelsoorten, Free Game (Loft) of Standard Game en een Tutorial. Er is nog een Free Game (Villa) maar die is pas beschikbaar als je het spel een keer uitgespeeld hebt. Bij een Free Game krijg je de beschikking over een leeg huis zonder muren, vloerbedekking of meubilair. Je moet alles van de grond af opbouwen. Kies je voor Standard Game, dan is het huis verdeeld in kamers en staat er wat standaard meubilair in je flat. In de Tutorial tenslotte krijg je een inleidend verhaaltje te zien, er worden wat basisdingen uitgelegd en je flatmate brengt wat dozen mee met extra aankleding voor in je huis.


Rechtbovenin het scherm zie je het portret van de Single die je op dat moment bestuurt. Op elk gewenst moment kan je wisselen en met de andere Single verder spelen. De A.I. neemt dan de eerste Single over.