Fenomenale Littler wint World Series of Darts Finals in Amsterdam

In het Amsterdamse AFAS Live zijn zondag de beslissende wedstrijden gespeeld in de World Series of Darts Finals, het toernooi met onder meer de beste spelers uit de zeven World Series-toernooien die over de hele wereld werden gespeeld. Daarbij was één man met afstand de beste.

Kwartfinales
Luke Littler nam het op tegen Chris Dobey, die vrij aardig tegenstand wist te bieden, maar met onder meer een bijna-negendarter maakte Littler het af: 10-7. Michael van Gerwen speelde vervolgens prima tegen wereldkampioen Luke Humphries en met een 170-finish kwam hij op 9-6, maar de Nederlander liet flink wat matchdarts liggen. Met een 75-finish via twee keer dubbel-18 kwam Humphries terug tot 9-9, maar ook hij liet kansen liggen en zo kon Van Gerwen met 10-9 alsnog winnen.

Peter Wright had dan weer weinig moeite met een matig spelende Daryl Gurney, die er met 10-4 af ging, waarna Rob Cross en Michael Smith er wel weer een spannende partij van maakten. Beiden lieten veel kansen liggen, maar de uitstekend spelende Smith maakte het af: 10-9.

Halve finales
Het duel tussen Littler en Van Gerwen ging aanvankelijk gelijk op, maar een break op 5-4 voor Littler bleek de genadeklap voor de Nederlander. Littler speelde werkelijk bizar goed, flirte een tijdje met een gemiddelde van 110 punten per beurt en met een snaarstrakke 72-finish maakte hij het met 11-4 af.

Ook de andere halve finale was niet al te spannend: Smith won met 11-6 van Wright. Hij speelde daarbij prima, maar het leek lastig te worden om het Littler moeilijk te maken.

Finale
Littler begon weer heerlijk en stond in no-time op 7-3. Smith gooide een 170-finish uit om nog eens een leg te pakken, maar tegen Littler was hij verder totaal niet opgewassen, de vicewereldkampioen gooide gemiddeld weer dik boven de 100 punten per beurt - met 102,21 was het nota bene zijn laagste gemiddelde van zijn vijf wedstrijden in Amsterdam. Hij won met 11-4 en mocht zo een nieuwe titel bijschrijven.