FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 oktober 2024

Halsema dankbaar voor 'vele steun' na ophef over pro-Palestijnse demonstratie

Burgemeester Halsema heeft "vele, vele steunbetuigingen" ontvangen nadat ze eerder deze week fikse kritiek kreeg op het toestaan van een pro-Palestinademonstratie tijdens de herdenking van de 7 oktober-aanslagen op Israël. "De afgelopen dagen ben ik overspoeld met lieve en ontroerende berichten naar aanleiding van alle media-aandacht", schrijft Halsema in een bericht op Instagram. Zo meldt AT5. 

De burgemeester noemt het "hartverwarmend" dat ze zoveel steun krijgt via sociale media, e-mail ("mijn mailbox loopt vol") en persoonlijke telefoontjes aan haar medewerkers. "Ook de steun van mijn collega-burgemeesters heeft me diep geraakt."

Dat Halsema maandag een pro-Palestijnse demonstratie toestond vlak bij de plek waar de slachtoffers van de Hamas-aanval werden herdacht, is haar door sommigen niet in dank afgenomen. De betogers mochten zich begeven op het Damrak; op de Dam vond de herdenking plaats. Maar een aantal demonstranten probeerde tóch bij de Dam te komen, waardoor de politie moest ingrijpen. Honderden mensen werden aangehouden.

Ophef door PVV-kritiek

Kritiek op Halsema kwam onder meer van PVV-leider Geert Wilders. Hij schreef diezelfde dag op X: "Het land uit met dat tuig en Halsema mag mee". Twee dagen later kreeg hij bijval van zijn partijgenoot, Kamerlid Marco Deen, die de minister opriep Halsema te ontslaan.

Zowel Deen als Wilders werden vervolgens teruggefloten op hun uitspraken, onder meer vanuit het kabinet. Zo noemde minister Uitermark (Binnenlandse Zaken, NSC) het verzoek van Deen "ongepast" en vond premier Schoof dit "veel te ver gaan". Halsema kreeg juist steun, onder meer van andere burgemeesters.

Vanwege het demonstratierecht staat ze nog altijd achter de keuze om de pro-Palestijnse betoging toe te staan, zei Halsema in een interview eerder deze week in televisieprogramma Eva. De aanwezigen op de Dam konden volgens haar niks merken van de tegendemonstratie. "Er is een verschil tussen akelige incidenten, die zijn er zeker geweest, en volledig uit de hand lopen."

Iran verbiedt meenemen van pagers in vliegtuig

Iran heeft passagiers verboden om op alle vluchten semafoons en walkietalkies mee te nemen. De nieuwe regel geldt voor zowel handbagage als koffers, zegt een woordvoerder van de Iraanse luchtvaartautoriteit, aldus persbureau Isna.

Passagiers mogen alleen hun mobiele telefoon meenemen aan boord van het vliegtuig.

Talloze piepers en walkietalkies van de aan Iran gelieerde Hezbollah-militie in Libanon ontploften 'uit zichzelf ' in september. Later bleek de ontploffende electronica te zijn ontworpen door de Mossad en afkomstig te zijn uit Israël. Minstens 39 mensen werden gedood door de explosies en ongeveer 3.000 raakten gewond, waarvan sommigen ernstig. De slachtoffers waren voornamelijk Hezbollah-leden

Noorwegen voert grenscontroles in vanwege toegenomen terroristische dreiging

Noorwegen voert tijdelijk controles in aan zijn Schengengrenzen. Volgens de politie is er een verhoogde dreiging waardoor de binnenlandse inlichtingendienst PST heeft besloten om het terreur-alarmniveau te verhogen.

De binnenlandse inlichtingendienst heeft het niveau verhoogd vanwege de toenemende escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. Vanwege de toegenomen dreiging voor Israëlische en Joodse instellingen is nu het op één na hoogste niveau van terreuralarm in werking gesteld. Tot nu toe werd het risico als 'gematigd' ingeschat.

De Noorse veiligheidsautoriteiten zijn ook bezorgd over criminele netwerken die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor schietpartijen en explosies nabij de Israëlische ambassades in Stockholm, Zweden, en Kopenhagen, Denemarken.

De nieuwe verordening inzake grenscontroles zou in eerste instantie tot 22 oktober van toepassing moeten zijn.

Donald Trump: 'beloof doodstraf voor migranten die een Amerikaan vermoorden'

Donald Trump heeft beloofd dat alle migranten die Amerikaanse burgers vermoorden de doodstraf krijgen als hij weer president wordt. De Republikein deed de aankondiging toen hij plannen onthulde over de aanpak van bendes bestaande uit illegale migranten die volgens hem Amerikaanse steden en dorpen hebben "overspoeld".

"Ik roep hierbij op tot de doodstraf voor elke migrant die een Amerikaanse burger of een politieagent vermoordt," zei Trump op een rally in Aurora, Colorado. De voormalige president heeft eerder beweerd dat de stad was veranderd in een "oorlogsgebied" door toedoen van Tren de Aragua, een gewelddadige Venezolaanse bende. Hij kondigde plannen aan om "de verwijdering van deze barbaarse bendes te versnellen" door een beroep te doen op de Illegal Aliens Act, een wet uit 1798 die de president toestaat een "invasie-crisis" uit te roepen waardoor niet-ingezetenen mogen worden gedeporteerd. 

"We sturen elitetroepen van ICE [Immigration and Customs Enforcement], Border Patrol en federale wetshandhavers en arresteren en deporteren elkillegaal bendelid totdat er geen één meer over is," zei Trump, die het plan "Operatie Aurora" noemde. Degenen die proberen terug te keren naar de VS nadat ze zijn gedeporteerd, zouden 10 jaar lang worden opgesloten zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, voegde hij toe.

Trump beweerde dat meerdere appartementengebouwen in Aurora zijn overgenomen door Tren de Aragua, en dat het slechts een voorbeeld is van de vele Amerikaanse steden was die "overspoeld en veroverd" zijn door buitenlandse criminelen.

Zelensky: Oekraïne houdt stand in Koersk

Volgens Kiev is Rusland er nog niet in geslaagd de Oekraïense strijdkrachten te verdrijven uit hun ingenomen posities in de Koersk-regio, vlakbij de grens.

Het Oekraïense leger houdt de linies vast, zei president Zelensky in zijn avondvideoboodschap. Het Russische ministerie van Defensie zei eerder dat het twee dorpen in de Koersk-regio had heroverd. Oekraïense troepen lanceerden in augustus een massale invasie in Koersk. 

Het hoofd van het Oekraïense presidentiële kantoor, Yermak, riep op tot snelle toezeggingen van het Westen voor de door zijn land gevraagde militaire hulp. Er zijn zeer concrete stappen nodig van de partners om Oekraïne te helpen, zei Yermak in een televisie-interview.

In gesprekken met verschillende regeringsleiders had Zelensky een zogenoemd overwinningsplan voor de Russische agressieoorlog gepresenteerd. Het plan is onder meer bedoeld om het gebruik van aan Oekraïne geleverde langeafstandswapens mogelijk te maken, zodat aanvallen van militaire doelen in het Russische achterland mogelijk worden. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1409
special
VrijMiBabes #231 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1408
special
Random Pics van de Dag #1406
special
Random Pics van de Dag #1405
special
VrijMiBabes #230 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.