Klein vliegtuig neergestort op A58 bij Sint-Willebrord: Piloot omgekomen

Op de A58 bij de afslag Sint-Willebrord is een klein vliegtuig neergestort, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Helaas is de piloot omgekomen bij de crash. Het toestel had geen andere inzittenden. De crash heeft geleid tot grote ontzetting in de regio en veroorzaakt flinke verkeershinder.

Het gaat waarschijnlijk om een klein, eenmotorig vliegtuig dat neerstortte op de weghelft vanuit Breda richting Roosendaal. De exacte oorzaak van de crash is nog onbekend en zal worden onderzocht door de autoriteiten. De impact van de crash was aanzienlijk, wat blijkt uit de verwoesting die het vliegtuigwrak op de snelweg heeft achtergelaten.

Beelden tonen brandweerlieden die het wrak blussen, terwijl de brokstukken verspreid liggen over de weg en de berm. Als gevolg van de crash is de snelweg richting Roosendaal afgesloten tussen Etten-Leur en Rucphen. Dit veroorzaakt aanzienlijke verkeershinder in de regio, aldus de ANWB. De weg zal naar verwachting enige tijd afgesloten blijven voor onderzoek en opruimwerkzaamheden.

Op sociale media, waaronder X, worden foto's gedeeld van de rookpluim die na de crash zichtbaar was, zelfs vanaf Breda International Airport. Omroep Brabant sprak met ooggetuigen die het vliegtuigje zagen neerstorten. "Ik zag iets een draai maken en naar beneden gaan," vertelt Walter. "Toen het was gevallen, zag ik plotseling een vuurbal en daarna rook." De schok en het verdriet zijn groot onder de mensen die het ongeluk zagen gebeuren.